Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Studieretningsprojektet 2017

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Studieretningsprojektet 2017"— Præsentationens transcript:

1 Studieretningsprojektet 2017

2 Formål I din SRP får du mulighed for at vise, at du selvstændigt kan lave en tværfaglig akademisk opgave med en flerfaglig problemstilling inden for et selvvalgt område med tilknytning til din studieretning. Du skal vise: Selvstændighed Fordybelse Formidling Kritisk sans Overblik Du skal trække på den viden og erfaring du har fra DHO og SRO

3 Rammer 2 FAG Et studieretningsfag, som du har på A-niveau
kombineret med Et andet fag på mindst B-niveau. Du kan godt vælge et fag, som allerede er afsluttet. Fagene skal give mening i forhold til dit valgte område samt den faglige fordybelse .

4 Hvornår? Mandag den 25.september åbner vi valgskema i Lectio.
Du skal angive: fagene, vejlederne, området og dit materiale Valgskemaet lukker fredag den 13. oktober kl. 9.00

5 Vejledning Du tildeles vejledere i begge fag: tirsdag d. 24.okt 2017
Vejledningsseancer med tidsbestilling over lectio: Onsdag den kl Onsdag den kl Derudover skal du selv aftale tid med dine vejledere. Vejledning er mulig i hele projektperioden.

6 Vejledning Kom forberedt, dvs.
Hav spørgsmål parat til din vejledere om fx emnevalg, materialevalg, fokus, undren. Tag fx konkret materiale med, som I kan snakke om. Tag altid noter til vejledning. Vejledningen er en hjælp til dig, så du får muligheden for at lave en bedre opgave. Benyt dig af det! Husk at en vejleders opgave er at komme med gode råd og vink. Det er ikke at rette dele af opgaven.

7 Krav opgaven bliver bedømt ud fra disse kriterier
De faglige mål i de fag, der indgår i studieretningsprojektet Overensstemmelsen mellem besvarelsen og opgaveformuleringen Din  udvælgelse, inddragelse, bearbejdning, vurdering og perspektivering af relevant fagligt stof Problemstillingernes sværhedsgrad og kompleksitet, samt formidlingen af stoffet Der gives en karakter ud fra en helhedsbedømmelse

8 Opgaveformulering Laves af dine vejledere
Opgaveformuleringen skal indeholde både fagspecifikke og tværgående faglige krav Du må ikke kende opgaveformuleringen, men den må heller ikke være en overraskelse. Der kan være inkl. ukendt stof/tabeller/ citater/ kilder

9 Opgaven Opgaven skal opfylde kravet om fordybelse, der på væsentlige punkter ligger ud over den daglige undervisning i mindst ét af fagene. Omfang skal angives - normalt sider excl. noter, bilag mm. Bemærk: abstract, indholdsfortegnelse, noter, litteraturhenvisninger, litteraturliste og eventuelle bilag medregnes ikke Opgaven udleveres på skolen torsdag den kl. 8.15 I får også jeres opgaveformulering i pdf og den skal vedhæftes jeres aflevering i netprøver.

10 Projektperioden Torsdag d. 7. december kl. 8.15 udleveres opgaven
Torsdag d. 21. december afleveres opgaven senest kl Opgaven skal afleveres elektronisk via netprøver OG her på skolen i ét papireksemplar. I den mellemliggende periode er der 2 undervisningsfrie skriveuger. Det er her du i særlig grad skal vise, at du kan arbejde selvstændigt og struktureret.

11 Aflevering via netprøver

12 Opgaven - formelle krav
Titelblad m. opgaveformulering Indholdsfortegnelse Indledning – selve opgave – konklusion Noter og henvisninger Litteraturfortegnelse Eventuelle bilag Resume på engelsk Aflevering sker elektronisk, opgaven skal være afleveret i netprøver.dk senest torsdag den kl. 8.15 Du skal dog aflevere ét papireksemplar med underskrift på skolen.

13 Sprog Normalt dansk Hvis fremmedsprog indgår skal kilderne være på de(t) fremmede sprog Man kan ansøge om at skrive på engelsk, tysk eller fransk.

14 Bedømmelsen Der gives én karakter
Du har ikke krav på at få at vide, hvorfor opgaven har fået den karakter, den har, da det er en eksamen Opgavebesvarelsen skal leve op til målene for SRP Studieretningsprojektet er et eksamensprojekt og indgår i din samlede studentereksamen med vægten 2 I får alle jeres karakter samme dag, fredag d. 23.februar 2018

15 Eksamen Det er alvorligt Sygdom – ring til skole – lægeerklæring
Snyd er forbudt og betyder evt. at du skal gå skoleåret om.

16 Gode råd Gode spørgsmål at stille sig selv inden endeligt emnevalg;
Hvor meget stof er der at behandle indenfor hvert enkelt emnet? Findes der nok relevant og tilgængeligt materiale om emnet? Hvad finder jeg mest interessant, og hvordan er mulighederne for at arbejde med netop de problemstillinger, der i første omgang fik mig til at vælge emnet? Hvad kan jeg med rimelighed nå at sætte mig ind i?

17 Gode links til inspiration og overblik
( En side, hvor alle gode råd, formelle krav og links til srp er samlet) (adgang til infomedia mm. Husk skolens uni-login) (Her finder du dr´s nyeste programmer. Ofte er der gode dokumentarfilm om mange emner. Prøv og se om der ikke er lavet en dokumentarfilm om dit emne) (P1 laver utroligt mange gode radiodokumentarer. Se om der ikke er noget, der berører dit emne.) (Fantastisk side med henvisninger til alt muligt godt materiale på nettet. Her er alting emneopdelt. Du får adgang via dit lokale biblioteket.)

18 Husk At bruge jeres SRP-folder og bruge erfaringerne fra SRO
At benytte jer af vejledningen og mød forberedt op til vejledningen At det kan være en god idé at lave læsegrupper At være ude i god tid ift at låne bøger på biblioteket mm At sætte deadline minimum en dag før, så du kan nå at læse opgaven igennem for stavefejl mm. At efter afleveringen den 21.december mødes vi alle i Domkirken til juleafslutning.


Download ppt "Studieretningsprojektet 2017"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google