Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…"— Præsentationens transcript:

1 Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Notater: 2004 All rights reserved. Property of Manning Inspire, Inc. May not be reproduced without permission.

2 Kære Læser LIVSHJULET er en af mine favoritværktøjer. Det er en øvelse, der på en enkel og kraftfuld måde kan hjælpe dig til at få et indblik i, hvor du befinder dig lige nu og hvilke mål, der kunne være relevante for dig at fokusere på – for at opnå det du ønsker. Notater: 2004 All rights reserved. Property of Manning Inspire, Inc. May not be reproduced without permission.

3 Livshjulet Vores livshjul vil se forskelligt ud afhængigt af, hvem vi er og hvordan vi lever vores liv, ligesom det vil være forskelligt, hvor mange eger og områder, der er i hjulet. Ved at illustrere dine livsområder grafisk som et hjul, vil du let og hurtigt kunne overskue, hvilke områder der er velfungerende og hvilke der evt. trænger til en kærlig hånd. Lav dine egne kategorier. Eksemplet her er blot et forslag. Når du har lavet livshjulet og inddelt det i livsområder, skal du overveje hvert område og give det en karakter fra 0 til 10. Spørg dig selv: - Hvor tilfreds er jeg? Giv hvert område karakter og fyld derefter feltet ud med den pågældende karakter. (Det inderste af hjulet repræsenterer 0 og det yderste 10). Dette er også en øvelse du med fordel kan lave sammen med din eventuelle partner. Notater: 2004 All rights reserved. Property of Manning Inspire, Inc. May not be reproduced without permission.

4 Eksempel Livshjulet Notater:
2004 All rights reserved. Property of Manning Inspire, Inc. May not be reproduced without permission.

5 Fyld selv ud Livshjulet
Notater: Inddel i dine egne livsområder. Hvor tilfreds er du inden for hvert enkelt område? Giv hvert af områderne en karakter fra 0 til 10 (det inderste af hjulet repræsenterer 0 og det yderste 10). 2004 All rights reserved. Property of Manning Inspire, Inc. May not be reproduced without permission.

6 Livshjulet Når du har lavet dit livshjul, ser du godt efter.
Ser dit livshjul ud som du ønsker, det skal se ud? For nogle er det vigtigt at hjulet er i balance, for andre er det helt naturligt, at der lige nu er mere fokus på et område end et andet. Kig på dit livshjul igen….Er du tilfreds med resultatet? Hvis ikke, så spørg dig selv: Hvad skal der til for at dette område også bliver et 10 tal? Eller med andre ord: Hvilke mål skal jeg sætte mig, og handle hen imod, for at mit livshjul kommer til at se ud, som jeg ønsker? Notater: 2004 All rights reserved. Property of Manning Inspire, Inc. May not be reproduced without permission.

7 Drop gengangere Afsluttende vil jeg sige, at ind imellem kan et mål i sig selv være at give slip på gamle mål. Hvis du har de samme nytårsfortsæt år efter år, så er det på tide at indse, at de enten ikke er konstruktive eller at du er urealistisk i forhold til dit liv. Det kan frigøre uanede mængder af energi at give slip på mål, man alligevel aldrig får arbejdet sig hen imod. Måske er det på tide at acceptere de ekstra fem kilo. Eller at du aldrig kommer til stå op hver evig eneste morgen kl. syv for at dyrke yoga. Eller at du faktisk føler dig godt tilpas i dit job og i virkeligheden slet ikke ønsker at starte eget firma, eller, eller ... . Notater: 2004 All rights reserved. Property of Manning Inspire, Inc. May not be reproduced without permission.

8 Drop gengangere Hvis du har for mange mål, som aldrig bliver ført ud i livet, kan det føles som om du lever dit liv i venteposition, hvor du "bare lige skal ..." og SÅ bliver alt endelig godt. Når du får ryddet op i og giver slip på de gamle mål, bliver der naturligt gjort plads til nye og måske mere motiverende mål. Mål, der har relevans for den, du er i dag. Notater: Tak for nu. Jeg glæder mig til at præsentere endnu et værktøj i næste nyhedsbrev. Og held og lykke med livshjulet…….. 2004 All rights reserved. Property of Manning Inspire, Inc. May not be reproduced without permission.


Download ppt "Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google