Informationssøgning for ungdomsuddannelserne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Lærersamarbejde i Århus Folkeskole og ungdomsuddannelser Lærersamarbejde i Århus Kommune 2009.
Evaluering af CSUSA’s besøg på eliteidrætsgymnasierne i uge 43.
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
i Ungdomsuddannelserne
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Evaluerings-, erfa og udviklingsmøde Studiepraktik 2012.
Arbejdspladsudvikling
Evaluering af introkurser Hvilken uddannelse har du besøgt? AntalProcent STX19125,0 HHX8310,9 HF111,4 HTX10113,2 Sundhed, omsorg og pædagogik547,1.
Opgaven jeg fik stillet
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Fremtidens skole Gruppe 5.
Præsentation af resultater fra elev-trivselsundersøgelsen i Team X 2
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Fornavn Efternavn, Titel Evt. Arrangementsnavn Det rullende universitet A A R H U S U N I V E R S I T E T Kommunikationsafdelingen Line Holdt Rude, phd.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Hvordan gjorde vi i it- gruppen? - Præsentation af skema og resultater.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Hhx – Handelsgymnasium Htx – Teknisk gymnasium
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Lærerens didaktiske design Elevernes didaktiske design
Religion på B-niveau Christina Egholm.
Udviklingen af professionsfaglige kompetencer Potentialer og barrierer… rene b christiansen (profil) Lektor ved Forskning og Udvikling University College.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Biblioteket som læringscenter
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
Digital skriftlig- og mundtlighed
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Netværksmøde den Erfaringer med Flipped Classroom på Silkeborg Gymnasium.
Sådan er vi gået i gang med Grøn Generation. Præsentation af projektet At vi ser projektet, som en god mulighed for at få et øget samarbejde mellem Teknik.
Præsentation af hhx-projekt: ”Læringsmiljø på hhx kvaliteter og udfordringer”. CeFU bestyrelsesmøde, 11. november 2008 Ved forskningsassistent Arnt Louw.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
God informationssøgning Udvikling af problembaseret undervisning i informationssøgning Roskilde Universitetsbibliotek 2001.
Årsplan – en kort en lang
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Formidlingskursus 2014 Gymnasiepraktik og Det rullende Universitet Klasserumskultur og elevernes forskellighed Susanne Th. Jensen Vicerektor Odder Gymnasium.
OPDAG bibliotekerne i Odense - grydeklare tilbud til skolerne.
Qaasuitsup Kommunea Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Produktion af musikvideoer 8. årgang, dansk, CA, AD, KU, KK Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
7. klasse.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
UU Aarhus og Samsø – læs mere på 7. klasse.
Stxstudentereksamen.
Hvad har Matador Mix med Masterfile at gøre?
Hvad har Matador Mix med Masterfile at gøre?
Gymnasier i Aalborg Kommune
Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.
Præsentationens transcript:

Informationssøgning for ungdomsuddannelserne Esbjerg modellen Tina Woge Nielsen Elsebeth Skjødt Hansen

Bibliotekspolitikken Bibliotekspolitik 2014-2017: ”Bibliotekerne skal understøtte læring og uddannelse” Virksomhedsplan Taktiske grupper

Formålet med undervisningen At gøre eleverne informationskompetente At give dem redskaber som de kan bruge både i ungdomsuddannelsen og i deres videre studieliv At give eleverne en forståelse af at informationskompetence er en studiekompetence At vise dem alt det et moderne bibliotek kan

Succeskriterier At eleverne ved hvad biblioteket kan tilbyde både fysisk og digitalt, og at de tænker biblioteket ind, når de forbereder deres opgaver At eleverne har forberedt sig, når de kommer på biblioteket og søger hjælp i forbindelse med opgaver

Baggrund 2008: Pilotprojekt Esbjerg Gymnasium 2009: Ribe Katedralskole og Esbjerg Statsskole 2010: Esbjerg Handelsgymnasium 2011: EUC Vest (HTX) Handelsgymnasiet Ribe 2014? VUC Esbjerg?

Hvem undervises? Skoleåret 2013/1014: Esbjerg Gymnasium: 11 klasser stx Ribe Katedralskole: 10 klasser stx + HF EUC Vest: 7 klasser htx Rybners Gymnasium: 8 klasser hhx Rybners Gymnasium 10 klasser stx Pilotprojekt 3.g Esbjerg Gymnasium 10 klasser Lærerkursus Esbjerg Gymnasium

Hvor mange undervises? Skoleåret 2013/2014: 46 klasser fra 1./2.g 1100 – 1200 elever 3 timer pr. klasse 3. g pilotprojekt, 10 klasser lærerkursus

Hvem underviser? Underviserkorps: 14 bibliotekarer 2 undervisere pr. gang Skiftende makkere HB + filialer Oplæring Korpsånd

Koncept Undervisning i forbindelse med DHO eller AT Et ”bundt” = en forberedelse Vi tilstræber at eksempler og opgaver er relevante Alle klasser ledsages af en lærer

Program Lånerregistrering Emnesøgning i biblioteksbasen Bibliotek.dk og artikelsøgning Google og kildekritik Bibliotekets netbaser Opgaver, gruppearbejde og fremlæggelse

Forberedelse af undervisningen Fælles planlægningsmøde Forberedelse og opdatering af materialerne Opgaver og manuskripter på intranet Opgaver til eleverne på hjemmesiden Tovholderfunktionen

Evalueringer fra eleverne 74 % af eleverne mener at kurset var relevant eller meget relevant   Det var det mest unødvendige kursus jeg har nogensinde har deltaget i. Jeg mener ikke det er nødvendigt at lære os om hvordan man søger på nettet, det kan vi altså godt selv finde ud af. Der var spild af to moduler. Jeg synes at det var rigtig godt, da der var mange af de ting de fortalte, som jeg ikke vidste. De formåede at formulere det godt så det var meget let at forstå. Det var en rigtig god måde de viste tingene på, dette gjorde at det var nemt at følge med i hvad de forklarede om. Jeg håber meget på at kunne bruge deres fremgangsmåde fremover. En stor ros fra mig og tak for et godt forløb.

Evaluering fra lærerne På vegne af de involverede lærere vil jeg takke jer for jeres indsats. Vi er meget glade for, at I tager jer af vore elever og vore elever får rigtig meget ud af de kurser. Det kan vi se i de efterfølgende afleveringer, ikke kun i den konkrete opgave, eleverne arbejder med under besøget, men de får et generelt løft, når det drejer sig om informationssøgning.

Brush-up for 3.g Pilotprojekt for Esbjerg Gymnasium i 2013 Oplæg til SRP 3 klasser ad gangen i auditoriet Fremover betalingskursus

Lærerkurser Opdatering af lærernes viden, især omkring digitale ressourcer Understregning af, at kurserne kun virker, hvis lærerne bruger det lærte i undervisningen

Nytter det? Lærernes evalueringer Vores udbytte: Dyb viden, rutine, genbrug af undervisningsmaterialerne til videndeling med kolleger Elevernes udbytte