SRP 2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Progression i de større skriftlige opgaver:
Større Skriftlig Opgave
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
Almen studieforberedelse
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Tuberkulose (1) Beskriv forløbet af en infektion med tuberkulosebakterien Mucobacterium tuberculosis. Forklar hvordan bakterien spredes og hvad immunsystemet.
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Studieretningsprojektet (SRP)
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Studieretningsprojekt
SRP-konference workshop 2
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
3g Studie Retnings Projekt
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
Studieretningsprojektet (SRP)
SRP 2014.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
december 2010 Dansk-historie opgave. Store skriftlige opgaver 2.g: dansk-historie opgave (intro) 2.g: SRO (mini SRP) 3.g: SRP/AT.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Eksamen.
Information omkring studieretningsprojekt I skal begynde at overveje område allerede nu 7. december skal I via blanket vælge fag og område Her skal I også.
Større Skriftlig opgave
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
SRP-konferencen Rødkilde 2011.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
SKABELON.
- En vigtig eksamen - Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g Elevvejledning Studieretningsprojektet i 3.g Hvad, hvornår og hvordan! Egaa Gymnasium, september 2015.
KNÆK KODEN Selvvalgt problemstilling. Tidsplan TidspunktAktivitet 25. maj (5.-8. lektion) Kursus i synopsis, knæk koden, samt vejledning efter træffetider.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
SRP  Formalia omkring opgaven  Selve opgaven Introduktion til SRP.
Studieretningsprojekt. SRP Skrives i ét af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau Lærerne udleverer en opgaveformulering.
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
SRO SKRIV!.
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
Studieretningsprojektet
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Sso SKRIV!.
KNÆK KODEN.
Større skriftlig opgave i 2.hf
KNÆK KODEN.
Studieretningsprojektet
Studieretningsopgaven i 2.g 2017
Valg af fag Valg af problem Blanket Pjece
Studieretningsprojektet!
Studieretningsprojektet 2017
Teoretisk pædagogikum
SSO - Større skriftlig opgave
SSO - Større skriftlig opgave
SRP – Sådan hæver du dit gennemsnit 
Studieretningsopgaven i 2.g 2018
Studieretningsprojektet
KNÆK KODEN.
SRO SKRIV!.
Større Skriftlig Opgave
Større Skriftlig Opgave
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Dansk-historieopgaven
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

SRP 2014

Introduktion til SRP Formalia omkring opgaven Selve opgaven

Formalia – hvad er SRP’en? Studieretningsprojektet er en tværfaglig rapport, hvor I skal vise, at I kan behandle en faglig problemstilling selvstændigt og dybdegående med anvendelse af to fag. Fag: Der skal indgå et af de studieretningsfag, du har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau i besvarelsen af projektet.

Hvad skal jeg skrive om? Først og fremmest: et spændende emne Herefter: problemstillinger Herefter: valg af fag NB: I mediecenteret står der en kasse med vellykkede SRP´er. Du kan give Jørgen numrene på de opgaver, du er interesseret i at kigge nærmere på, og så mailer han dem til dig 

Formalia - vejledning Når I har valgt fag udpeger skolen to vejledere (en for hvert fag) – Skolen forsøger at fordele vejlederne sådan, at du kender mindst den ene af dine vejledere Skolen har afsat en dag til vejledning, hvor DU SKAL mødes med dine vejledere, så I kan drøfte problemstillingen og/eller området. Husk at du skal forberede mødet med et skriftligt oplæg. Skabelonen til portfolioen ligger på Skrivemetroen. Du skal søge informationer/data og låne bøger på biblioteket, således at du er klar til at skrive SRP

Formalia - vejledning Vejlederne udarbejder problemformuleringen under hensyntagen til de drøftelser, de har haft med dig under vejledningen. Problemformuleringen er ukendt men ikke overraskende (afhængigt af jeres forberedelse til vejledningen!!!!) Du får problemformuleringen udleveret mandag den 4. december

Formalia – bedømmelseskriterier demonstrere evne til faglig fordybelse og til at sætte sig ind i nye faglige områder demonstrere evne til at udvælge, anvende og kombinere forskellige faglige tilgange og metoder og dermed forstærke den faglige fordybelse beherske relevante faglige mål i de indgående fag

Formalia – bedømmelseskriterier udvælge, bearbejde og strukturere relevant materiale demonstrere evne til faglig formidling besvare en stillet opgave fyldestgørende, herunder at der er overensstemmelse mellem opgaveformuleringen og opgavebesvarelsen beherske fremstillingsformen i en faglig opgave

Formalia - bedømmelse Nogle opgavebesvarelser indeholder mange bilag. Bilagene er i sig selv ikke genstand for særskilt vurdering, men vurderes alene i forhold til, hvordan de er anvendt, inddraget og behandlet i opgave-besvarelsen. Engelsk abstract Bedømmelsen af SRP skal ske senest seks uger efter censors modtagelse af besvarelserne.

