Forebyggelse af vold og trusler

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Debatmøde om patientinformation 11. december 2008 Hans von der Maase Klinikchef, professor, dr. med. Onkologisk Klinik Rigshospitalet.
Advertisements

Psykisk arbejdsmiljø.
Social Kapital – rig på relationer
Konsulenter i praktik 9. laboratorium 26. februar 2013
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Etablering af enstrenget og visiteret akutsystem Pr. 1. januar 2014
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Den Professionelle samtale Samtalen som redskab
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Ebbe Henningsen Landsformand At være pårørende – håb og muligheder.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Psykoedukation til unge i OPUS
Tre nye tilbud til patienter i Nord
Faldforebyggelsesprojekt
Samarbejde med brugerne – konflikthåndtering og den gode relation Træf om Mening i arbejdet 2011 Julie Gredal og Ida Bering 13. Januar 2011.
FASE 3 FRA UDDANNELSESLÆGE TIL SPECIALLÆGE
Patientsikkerhed
Sygeplejerskeuddannelsen
Psykiatritopmøde 2009 DE BARSKE KENDSGERNINGER: DET KOMMER IKKE AF SIG SELV Knud Kristensen Landsforeningen SIND De barske kendsgerninger: Det kommer ikke.
DANSK SELSKAB FOR SPISEFORSTYRRELSER Årsmøde 12. og 13. april 2010
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Klinisk etiske komiteer Temadag Vibeke Krøll Aarhus Universitetshospital Hospitalsledelsen.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Støttetiltag til politifolk ved voldsomme hændelser - præsenteret af personalechef Preben Henriksen, Odense Politi.
v. Marianne Jensen Sygeplejefaglig direktør
Overblik over afkast/resultat mål ifm. klubpolitikken Klub- politik - Udvikle og styrke det gode ungdoms- liv Overgang skole og klub Samarb.aftale vedr.
Arresødal Hospice i en forandringsproces Mangfoldighed af ændringer 2012 På vej med udvidelse Ledelsesmæssig uro Nyt IT system Ny administration.
Hvordan ser patientens supersygehus ud? Chefredaktør Erik Rasmussen Mandag Morgen Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 7. maj 2009.
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Dialog om voldsforebyggelse Spørgsmål til medarbejdere og ledere  4 spørgsmål til vores forebyggelse  4 spørgsmål til vores proces etsundtarbejdsliv.dk.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Samarbejde og konflikter
Udvalget for lokaleanvendelse Midtvejsseminar Rebild 2010.
FS SASMO kongres 2012/AM Sygepleje-ambulatorium Sygeplejerske Anne Mørch Plastikkirurgisk operationsafsnit ZO Odense Universitets Hospital.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
Team Frederiksberg Hjemmepleje
Ledelse over grænser i sundhedsvæsenet Hvordan kan vi lede på nye måder, der går på tværs? Christina Holm-Petersen & Martin Sandberg Buch.
Hvordan påvirkes familien af en hjerneskade?
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Velkommen til Workshop ”Forebyg konflikter og vold” Torsdag den 28. april 2016 Lise Keller.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
De seks guldkorn i jobbet Indflydelse p å eget arbejde og arbejdssituation Mening i jobbet Forudsigelighed og relevante informationer Social st ø tte fra.
Patient- og Pårørendepolitik ( ) ) Vi tager patienten og de pårørende med ved bordet, når vi taler om, hvordan vi kan gøre tingene.
Implementering i en behandlingsinstitution - overvejelser og daglig drift NICMI April 2013 Anette Søgaard Nielsen, Enheden for Klinisk Alkoholforskning,
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Mere MOST - mindre fravær
Fællesskabets fysiologiske virkning
Underviser / Emne.
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Akutteam Brøndby – Hvidovre Planlægning og opstart af Brøndby-Hvidovre Akutteam – set fra en leders perspektiv. Jens Jørgen Lemvig Leder Akutteam Brøndby-Hvidovre.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Forebyggelse af vold og trusler på Rigshospitalet På et hospital med 8.500 ansatte og over 60.000 patienter om året må vi forvente at konflikter kan forekomme. Vi accepterer ikke vold, men vi må være forberedt på konflikter og en vis risiko for vold. I så stort et hus er det lidt svært at snakke om en bestemt Men lad os se på hvad det er for en udfordring vi står med 1 1

