Vejlederbrev ? Jeg har brugt et vejlederbrev til vejledning af specialer før i tiden I hvert fald i den version jeg brugte brevet viste det sig ikke at.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Overordnet målsætning:
Essay - genren Mål med forløbet: At kunne forstå og analysere essays
Orientering til kommende speciale-kandidatstuderende
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Fra dagligstue til konsultation? Cecilie Rubow: Institut for Antropologi.
Det Internationale Område Studieområde 3/
BEFRIENDE RAMMER Svend Skriver, adjunkt, ph.d.. Rammer for vejledning  Jeg har i mine vejlederbreve til henholdsvis opgaver og specialer tydeligt understreget.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Studieteknik i studievejledningen Ved Katrine Berke, decentral studievejleder på Det Samfundsvidenskabelige Basisår.
De sidste undervisningstimer
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Sådan strukturerer du en pressemeddelelse
Sådan strukturerer du en pressemeddelelse
1. Forventninger og information • Vejlederbrev med den rette detaljeringsgrad tilgængelig på hjemmeside og sendes efter første henvendelse fra studerende.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
Klinisk Q-sort accept Instruktion: Skriv de følgende to slides ud på et stykke papir eller karton med print på begge sider. Tjek at de rigtige numre står.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
SVS intro 7. december 2010 v/LH Dias 1 Specialeseminarer på Institut for Statskundskab, KU Henrik Jensen Professor, Dr.Scient.Pol. & Ph.D. Department of.
TATIONpRÆSEN 20 AARHUS UNIVERSITET SPECIALET PÅ TVÆRS AF UNIVERSITETSFAG SØREN S. E. BENGTSEN, PH.D.-STUDERENDE, INSTITUT FOR DIDAKTIK, DPU, AU OG TINE.
Jeg ønsker at få mere ud af livet Jeg har taget en beslutning.
Oplæg vedr. dokumentation af vejledning Adjunktpædagogikum, modul 3, februar 2009 Jan Lindschouw.
Kandidatafhandling/specialeskrivning
Synopsis VIP3/2012.
Insidere og outsidere – den danske models rækkevidde Eksamensform og tips til eksamen og opgaver Steen E. Navrbjerg Dias 1.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Sådan strukturerer du en Trin-for-trin guide.
Formalia ved opgaveskrivning
Eksamen.
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Introduktionsmøde om bacheloropgaven 5. september 2007.
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Synopsis VIP13 HH3.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
PKL seminar 2011 nye skabeloner for målbeskrivelser og uddannelsesprogrammer.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 14 Overordnet Generelt rigtigt fine opgaver –Mange fyldt med gode overvejelser.
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Kan faglighed også fortælles? – I PRAKSIS PÅ VUC HOLSTEBRO-LEMVIG-STRUER.
Sådan strukturerer du et forretningsbrev
EKSAMEN OG PRØVER.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Plagiarisme – det blev værre før det det blev bedre. Praksisudvalgets konference den 30. oktober 2008 Videnskabelig uredelighed på studierne Peter Erling.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
DATO: NAVN: INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET * Forestillinger om fremtidig professionspraksis på lærer- og diplomingeniøruddannelsen.
Forskningstræning for HU-læger i Anæstesiologi
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Få mest ud af opgaveskrivningen: For-arbejdet Opgaveformuleringen
SRO SKRIV!.
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Balancer dit (studie)liv! med konkrete redskaber
Sso SKRIV!.
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Skriveperiode (synopsis)
Sådan strukturerer du et forretningsbrev
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
SRP - Skriveperioden ÅSG 2017.
ERHVERVSCASE Generelt
SRP - Skriveperioden ÅSG 2018.
Infomøde om synteseopgaven
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Præsentationens transcript:

Vejlederbrev ? Jeg har brugt et vejlederbrev til vejledning af specialer før i tiden I hvert fald i den version jeg brugte brevet viste det sig ikke at være særlig produktiv. De studerende blev ret nervøse og vi brugte meget tid til forklare hvad ’jeg mente’ med det jeg skrev i brevet. De studerende jeg vejleder er meget forskelligt i deres behov og evner. Dvs. Mine vejledningsforløb er ret forskellige. (derudover vejleder vi studerende til mange anledninger: BA essay, synopsis, feltarbejde, specialeskriving, Masters studerende, Ph.D studerende. Som jeg seer det i øjeblikket er et vejlederbrev ikke hensigtsfuld. Jeg kan dog forestille mig at efter noget mere erfaring med vejledning på KU kommer der et tidspunkt hvor jeg vender tilbage til vejlederbreve.

Vejledningsform Jeg oplever mine studerende som værende meget forskelligt i deres evner og i deres vejledningsbehov. De fleste af mine (Danske) studerende har det til fælles at de har en klar forestilling om hvor meget vejledning de har krav på, og hvad de formelle rammer af deres opgave er. Dvs. at de holder godt styr på at de få vejledning nok. Generelt forgå min vejledning på den måde at vi – taler om hvilke planer de studerende har med opgaven – producerer en struktur/outline af opgaven og en tidsplan – i hver vejledningstime taler vi om en kapitel/afsnit som den studerende har sent til mig i forvejen Jeg noterer dato for hver vejledning i min kalender og samler de fremsendte tekster i en fil for hver studerende. Der er ingen praksis for formelt evaluering af vejledning på IA Denne vejledningsform fungerer vel med de stærkere studerende, mindre tilfredsstillende med svagere studerende.

Ny vejledningsform? Nogen ikke-tilfredsstillende erfaring med for løst vejledning har ledt mig til at overveje en mere fokuserede vejledningspraksis. Problemet har været at de kapitler/afsnitte de studerende har sendt har generelt været for omfattende til en grundig gennemgang af deres opbygning og argument. Det gælder både analysekapitler og indledningen. I sammenhang med dette har det været vanskeligt for mig at forholde mig til en vejledningsforløb som abrupt munder i en bedømmelse. I sær når jeg er i den position vor jeg har læst det meste af afhandlingen – men har ikke haft mulighed for at grundigt arbejde med den studerende på lange problematiske kapitler. Jeg har derfor planlagt at indføre en ny vejledningspraksis (ved specialet og i mindre omfang med BA essay), som begrænser vejledningen til en grundigt gennemgang af introduktionen og en analysekapitel, plus eventuelt udvalgte afsnit fra andre kapitler.