Hjemmeside om handicap og etnicitet Videnscenter for Autisme

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Advertisements

Center for Små Handicapgrupper
Ny, offentlig myndighed – Udbetaling Danmark
Set i forældreperspektiv
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Inddrag nu Kick-off møde
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Ved sous- chef Said Akrim
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Center for Selvmordsforskning1 Kommunepakke Forebyggelse af selvmordsadfærd hos børn og unge – Vejledning til personale i socialsektoren Hvordan sikres.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Sprog/billeder på Internettet
Tilbud på RCF Behandling efter sundhedsloven Forrevalideringsforløb
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
– Om formidlingen af afgørelser i offentlige breve
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Forskningsnetværket for etniske minoriteter, CSS, den 7. maj MEHO-website: Dias 1 Department of Health Services Research Migrantrelateret.
T. Rune Nielsen, neuropsykolog, Ph.D.
Få hjælp & informationer Modul 2 Nyhedsbrev DSI-Nyhedsbrev - Udgives 4 gange om året. Læs om DSI's arbejde lokalt og centralt, om ny lovgivning og om.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Gå-hjem-møde 17. april 2007 Joachim Boll og Bodil Damgaard
Kontanthjælpsreformen
Psykiatriskole for pårørende - Autisme
Espe Maria Kahler, Integrationsnet, DFH Side 1 Hvad skal man have blik for hos et flygtningebarn i mistrivsel?
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Misbrugsbehandling i et ungdomsperspektiv -
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
De nye regler på sygefraværsområdet – set i et virksomhedsperspektiv FOKUS v/ Markedsleder Mette Skou Rasmussen CABI.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Landsforeningen for ansatte Sunhedsfremmende Forebyggende hjemmebesøg. Sufo`s anbefalinger: SUFO.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Markedskommunikation
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 31. marts 2011.
Muligheder og rettigheder
Introduction to consent: ethical and legal issues
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Præsentation af forårs-sfo
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Download Guiden Inspektionsguiden er udviklet med henblik på at hjælpe danske virksomheder, der står.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Hvordan kan verden også se ud? Konference om vejledning til personer med handicap 26. marts 2007 Per Schultz Jørgensen.
SKYPE OG SSI (SIMPLIFIED SKYPE INTERFACE) OPLÆG OG KONKRETE EKSEMPLER PÅ HVORDAN VI BRUGER SKYPE (SSI) I HVERDAGEN PÅ DØGNTILBUD, SOM ET REDSKAB TIL ØGET.
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
At du kan forklare og anvende sundhedsfaglig dokumentation, formidle observationer samt anvende fagsprog i skrift og tale.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Øvelse. Den gode artikel Øvelsen går ud på at skrive en fiktiv nyhed til jeres lokale hjemmeside. Nyheden handler om årets juletræsfest i afdelingen Lejerhaven.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed. Dagens program:  Orientering om DUKH  Servicelovens § 15  Mål og grundlag  Målgruppe  Grundprincipper i lovgivningen.
Ophavsret på nettet  Denne PP gør rede for danske regler  Internationale regler er anderledes og ofte mere kompliceret  Er cyberspace = ”det vilde vesten”
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Bedre vilkår for et mangfoldigt Danmark
Kvalitetsudvikling og forskningsmæssig forankring
Bachelorprojektvejledning?
Hvad er vigtigt for dig?-dag
Hvad er vigtigt for dig?-dag
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Introsidernes betydning
Ophavsret på nettet Denne PP gør rede for danske regler
Præsentationens transcript:

Hjemmeside om handicap og etnicitet Videnscenter for Autisme

Videnscenter for Autisme www.etnicitetoghandicap.dk Videnscenter projekt om formidling af information til fagfolk om etniske minoriteter med handicap Videnscenter for Autisme

Rapport om etniske minoriteter med sjældne handicap Taler vi om det samme? - Når etniske minoriteter med sjældne handicap møder social- og sundhedsvæsenet Hentes gratis på www.csh.dk Videnscenter for Autisme

Videnscenter for Autisme Hovedkonklusion: Det handler om kommunikation og ikke om kultur og religion Social- og sundhedspersonalet er ofte usikre på, om familierne har forstået budskabet ofte med henvisning til de etniske minoriteters kultur og religion Familierne derimod er usikre på rettigheder, muligheder og tilbud i social- og sundhedssystemerne Videnscenter for Autisme

Videnscenter for Autisme Hovedkonklusion: Familierne er forskellige både i fht. handicap, og social og etnisk baggrund. Alligevel er deres problemer meget ens. Og i øvrigt ikke særlig forskellige fra majoritetsdanske familier når de får stillet en handicapdiagnose. Familierne ønsker at deltage i de danske tilbud, som giver mening for dem. De deltager når de forstår hvad det går ud på, og de ønsker ikke særlige behandlingstilbud på baggrund af etnicitet eller religion. Videnscenter for Autisme

Videnscenter for Autisme Barrierer Det særlige: sproglige problemer. Svært at indgå i dialog, fordi det er svært at læse breve, søge information eller skrive ansøgninger, anke eller klage. Manglende viden om og forståelse af social- og sundhedssystemet og handicappolitik. Svært at oversætte fagudtryk og ord og kompliceret information. Overrepræsenterede i de lavere socialgrupper. Social ulighed i sundhedstilbud, manglede to-sproget information. Etniske minoriteter benytter ofte ikke specielrådgivningstilbud, og specialtilbud som f.eks. bo-tilbud, DUKH, eller handicapforeninger. Får ikke altid samme tilbud og ydelser. Videnscenter for Autisme

Videnscenter for Autisme Barrierer Læger og sagsbehandlere tillægger kultur og religion stor betydning. Stereotype billeder af etniske minoriteter kan indvirke på tilbud. Om kulturelle forhold reelt har en betydning for tilbud og behandling, afdækkes ikke altid individuelt, men tillægges en fiktiv gruppe f.eks. ’muslimer’, eller ’pakistanere’. Videnscenter for Autisme

Videnscenter for Autisme Målgrupper og formål Den tidlige indsats – når diagnosen stilles Primært fagpersoner (social- og sundhedsfagligt personale. Materiale som kan deles med familierne eller gives til familierne. Sætte ind der hvor de etniske minoriteter har en række barrierer: Forbedret kommunikation, tolk, materiale, viden, og mindske fordomme og forforståelser hos fagpersoner. På sigt skal familierne selv kunne søge på siden, primært med link til Videnscentre, kort, letlæselig og delvis oversat information. Videnscenter for Autisme

Videnscenter for Autisme Fagpersoner Generelt Etniske minoriteter - hvem er de? Betydningen af kultur og religion Målsætningen for dansk handicappolitik Barrierer for etniske minoriteter Særlige barrierer Sprog Brugerinddragelse Viden om offentlige tilbud Kommunikation Interkulturel kommunikation Kommunikationsbarrierer 10 gode råd Kulturgram Spørgsmål du kan stille Tolk Tolkning Lovgivning om tolkning 12 gode råd om forberedelse af møder med tolk Etiske retningslinier for brug af tolk Videnscenter for Autisme

Videnscenter for Autisme Fagpersoner Sociale tilbud Lovgivning Formål med indsatsen Hvordan sikres en god indsats? Koordinering og opfølgning Oversigt ’hvem er hvem’ Handleplaner motorvej og biveje Regler for samarbejdet Pjecer Oversigt over pjecer og to-sproget information til forældre/ fagpersoner Litteratur Kontakt Link Videnscenter for Autisme

Videnscenter for Autisme www. etnicitetoghandicap.dk Videnscenter for Autisme