Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde."— Præsentationens transcript:

1 SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde. www.spsu-net.dk)

2 Betingelser: For at få SPS skal du opfylde nogle generelle betingelser. Du skal: have en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse i en sådan grad, at du har behov for støtte for at kunne gennemføre uddannelsen på lige fod med andre studerende Eksempelvis. ADHD, Autismespektrumsforstyrrelser, angst, depression, dysleksi (ordblindhed), dyskalkuli (talblind), hørenedsættelse. være dansk statsborger, være omfattet af international overenskomst (for eksempel være EU- eller EØS-borger) eller kunne sidestilles med en dansk statsborger

3 Sådan søger eleverne om SPS:
Eleven skal kontakte Læsevejlederen på hans/hendes uddannelsessted, hvis han/hun vil søge om specialpædagogisk støtte (SPS). Hvis eleven har dokumentation for en funktionsnedsættelse, skal han/hun medbringe den til samtalen. Eleven skal tale med læsevejlederen om, hvilke vanskeligheder hans/hendes funktionsnedsættelse giver i relation til den uddannelse, han/hun er optaget på.  Uddannelsesstedet laver selve ansøgningen Uddannelsesstedet opretter en ansøgning på elevens vegne og sender den til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Styrelsen træffer afgørelse i sagen, og der sendes et brev til elevens e-Boks. SPS-læreren får besked på ,hvilke elever der er bevilliget SPS og opsøger herefter eleven.

4 Hvornår kan man søge? Eleven kan søge om SPS, så snart eleven er optaget på en uddannelse. Det er vigtigt, at eleven, allerede når han/hun søger om optagelse på uddannelsen, gør opmærksom på, at han/hun eventuelt vil få behov for SPS for at kunne gennemføre uddannelsen. Når det starter nye hold, kommer der information i klasserne om muligheden for at søge SPS samt FVU.

5 Studiestøttetimerne kan bruges til:
Strategisk læseforståelsesarbejde i forhold til fagtekster(Finde nøgleord, aktivere baggrundsviden osv.) Opgaveskrivning(Strukturering af det faglige indhold og bearbejdning af tekstens sproglige udformning) Eksamensforberedelse Du kan også få dine SPS timer i praktikken

6 Studieture og praktik Du kan få SPS til obligatoriske studieture og praktikperioder. Støtteformerne vil typisk være de samme, som dem du har fået bevilget til undervisningen på uddannelsesstedet. Hvis eleven mener, at der er behov for støtte i praktikken får han/hun en blanket med. (eksemplar af blanketten kan fås hos læsevejleder: Lillian Nielsen eller SPS lærer: Maria Frantsen) Koordinator for SPS funktionen på SOSUNord er Trine Urban. Ved spørgsmål kan Trine kontaktes på mail eller mobil Kilde: www. spsu-net.dk

7 FVU-læsning og FVU-matematik
Alle elever, der starter på SSA, tilbydes FVU-læsning og/eller FVU-matematik. EUD-elever har mulighed for at deltage i både læsning og matematik, da de ingen afkortning har i deres uddannelse. Der undervises i FVU-læsning i 1. praktikperiode, da det ofte er læseproblemerne, der ligger til grund for matematikproblemerne, og derfor er timerne i matematik placeret i 2. praktikperiode. EUV-elever kan vælge mellem FVU-læsning eller FVU-matematik, hvor timerne er fordelt over 1. og 2. praktikperiode.

8 Lektiecafé: Der er lektiecafé tirsdag og torsdag fra i kantinen på SOSUNord. Hjørring. Eleverne kan her bl.a. få hjælp til opgaveskrivning, læsning, refleksion og forståelse af tekster og fagbegreber. Man må gerne komme ind og benytte lektiecafeen, også når man er i praktik.

9 Elevrådgivning: Hver tirsdag mellem i lokalet overfor administrationen. Hvis du har brug for at ”læsse af”. Tale med en neutral person omkring evt. personlige problemer der fylder og derved påvirker evnen til at være studieaktiv. Hvis man har spørgsmål i forhold til uddannelsen. Eksamensangst Hvis ikke jeg kan hjælpe, har jeg mulighed for at henvise til andre instanser.


Download ppt "SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google