Metoder til kvalitetsudvikling

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kollegavejledning i teori og praksis
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Sygepleje i korttidsafsnit
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Medborgerskab – på sporet
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg - SPiDO
Værdibaseret ledelse i almen praksis
”Sammenhængende patientforløb i psykiatrien”
Sygeplejerske Hvad siger Henderson? Hvad er en sygeplejerske?
Netværk af forebyggende sygehuse
TJEK PÅ TEAMET.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Organisatorisk brugerinddragelse
BEDRE OPLEVELSER FOR PATIENTER OG PÅRØRENDE I MEDICINSK AFDELING O
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
Nov J.J. O-3 Kvalitet i sygeplejen i det accelererede forløb ved hofte- og knæalloplastik Trine Kruse Helle Bergstedt Marianne Lundegaard.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Ledelse på tværs i VEST. Gødstrup Nye patienter i akutmodtagelsen Neurologi.
Patientoplevet kvalitet - Erfaringer fra Danmark
Etisk dilemma – to definitioner
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Sammenhæng mellem patienters tilfredshed og faglig kvalitet Projektkoordinator, cand.scient.pol. Tanja Pagh 1,2 ; Anne Helms Andreasen 1 ; Ingrid Willaing.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Leder-seminar d november 2014 Hornstrup Kursuscenter.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
1. April 2014.
Hvordan ser patientens supersygehus ud? Chefredaktør Erik Rasmussen Mandag Morgen Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 7. maj 2009.
Nye sygeplejeetiske retningslinjer 2014 – hvad er nyt?
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Patientens svære kamp – patientinvolvering i praksis - TAK
Hvordan omsættes visioner for sygepleje til klinisk praksis?
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
brugerinddragelse i Danmark
Er nutidens kræftsygepleje rettet mod fremtiden FSK Landskursus 8.november 2014 Birgitte Grube European Oncology Nursing Society Past President.
Et geriatrisk pakkeforløb – der virker! Virker ….for hvem? …Som patienten ønsker sig, som forpligter fagligt, som organiserer sammenhæng Det kræver: Patientinddragelse,
Kortdage 2004 Omlægningerne i de offentlige GI/GIS relaterede forvaltninger. Hvordan håndterer man de menneskelige og organisatoriske omstillingsprocesser?
Sårpleje i Aalborg kommune
Det stærke samarbejde - Relationernes betydning Virklund torsdag den 11. september.
Sygeplejerske Caroline Staby Frost Amager Hospital
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Hospitalsenheden Vest Ledelse i Akutafdelingen Per Østergaard Jensen Cheflæge Hospitalsenheden Vest.
Er nutidens kræftsygepleje rettet mod fremtiden ?
PUF-seminar 2011 Århus Sygehus Af Anne Braae Olesen Supervision – et redskab til læring i et ambulatorium Af Anne Braae Olesen Uddannelsesansvarlig overlæge.
Sygeplejens virksomhedsfelt
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Fundament: Ligeværdigt samarbejde LauRie’s Mening, Vision og Værdier At skabe glæde og trivsel for mennesker, som ikke kun har modelmålene At skabe glæde.
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Elektronisk 360°’s feedback.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Fremtidens sundhedsvæsen - Fra patientens perspektiv Lars Engberg Formand
Hvordan bruger man tilfredshedsmålinger? Praktiserende læge, ph.d. Hanne Heje Konsulent ved DAK-E/DanPEP.
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
Handleplaner for Mad og måltider
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Metoder til kvalitetsudvikling
Klinisk lederskab, sygepleje og kvalitet – 4. semester
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Projekt lindrende indsats
Patientens rejse i sundhedssektoren -
VIS 2012 – Videndeling Inden for Sygepleje
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Forbedringsmodellen Test og læring Hvad ønsker vi at opnå? Mål
Præsentationens transcript:

Metoder til kvalitetsudvikling Kvalitet i pleje og behandling Metoder til kvalitetsudvikling Aktionsforskning Aktionslæring Mette De metoder vi har valgt at benytte til kvalitetsudvikling i klinisk praksis er AF og AL – og jeg skal nok om lidt afdække disse metoders kendetegn og styrker - men først vil jeg lige fortælle hvordan metoderne overordnet kan medvirke til kvalitetsudvikling Ole Toftdahl Sørensen Mette Kjerholt

Ole Toftdahl Sørensen Mette Kjerholt JoHari-window Known by self Unknown by self Known by others Open arena Blind spot Unknown by others Facade Unknown Mette Formålet med aktionslæring og aktionsforskning er at afdække og diskutere alle felter i vinduet – men ofte er det Blind spots og Unknown area der giver størst anledning til kvalitetsudvikling i praksis. Ole Toftdahl Sørensen Mette Kjerholt

Ole Toftdahl Sørensen Mette Kjerholt STRUKTURER MED FUNDAMENT AF OMSORG/TILLID/RESPEKT SKABER PLADS TIL UDVIKLING Sygeplejerske refleksion Ledelses refleksion Refleksion i og over praksis Sygeplejerske refleksion Refleksion i og over praksis Spl specialist post doc Ledelses refleksion Ledelses refleksion Sygeplejerske refleksion Ole Ole Toftdahl Sørensen Mette Kjerholt

Faktorer med indflydelse på graden af implementering (Kjerholt 2011) Ydre rammer: Relevant projekt, forkert tidspunkt Mening: What´s in it for me? Roller/ansvar: Hvem har ansvar for projektet? I mit ph.d projekt fra 2011 (som jeg har præsenteret på tidligere landskonferencer) afdækkede jeg bla hvad årsagerne til plejepersonalets manglende aktive deltagelse i aktionsforskningsprocessen skyldtes, og denne figur viser resultatet af analysen – 3 temaer: Og nu over til en beskrivelse af aktionsforskningens kendetegn: Og nu vil jeg fortælle lidt om aktionsforskning, da denne praksisforskningstilgang er den tilgang, vi har valgt at benytte i vores forskning i og om sygeplejepraksis. Ole Toftdahl Sørensen Mette Kjerholt

Aktionslæring/aktionsforskning – hvad kræver det? Accept og respekt for andre(s) forståelseshorisonter Villighed til at lade sin adfærd og holdninger være genstand for refleksion (for at afdække blinde pletter) – og det kræver tillid og tryghed at stille sin viden/uvidenhed til skue! Ledelsesmæssig opbakning/prioritering – relevante organisatoriske rammer til anvendelse af metoderne Mette Ole Toftdahl Sørensen Mette Kjerholt

Aktionsforskningsprojekt: ”Kontinuitet, patient – og pårørende inddragelse i individuelt tilpassede hæmatologiske patientforløb” Mette: Nu vil jeg præsentere et konkret aktionsforskningsprojekt, som vi har gennemført på vores afdeling, så I kan se hvordan vi har omsat vores intentioner til konkret praksis: Ole Toftdahl Sørensen Mette Kjerholt