2013 Januar: Nyt skyderi: 20-årig ramt af skud i ryggen i Nordsjælland »Manden fra Kokkedal er ved egen kraft kørt til Rigshospitalet« Politiken 13. januar

Tumult ved Rigshospitalet Ved Rigshospitalet opstod der tumult, da bilen ankom tæt forfulgt af en politibil med udrykning, skriver Ekstra Bladet. Passagererne steg ud fra bilen, hvorefter politiet råbte »stå stille - hænderne op«.

2009 september Tre skud blev affyret gennem forretningens ruder, hvoraf et af skuddene ramte indehaveren i halsen. fre ind fra kvarteret nær Rigshospitalet. Her havde vi i flere tilfælde konflikter inde i huset, hvilket medførte et skærpet fokus på forebyggelse af vold og trusler. Den 42-årige blev straks efter skyderiet ført til Rigshospitalets traumecenter, men overlevede ved »utroligt held«, som politianklageren formulerede det. Politiken 22. september 2009

Tryghed i sengeafsnittet

Traumecentret - indgangsparti

Traumegården

Godt samarbejde med politiet og vagter skaber tryghed Politi – hurtig reaktionstid og forebyggende tiltag Vagtselskab på Rigshospitalet Portører

Forebyggelse i hverdagen Grundig introduktion af nyansatte Kurser i konflikthåndtering Debriefing integreret i praksis Supervision af medarbejdere ved krisepsykolog Krisepsykologisk enhed M.m.

Tryghed i sengeafsnittet Ortopæd kirurgisk sengeafsnit

Neurokirurgisk Klinik NK Sengeafsnit 3092 Patienter der har sygdomme i hjernen – kan indimellem udmønte sig på en måde hvor patienten bliver udad reagerende og voldelig

Neurokirurgisk Klinik Undervisning og netværk med psykiatrien Undervisning i sygepleje og håndtering af den agiterede patient Etablering af netværk og samarbejde, Neurokirurgisk Klinik og Psykiatrisk Område, 2012 M.m

Tryghed i sengeafsnittet Abdominalcentret, Sengafsnit 3122 Forebyggelse af konflikter med patienter og pårørende Men generelt er konfliktbilledet noget anderledes på sengeafsnittene Jeg besøgte … og skulle hilse fra Christina og Ritta. Opslagstavlen bag dem er forbeholdt arbejdsmiljø informationer. På sengestuen er det ikke bandeuroligheder der fylder, selvom de kan fortæller om dengang i 2009 hvor …. Men det er mere konflikter med personale og pårørende der fylder Der løbende forebyggelsesarbejde

Action card og MUS samtaler Handlemuligheder: Kalde alarm Flytning af patient Aflåsning af sektion Rundering ved internt vagtkorps Aftale med politi Ændring af bemanding

Særlige udfordringer i forebyggelse arbejdet Langt imellem tilfældene Implementering og vedligeholdelse Ved siden af kerneopgaven

Forebyggelse via gode relationer og god organisering af arbejdet Kommunikation Relationer Tilrettelæggelse af arbejdet

Takt og tone på Rigshospitalet ”Takt og tone på Rigshospitalet handler om, hvordan vi skaber gode professionelle relationer ved at behandle hinanden med respekt, vise tillid og være gode til at samarbejde. Det gælder både i forholdet mellem kolleger og i forholdet mellem medarbejdere og ledere.”

Social kapital i en virksomhed Velkoordinerede relationer mindsker risikoen for vold og trusler Social kapital i en virksomhed De sociale relationer Samarbejds- evne Retfærdighed Tillid Kerne- opgave

Veltilrettelagte arbejdsprocesser mindsker risikoen for konflikt

Tak for jeres opmærksomhed