Hvem er Jeg ? Camilla Gyldendahl Jensen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Forsøgsskoleprojekt – med inspiration fra John Dewey
Energi- & Vandværkstedet
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Lektor Rasmus Fink Lorentzen
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Måske er I bedste venner i et år,
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Om feedback og tilbagemeldinger
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Deltagerstyret undervisning
Hvor der er fokus på klimaet.
Dansk 1. klasse.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Deltagerstyret undervisning
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Problemer eller udfordringer.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Vejlederens kommunikation
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
”Et virtuelt spring over bæltet” ITMF projekt november 2003 Ella Myhring Skolebibliotekar, projektleder Højby Biblioteksbutik.
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Leder-seminar d november 2014 Hornstrup Kursuscenter.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Den lærende organisation
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
Innovation præsentations eks. Start med at forklare hvilket problem du mener dit innovative forslag ville kunne løse. Mit innovative forslag tager udgangspunkt.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Workshop Sund By Netværket
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Kodeord: Praksis - og ’merværdi’ igennem udadvendt anvendelseorientering Nye videnskombinationer = flere fag i spil Dristigt og eksperimenterende arbejde.
Modul 1 Rød løber (E). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Læreren som læringsleder
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Stress Billedkilde: stress/?lang=da.
Hvad er refleksion Kollaborative og innovative læreprocesser i et multimodalt læringsmiljø -med afsæt i ”refleksiv praksislæring” og CSCL modeller.
Workshop 4 IT i undervisningen. Indledning Min 1 g klasse havde studieretningsintro for kommunikation/IT med hele 12 engelsk timer i en enkelt uge Hip.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Innovation.
Refleksion over projektuge
Præsentationens transcript:

Hvem er Jeg ? Camilla Gyldendahl Jensen Civilingeniør i arkitektur og design Underviser på UCN, konstruktøruddannelsen

Udfordringen Vi vil uddanne forandringsagenter - Som TØR finde svar på uløste problemstillinger indenfor deres branche Som BEVIDST arbejder med metoder og værkstøjer der styrker en innovativ arbejdsproces Som gennem en KRITISK REFLEKTION når frem til den ”rigtige” løsning

1/3 har en gymnasial baggrund Hvem er de studerende 95 % mænd 2/3 er håndværkere 1/3 har en gymnasial baggrund Alder: 18-50 år

PRODUKT orienteret PROCES orienteret

Læreren præsentere regler, løsningsprincipper Et problem rejses for eleven. Problemet kan ikke umiddelbart løses Læreren forklarer ved eksempler eller illustrationer Der opstilles forslag til løsning af problemet (hypotesedannelse) Eleverne øver reglen, løsningsprincippet (øvelsesopgaver) Forslagene afprøves – om de er anvendelige Læreren kontrollerer indlæringseffekten Konklusion

Produkt orienteret Proces orienteret Læreren præsentere regler, løsningsprincipper Et problem rejses for eleven. Problemet kan ikke umiddelbart løses Produkt orienteret Læreren forklarer ved eksempler eller illustrationer Der opstilles forslag til løsning af problemet (hypotesedannelse) Eleverne øver reglen, løsningsprincippet (øvelsesopgaver) Proces orienteret Forslagene afprøves – om de er anvendelige Læreren kontrollerer indlæringseffekten Konklusion

Problembaseret projektarbejde De studerende udarbejder selv deres egne cases på baggrund af en række kriterier defineret af undervisere, virksomheder etc.

De 4 læringsrum

Hvad kendetegner dem Første kategori Studerende som er uafklaret i forhold til uddanenlsesvalg Studerende der skal omskoles pga. arbejdsskader Studerende som ikke kunne komme ind på arkitekt eller ingeniørstudiet Anden kategori Studerende som brænder for konstruktøruddannelsens indhold, men som har en anden forståelse af hvad det vil sige at tage en videregående uddannelse Tredje kategori Studerende som har de optimale betingelser for at tage en videregående uddannelse

Problemstilling De studerende kan have svært ved at se De studerende har svært ved at definere et Problemfelt, konceptudvikle en ide eller udarbejde egen opgavebeskrivelse – de afventer anvisninger (lektier) De studerende kan have svært ved at se formålet med denne form for undervisning – de udviser modstand…. Problemstilling

