Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Handleplaner for Mad og måltider

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Handleplaner for Mad og måltider"— Præsentationens transcript:

1 Handleplaner for Mad og måltider
14. september 2016 Handleplaner for Mad og måltider Møde i Sund By Netværkets temagruppe ‘Mad og måltider’ den 14. september 2016 Karen Karlsson Eriksen, konsulent,

2 handleplaner for mad og måltider
Vurderer at kommunens indsatser lever op til anbefalinger på grundniveau i Mad og Måltid’ pakken 14. september 2016 Tal og figur refererer til figur 16 i kortlægningen fra 2013 og figur 17 i kortlægningen fra 2015. Figuren viser udviklingen fra 2013 til 2015 på nationalt niveau. Kommunens svar og udvikling fremgår af flueben for henholdsvis 2013 og Procent Andel af kommuner, der vurderer, at kommunens indsatser lever op til anbefalinger på grundniveau i forebyggelsespakken om mad og måltider. Procent Kortlægning: Kommunernes arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, Center for Interventionsforskning, SIF 2015

3 handleplaner for mad og måltider
Udarbejdet handleplan for implementering af forebyggelsespakken om mad og måltider 14. september 2016 Tal og figur refererer til tabel 19.2 i kortlægningen fra 2013 og figur 20.2 i kortlægningen fra 2015. Figuren viser udviklingen fra 2013 til 2015 på nationalt niveau. Kommunens svar og udvikling fremgår af flueben for henholdsvis 2013 og Procent Andel af kommuner der har udarbejdet handleplan for implementering af forebyggelsespakken om mad og måltider. Procent Kortlægning: Kommunernes arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, Center for Interventionsforskning, SIF 2015

4 Har i stor udstrækning lokale handleplaner for mad og måltider
14. september 2016 Tal og figur refererer til figur 34 i kortlægningen fra 2015. Figuren viser udviklingen fra 2013 til 2015 på nationalt niveau. Hvis kommunen har svaret ‘I stor udstrækning’ vil dette fremgå med flueben. Hvis der ikke er flueben for ét eller begge af årene betyder det, at kommunen har svaret i én af kategorierne ‘I nogen udstrækning’, ‘I mindre udstrækning’, ‘Slet ikke’ eller ‘Ved ikke’. Figur 34: Lokale handlingsplaner for mad og måltider. Andel af kommuner, der i stor udstrækning har udarbejdet lokale handlingsplaner for arbejdet med mad og måltider i forskellige kommunale institutioner. Procent Andel af kommuner, der i stor udstrækning, har udarbejdet lokale handlingsplaner for arbejdet med mad og måltider i forskellige kommunale institutioner. Procent Kortlægning: Kommunernes arbejde med implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, Center for Interventionsforskning, SIF 2015

5 Udfordringer med at implementere forebyggelsespakkerne
handleplaner for mad og måltider Udfordringer med at implementere forebyggelsespakkerne De anbefalede indsatser forudsætter involvering på tværs i kommunen Nogle forudsætter politisk og ledelsesmæssig prioritering, evt. nye ressourcer Næsten alle forudsætter ‘oversættelse’ til konkret praksis Mange forudsætter ændring af daglig praksis hos frontmedarbejderne 14. september 2016

6 Udfordring 1 og 2: Samarbejde på tværs og opbakning fra ledelse
handleplaner for mad og måltider Udfordring 1 og 2: Samarbejde på tværs og opbakning fra ledelse 14. september 2016

7 Udfordring 3: Behov for at oversætte anbefalinger til konkret praksis
handleplaner for mad og måltider Udfordring 3: Behov for at oversætte anbefalinger til konkret praksis Mange handleplaner i pakken: Daginstitutioner Dagplejen Børnehaver Skoler SFO/ klub Ungdomsuddannelser Kommunale arbejdspladser Idrætshaller Botilbud og væresteder Madservice til ældre borgere Plejehjem Mange redskaber der ‘oversætter’ 14. september 2016

8 handleplaner for mad og måltider
Udfordring 4: Forudsætter ændring af daglig praksis hos frontmedarbejderne 14. september 2016

9 Ny praksis hos frontmedarbejderen
handleplaner for mad og måltider Ny praksis hos frontmedarbejderen Forstå hvorfor Vide hvordan Give mening 14. september 2016 y Opbakning fra ledelse Arbejdsbyrde Kultur for forandring Understøttende rammer Ny praksis

10 Handleplaner– et led i en forandringsproces ?
handleplaner for mad og måltider Ny praksis Handleplaner– et led i en forandringsproces ? Forandringsprocesser tager 1-2 år Handleplan Giver mandat Sætter mål og retning Beskriver hvordan Ledelse Prioriterer opgaven Skaber rum til opgaven Bakker medarbejder op Medarbejdere Forstår hvorfor Ved hvordan Finder opgaven meningsfuld Erfaringer Rum til at gøre erfaringer Plads til at lære og udvikle 14. september 2016 Efteruddannelse – fx skolelærer i at inddrage FA i undervisningen Kortere kursus – fx, SBN kursus om tidlig opsporing af alkohol også train the trainer’ Ansætte medarbejder med kompetencerne - fx fysioterapeut i socialfaglige tilbud Sidemandsoplæring eller jobbytte – fx køkkenassistent og plejer på et ældrecenter Oplæg på møder, en eller flere gange fx personale og ledermøder Udviklingsprojekt fx. Implementere en mad og bevægelsespolitik i en daginstitution Reflektere over egen praksis – fx. I teams med kollegasparing eller ved evalueringer

11 TAk for opmærksomheden
handleplaner for mad og måltider 14. september 2016 TAk for opmærksomheden


Download ppt "Handleplaner for Mad og måltider"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google