Bedømmelse – litteraturlisten og noter/kilder Q&¤%Q#/¤Q#(¤QP)(#¤/=Q#(¤/=?=/)/()/(/()/()////#”#¤”#¤##¤#####!§§§§§§§§§§§§1½!!!!..........IØ-bogen eller samtidshistoriekompendiet NB: kilder og fodnoter vs. Litteraturliste – se i skrivevejledningen, hvordan I skal gøre.

Formalia – sygdom og snyd Sygdom: Meddel skolen så hurtigt som overhovedet muligt, hvis du bliver alvorligt syg – så afgør skolen om du kan få udsat din afleveringsfrist. Skolen vil kræve lægeerklæring Snyd: Hvis du bliver opdaget, afvises din SRP. Du skal lave en ny SRP i den kommende SRP-periode (læs næste år)

Selve opgaven - eksempel Afsætning og kulturforståelse Hvordan får virksomhederne draget nytte af tweens som forbrugergruppe? Redegør for begrebet tweens og den kulturelle baggrund for begrebets opståen Analyser de udfordringer gruppens forbrugsmønster giver virksomhederne i deres parametermix Vurder slutteligt hvilke muligheder virksomhederne har for at tiltrække og/eller påvirke tweens Omfang: 15-20 sider

Selve opgaven - eksempler Afsætning og VØ: Hvordan er Pandora A/S´ fremtidige strategiske muligheder? Efter en kort beskrivelse af virksomheden Pandora A/S, bedes du redegøre for begreberne rentabilitet og rentabilitetsanalyse Du bedes analysere den økonomiske udvikling i virksomheden de seneste 5 år Udarbejd samlet analyse med interne og eksterne forhold, hvori ovenstående regnskabsanalyse indgår. I den forbindelse ønskes en vurdering af baggrunden for Pandoras realiserede ”turn around”. Diskutér og vurdér hvilke strategiske muligheder Pandora har fremadrettet og hvilke økonomiske konsekvenser disse kunne tænkes at få. Omfang: 15-20 sider

Selve opgaven - eksempler IØ og Spansk: Hvorledes har den økonomiske krise i Spanien påvirket befolkningen – herunder især de unge spanieres situation? Redegør for den økonomiske udvikling i Spanien de seneste 10 år med særligt fokus på de unge spaniere Med udgangspunkt i selvvalgte spanske tekster, analysér konsekvenserne for den spanske befolkning med særligt fokus på de unge spaniere. Diskutér med udgangspunkt i analysen effekter af de indgreb, der har været foretaget for at bringe Spanien ud af deres nuværende krise Omfang: 15-20 sider

Selve opgaven - eksempler Afsætning og dansk: Hvad kendetegner DSBs markedsføring, og hvordan kan virksomheden ramme deres målgruppe i fremtiden? Beskriv virksomheden DSB og målgruppen på baggrund af segmenteringskriterierne. Gør rede for centrale virkemidler i reklameanalyse, argumentationsanalyse samt retorisk analyse. Lav en analyse af handlingsparametrene med særlig vægt på promotion, hvori du udarbejder en dybdegående analyse af en selvvalgt reklame. Vurder, hvordan ovenstående reklame placerer sig i kontekst med andre reklamer fra samme virksomhed. Vurder, hvilke virkemidler virksomheden fremadrettet bør inddrage i deres reklamekampagner og diskuter, hvordan de kan ramme deres målgruppe fremover. Omfang: 15-20 sider

Selve opgaven - eksempler IØ og kulturforståelse I hvor høj grad er Kina ved at gennemgå en overgang fra stormagt til supermagt? Gør kort rede for Kinas økonomiske situation Analyser Kinas position som økonomisk og kulturel magt i verden. Kom herunder særligt ind på betydelige kulturelle forskelle i de værdier, der er fremherskende i den vestlige verden og i Kina Diskuter endeligt, hvorvidt Kina kan og ønsker at overtage USA’s position som verden mest magtfulde nation. Omfang: 15-20 sider

Materiale i Skrivemetroen Denne introduktions PP Tidsplan Skrivevejledning SRP-Portfolio