Altså jeg blev da sur først, men det varede kun i 5-10 min, så tænkte jeg nej, det skal ikke være rigtig det her, og så fandt vi på noget der var åbenbart var lidt mere brugbart og så prøvede vi ligesom at føje dem lidt også. Det fandt vi ud af gjorde det hele meget nemmere. Ja, det var lige nøjagtig det vi gjorde. Vi skulle have det slutprodukt hurtigst muligt. Fordi det ikke kunne lade sig gøre og at det ikke var bygbart og vi tænkte at det her bliver aldrig til noget. Det kommer aldrig ud i den virkelig verden. Og hvis vi viste det her for en entreprenør, så ville han grine af os.”

”Passiv aggression” Deltagerenes hjemlige omgivelser som generatorer for modstandsfænomener. En del af modstanden vil pege på de rammefaktorer undervisningen er underlagt, herunder ligeledes de forandringsagenter, der varetager denne. Selve samarbejdet med øvrige gruppemedlemmer eller selve læringsgruppe kan være problematisk. Endelig ses en modstand mod selvindsigt og egen læring fra den enkelte studerende.

Diskussionen for diskussionens skyld Manglende personlige markeringer Initiativer blokeres Overspringshandlinger Forskudt og indirekte kritik Meta-enighed som kollektivt forsvar

Fejllæring Forsvar mod læring Modstand mod læring Indhold drivkraft Samspil Modstand mod læring

Metoden Problemanalyse Insights personprofiler Benspænd Konceptspillet - ARCgame Gamification Ambitionen er at innovation bliver indarbejdet som en naturlig måde at arbejde og tænke på ! Udgangspunktet var intensive innovationsforløb baseret på den Kreative Platforms metoder – herefter skulle de studerende selv arbejde videre med idéerne i projekterne Metoden

Problemanalysen Aflæring er nødvendig for at kunne lære!

Problem Årsag Konsekvens

Problem Årsag Konsekvens Der er jo ikke noget problem hvis det bliver lavet rigtigt ! Bare gør sådan her Problem Årsag Konsekvens Der er jo ikke nogen konsekvens for jeg laver det jo rigtigt første gang

Insights profiler

Innovation Men jeg tror mange gange at det er fordi når man kommer med en håndværksmæssig baggrund, så er man meget obs på hvad der kan lade sig gøre og så går man bare på bagben. Man kan jo se med det samme: jamen det her det er jo totalt urealistisk – hvorfor skal vi arbejde videre med det, ikke også? Så det åbner måske øjnene for – altså bare fordi man har en holdning og man tror at alt er(.) en eller anden opgave eller en eller anden idé er håbløs ikke også, så kan det godt være at den alligevel kan lade sig gøre på en eller anden måde.

INNOVATION Benspænd Konceptudvikling Problemanalyse Stimuli Mindmapping Model arbejde

Metoden Benspænd Med udgangspunkt i en af Jørgen Leths gamle kortfilm, "Det perfekte menneske", skal Leth i gang med at genindspille scener fra den, men nu efter Lars von Triers helt urimelige og særprægede regler.

Benspænd Benspænd Benspænd Metoden Benspænd Benspænd Benspænd Benspænd

INNOVATION BIONIK OG TEKTONIK

konceptspillet ARC - Game

Horizontal tænkning Benspænd Dialog Tværfaglighed Konverserende refleksion Flere svar Provokation Stimuli

Gamification Fremtidens undervisning? ” Gamification is the use of game elements in context that originally had no link to gamerelated elements” (Erenli, 2013)

Computernørden… Kan samarbejde i et virtuelt miljø med mennesker fra hele verdenen Bruger rigtig mange timer på At indsamling af viden At indgå i analytiske strategidiskussioner i online forums Accepterer at lave fejl på fejl i en tro på at næste forsøg gør forskellen Kan finde innovative løsninger på de udfordringer som spillet giver

Jane McGonigal ser det professionelle arbejdsliv som en form for et spil og hun udpeger følgende fire karakteristika som både spil og arbejde har til fælles. et specifikt mål som mennesker er villige til at arbejde hårdt for regler som stimulere kreativitet indenfor for bundne grænser et feedback system der giver individuelle informationer om fremskridt i forhold til et givent mål - frivillig accept af regler, mål, og feedback

Virtual Reality