Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Investering i efterværn

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Investering i efterværn"— Præsentationens transcript:

1 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte børn og unge

2 Investering i efterværn
Formål: At støtte overgangen til et selvstændigt voksenliv for anbragte eller tidligere anbragte unge ved at sikre, at de unge kommer i egen bolig og i gang med uddannelse og beskæftigelse. Ansøgerkreds: Efterværnspuljen er for kommuner, der ønsker at arbejde intensivt med at omlægge efterværnsindsatsen, og at gøre en særlig indsats for at motivere de unge, så de sikres den bedst mulige overgang til et selvstændigt voksenliv I 2017 blev der udmeldt en ansøgningspulje med 16,5 mio. kr. Middelfart og Vesthimmerland kommune fik støtte fra ansøgningspuljen til to efterværnsprojekter. I 2018 udmeldes en ansøgningspulje med 43 mio. kr. Det forventes, at 3 – 5 kommuner modtager støtte til at omlægge efterværnsindsatsen. Ansøgningsfristen er den 2. marts 2018. Efterværnsområdet er komplekst – det går på tværs af en række lovgivninger, forvaltninger og aktører. Udmøntet som en ramme – med forskellige støttemuligheder indenfor denne. Der er stor kommunal variation i forståelsen af målgruppen, skøn om behov og indsatser – jf. Deloittes oplæg Der er igen afsat midler til at styrke området – ikke som en ret, men som et udviklingsprojekt i partnerskaber De kommuner, som søger – skal have gjort sig tanker om deres udfordringer og visioner på efterværnsområdet – om målgruppen og deres behov, og hvordan man sikrer en tværgående ledelsesforankring

3 Investering i efterværn
Målgruppen for ansøgningspuljen er unge i alderen år, der er omfattet af efterværn i § 76 i lov om social service. Det vil sige unge, som umiddelbart inden det fyldte 18 år er anbragt, har været anbragt eller har haft en kontaktperson. Målgruppen omfatter også unge i alderen år, der er i efterværn eller har takket nej til efterværn. Målgruppen omfatter også indsatser vedr. efterfølgende efterværn målrettet unge frem til det 18. år. Målgruppen for ansøgningspuljen omfatter også unge, som er anbragt uden for kommunen. Det enkelte projekt kan dog målrettes de unge, som har ophold i kommunen. ------ Der skal ifølge servicelovens § 68, stk. 12, træffes afgørelse om, hvorvidt den unge har behov for efterværn eller opretholdt anbringelse senest seks måneder forud for ophør af anbringelsen ved det fyldte 18.år. Sagsbehandling og samarbejde målrettet unge frem til det 18. år er også omfattet af ansøgningspuljen. Der er ikke sat en nedre aldersgrænse for, hvornår kommunerne kan påbegynde samarbejdet med den unge ift. efterværn. Fra puljevejledning: ”Der skal ifølge servicelovens § 68, stk. 12, træffes afgørelse om, hvorvidt den unge har behov for efterværn eller opretholdt anbringelse senest seks måneder forud for ophør af anbringelsen ved det fyldte 18. år. Indsatser vedr. efterfølgende efterværn målrettet de unge i denne periode er også omfattet af ansøgningspuljen.”

4 Partnerskab om en styrket efterværnsindsats
Styregruppe for ungeområdet Koordinering Implement/SUS og evaluator Socialstyrelsen Tværgående forum for projektejere Kommunal styregruppe Tværgående arbejdsgruppe for projektledere Lokalt projektledersamarbejde Projektet er organiseret som et partnerskab, hvor Socialstyrelsen samarbejder med kommunerne samt leverandører om at udvikle viden om, hvad der kendetegner efterværn af høj kvalitet. Der er indgået en aftale om ekstern implementeringsstøtte, som sammen med Socialstyrelsen vil støtte kommunerne i forbindelse med omlægningen. Ligeledes vil investeringsprojekterne blive fulgt af en ekstern evaluator, som vil følge kommunernes omlægning af efterværnsindsatsen undervejs i processen. Ansøger kan derfor ikke søge om støtte til implementering og evaluering af projektet, da disse opgaver varetages af eksterne leverandører, som tilknyttes alle projekter, der modtager støtte fra ansøgningspuljen. Det nationale spor er forankret i Et tværgående forum for projektejere fra partnerskabskommunerne En tværgående arbejdsgruppe for projektlederne fra partnerskabskommunerne Kommuner som ikke er en del af investeringspuljen, vil undervejs have mulighed for at deltage på tværgående aktiviteter i partnerskabet. Baglandet

5 Samarbejde mellem døgninstitutioner og plejefamilier
Ansøgerkreds: Kommuner, der ønsker at indgå samarbejde med døgninstitutioner eller opholdssteder vedrørende støtte til plejefamilier. Formål: Formålet med ansøgningspuljen er, at plejefamilier får adgang til støtte og supervision af kvalificerede fagpersoner på døgninstitutioner eller opholdssteder. Projektet skal på den måde bidrage til det langsigtede mål om at sikre stabile anbringelser, hvor uhensigtsmæssige sammenbrud undgås. Forventet udmeldingskvartal: 3. kvartal Forventning udmøntningskvartal: 4. kvartal Midler til fordeling: 14,5 mio. kr. 16. september 2018 Indsæt titel på præsentationen i "Indsæt"- "Sidehoved/Sidefod"

6 Understøttelse af omlægning til en tidlig og forebyggende indsats
Ansøgerkreds: Kommuner Formål: Formålet med ansøgningspuljen er at støtte kommunerne i at investere i initiativer, der bidrager til en helhedsorienteret omlægning af området for udsatte børn og unge på tværs af sagsbehandlingen, den kommunale tilbudsvifte og i koblingen til almenområdet. Forventet udmeldingskvartal: 1. kvartal Forventning udmøntningskvartal: 2. kvartal Midler til fordeling: 13,6 mio. kr. 16. september 2018 Indsæt titel på præsentationen i "Indsæt"- "Sidehoved/Sidefod"


Download ppt "Investering i efterværn"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google