Type af klage1. klageinstans2. klageinstansRegel 1. Klage over undervisningen/ uddannelsen SkolenErhvervsuddannelses-loven § 69 2 Klager over en skoles.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Klager og den vanskelige samtale
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde 20. januar 2011
Fælles lokal uddannelses udvalgskonference på Syddansk Erhvervsskole d. 8. oktober i Odense.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
DTaF’s Lovmappe Afsnit 2 DTaF’s Lovmappe Undervisning DAN-fortræning.
Sådan indsættes firmalogoet på denne side •Vælg “Billede” i menuen Indsæt •Find filen med dit logo •Klik på OK Sådan ændres logoets størrelse.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Program Velkomst v. næstformand for PASS, Ursula Dybmose LUU opgaver Fra fællesbestyrelse til LUU LUU opgaver ifølge loven Status for delegeringer Arbejdet.
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
GENERELT: FOR AT VÆLGE / BYTTE LAYOUT, HØJREKLIK PÅ SIDEN OG VÆLG. FORSIDE GRÅ Overskrift, helst kun én linje tekst Underrubrik, max 4 linjer tekst Navnet.
Rollerne, EUD Roller i uddannelsessystemet ”DET FAGLIGE SELVSTYRE”
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Kommunikation Intern kommunikation
1 Temadag den 25. marts Lokale uddannelsesudvalg Rolle og opgavefordeling mellem Fagligt udvalg Skoler.
Elevrådsstruktur. § 1. Der nedsættes elevråd på alle erhvervsskoler, der er godkendt i henhold til § 1 i lov om erhvervsskoler. Elevrådet er elevernes.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Oplæg ved: Ole Jacobsen
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
AER – Tilskud til faglige udvalg og lokale uddannelsesudvalg Hvordan gør vi?
Program Velkomst v. næstformand for PASS, Ursula Dybmose, KL
Muligheder og rettigheder
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
EUD-reformen generelt Reformens betydning for ernæringsassistentuddannelsen Nyt fra FUE Ny FUE-hjemmeside EUC Syd - Praktikværtdag 8/9/
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Andre aktører - sygedagpenge v. Birger Stein Christensen.
Tema for dagen: Hvordan kommer min sag videre i Jobcentret, og hvad er mine rettigheder Gennemgang af generelle rettigheder Kontanthjælp Sygedagpenge Jobafklaringsforløb.
Ufaglært til Faglært.
Overordnede bestemmelser
Hvordan bliver arbejdet i LUU en succes?
Erhvervsuddannelse for voksne - EUV
Kontakt til deltagerne
Personligt Tillæg Folkepension.
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
SOSU NORD, praktikken og elevplan
Aftale om bedre erhvervsuddannelser og styrket uddannelsesgaranti
Princip om skolefrihed Godkendt d
Praktikvejleder, PAU- og SOSU-elever – ajourføring
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

Type af klage1. klageinstans2. klageinstansRegel 1. Klage over undervisningen/ uddannelsen SkolenErhvervsuddannelses-loven § 69 2 Klager over en skoles afgørelser (optagelse, bortvisning, midlertidig hjemsendelse, overflytning til anden skole) SkolenUndervisningsministeriet Erhvervsuddannelses-loven § 69 og bekendtgørelse om erhvervsuddannelser § 122 2) 3. Retlige klager over prøver og eksamen ( ikke bedømmelse) SkolenUndervisningsministerietEksamensbekendtgørelsen, kap. 10 3) 4. Retlige klager over grundfag og centralt udarbejdede valgfag ( ikke bedømmelse) Undervisningsministeriet (indgives først til skolen) Grundfagsbekendtgørelsen § 5 4) 5. Klager over ansættelsesretlige forhold (løn, arbejdstider, opsigelse, ligebehandling osv.) Faglige organisation og arbejdsgiver (kommunen eller regionen eller privat leverandør af praktisk og personlig hjælp) Arbejdsretten Erhvervsuddannelsesloven § 56, stk 1 1) 6. Tvister mellem elev og praktikvirksomhed Praktikstedet Fagligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen7) Erhvervsuddannelses-loven § 38, stk 7 nr. 3 og § 63 stk. 1 1) 7. Klager over en skoles afgørelser om godskrivning af uddannelseskvalifikationer Kvalifikationsnævnet Lov om vurdering af udenlandske uddannelseskvalifikationer § 5a, stk. 3 5) 8. Klager over en skoles vurdering af en GVU-ansøgers kompetencer og fastsættelse af uddannelsesplan SkolenGVU-bekendtgørelsen § 21, stk. 1 6) 9. Klager over en skoles vurdering af en GVU-ansøgers praktiske kompetencer Fagligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen GVU-bekendtgørelsen § 21, stk. 2 6)

Eksempler på klager LUU skal behandle Eleven klager over ikke at have fået den nødvendige løbende vejledning igennem praktikforløbet. Eleven klager over praktikstedets vurdering og bedømmelse af kompetencer. Eleven klager over ikke fået mulighed for at deltage i et arrangement på skolen på grund af arbejdsstedet.

Eksempler på klager LUU ikke skal behandle Ansættelsesretlige spørgsmål og uenigheder fx: ophævelse af en uddannelsesaftale, ferie og ferieløn, arbejdstider.

Principper for PASS’ og LUU’s behandling af klager Formålet er at opnå forlig mellem elev og praktiksted/arbejdsgiver. Målet er en aftale som i videst muligt omfang tilgodeser begge parter. Metoden er mægling. Sanktionsmuligheder: evt. ingen godkendelse af praktisksted

Anbefalinger til LUU’s behandling af klager Det lokale uddannelsesudvalg skal bede om at få klagen skriftligt. Det er vigtigt at afklare, hvori uenigheden består, og hvem der har gjort hvad. Den anklagede part skal have mulighed for at afgive sin fremstilling af sagen, evt. gennem en skriftlig høring. Sørg for, at klageren kender proceduren for klagebehandlingen og accepterer en evt. høring af modparten.

Anbefalinger (fortsat) Inddrag skolen i afklaring af sagen. Afhold et mæglingsmøde, hvor der søges forlig mellem parterne. Det anbefales, at formand, næstformand og evt. en skolerepræsentant deltager i mødet. Parterne skal kende alle sagens dokumenter. Et forlig skal foreligge skriftligt og accepteres, evt. underskrives, af begge parter.

Arbejdsgiveren imødekommer ikke elevens klage. Eleven indgiver klagen skriftligt til det lokale uddannelsesudvalg Det lokale uddannelsesudvalg behandler sagen LUU indkalder evt. parterne til et møde, hvor parterne hver især gør rede for deres syn på sagen LUU hører evt. parterne i sagen skriftligt om deres syn på sagsforløbet Det lokale uddannelsesudvalg afholder mæglingsmøde med parterne i sagen. Parterne blive enige om et forlig, som nedskrives og evt. underskrives Parterne kan ikke blive enige. Klagen overdrages til det faglige udvalg. Det faglige udvalg behandler klagesagen Parterne i sagen høres evt. skriftligt. Eleven er utilfreds med ét eller flere forhold på praktikstedet og klager til arbejdsgiveren. Det faglige udvalg træffer afgørelse og informerer klager og det lokale uddannelsesudvalg. Proces for klage – tvist mellem elev og praktik

Eksempler på sager, som overdrages fra LUU til PASS Det har ikke været muligt at opnå et forlig, som både elev og arbejdsgiver kan acceptere. Sagen er for kompleks. Medlemmerne er inhabile. En sag kan altid overdrages til PASS, hvis LUU skønner det !