Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Sæt viden i bevægelse Temadag om Samarbejde og vidensdeling Forældres involvering og indflydelse.
Advertisements

Informationsmøde på Lindebjergskolen
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Et væksthus for børn og voksne
Bedre faglig læsning med aktionslæring
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
Hvordan kan vi selv lave trylledrikken?
Tværfaglig Skolepraktik i virksomhedslignende miljøer
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Opstartsmøde fase 2: Implementering og etablering af miljøerne
Den sproglige forståelse bag tallene i erhvervsøkonomi på HG  Den dobbelte udfordring i faget Erhvervsøkonomi ◦ At få eleverne til at knække debet/kredit-
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
”Ny skriftlighed” Elevernes studieforberedende skrivekompetencer
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Faglig fordybelse i indskolingen
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Undersøgelsens omfang
At gennemføre en ide.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Kommune Kujalleq Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Prestudy med fleksibel vejledning Rasmus Mørk Underviser på HTX Skjern Byggeri og Energi.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Præsentation af projekt ”Metode- og kvalitetsudvikling i Ungdomsskolernes HU” 31. januar 2013 Line Andersen.
EUC Lillebælt. ”Den røde tråd” Formål: Virksomforlagt undervisning i specialiserede virksomheders kompetencer. Matchning af elever og virksomheder for.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
implementering af sprogbaseret undervisning
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Multimodale læremidler i naturfagsundervisningen på SOSU … eller bare Naturfagseksperimentarium.
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Skolepraktik - Euc nordvest Projektet omhandler: Virksomhedsforlagt undervisning i brancherne / uddannelserne: Tømrer Ernæringsassistent Smed Industritekniker.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Om indsatsteori.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Mit arbejde som færdselskontaktlærer…. Mine opgaver som færdselskontaktlærer Opgaver, undervisning og indkøb Rollemodel Motivere og vejlede kollegaer.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
Målet med læseprojektet var:  at bidrage til at reducere antallet af elever, der forlader skolen med dårlige læsekundskaber,  at skabe engagement og.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Niels Brock – før, nu og i fremtiden Udvikling af Best Practice i forbindelse med praksisrelateret undervisning i grundfaget dansk Susanne Krog Duerlund.
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
Dynamisk Strategi Evaluering af demonstrationsprojektet 2011
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
M/S Museet for Søfart Konference: Børn, kulturarv og museer d
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Hvordan møder praksis de nye lærere?
Lærere og team arbejder videre
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Læsevejlederen som kamæleon.
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læsning til større faglig forståelse Status maj 2014 Mercantec.
Faggruppemøde EUC-Lillebælt den 2. februar 2017
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Præsentationens transcript:

Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Ansøger EUC Nord og EUC Nordvest Har gennemført tiltag i den faglige undervisning for implementering af læsehandlingsplanen Har endnu ikke opnået den tilsigtede virkning Derfor ansøgning

Bedre faglig læsning og skrivning i den faglige undervisning Hvad gør vi: Læsevejleder tilbyder hjælp til udarbejdelse af undervisningsmaterialer Der er åben i lektiecafè hvor elever kan komme frit Elever kan henvises af øvrige undervisere Der er for få der benytter sig af tilbuddet

Fremadrettet Afdække hvilke barriere der kan være for at involvere sig i læsehandlingsplanens indsatser Relancering af læsehandlingsplanen Inddrage relevante lærere som kan synliggøre det gode eksempel overfor kolleger Anvende system til at beskrive opgaver på tre niveauer, som også bliver anvendt i dag Inddrage ledelsen i større omfang

Aktiviteter Udvikle undervisningsmateriale for undervisere Gennemføre undervisning for undervisere Udvikling af læsevejlederfunktionen Udvikling af aktiviteterne i lektiecafe/studieværksted Anvendelse af evaluering med fokus på progressivitet i bedre forståelse af undervisningsmaterialet

Resultater Flere elever gennemfører Flere elever forstår undervisningen bedre Mere viden om betydningen af undervisningsmaterialets sproglige udformning Undervisere får et ekstra værktøj til udformning af deres undervisningsmaterialer Flere elever oplever at de får flere tilbud om hjælp