Informationsmøde vedr. skolestart 2013. Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
Danehofskolens værdigrundlag
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Læring i bevægelse - hvorfor?
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Alle børn skal være del af fællesskabet
(Rullende) Indskoling
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Folkeskole-reformen August 2014.
Hornbæk Skole Invitation til forældremøde og indskrivning til
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældremøde X årgang.
Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013
Skolereform august 2014………………
Velkommen til Skovshoved Skole.
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Skolereform - Egholmskolen
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Velkommen Forældremøde 10. juni 2014.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Et fagligt løft af folkeskolen.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Forsøget begyndte d. 1.januar 2005 og bygger bl.a. på
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 11. november 2014
Gentofte Kommune Skolestart Børnehaveklasse er obligatorisk Skolestart og barnets alder - Børn der fylder 6 eller 7 år i 2014 skal starte i børnehaveklasse.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Rullende skolestart August 2010.
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Modernisering Børneunivers – den røde tråd ( 0 – 17 år) Indskoling og SFO Udendørs skur Udearealer - legeplads Midlertidig placering pædagogisk servicecenter.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Velkommen til Vestervangsskolen
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Fra børnehave til SFO/Skole Forældremøde Vindinge Børnehus/Vindinge skole 21. Oktober 2015.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Skoleindskrivningsmøde
Det handler om eleverne
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Informationsmøde for forældre til kommende elever i 7. klasse
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Informationsmøde vedr. skolestart 2013

Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive selvhjulpen/kunne klare sig - det kræver uddannelse/skole Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Kommunens mindste Fællesskole - folkeskole Et skoledistrikt som består af 3 lokalsamfund – ca 20 km på langs – bustransport 0. – 6. årgang Børne – og juniorunivers

Fysiske rammer – udearealer Politisk beslutning - en matrikel i Hoptrup – en helhedsplan – et løft på de fysiske rammer – indskoling/SFO klar til august 2013 – hvor de fysiske og pædagogiske rammer vil blive i tråd med V/M indskolingsbygninger Børneunivers – 3 lokalområder - Transport samarbejde med daginstitutioner – en rød tråd fra 0 til 16/17år Udvikle et juniorunivers

mission – vision – værdigrundlag skole/SFO Missionen fortsætter – glade harmoniske børn, lyst til læring, tillid til sig selv og respekt for andre/hinandens forskelligheder – solide kundskaber og færdigheder Børnene oplever sig selv som en del af et fællesskab – alle børn har krav på at være i et fællesskab Visionen: At være en god og attraktiv folkeskole – den lokale skole i distriktet – den skole, man vælger

Værdier – som betyder at Respekt – dialog – faglighed – tryghed – helhed Et positivt og anerkendende menneskesyn – lyst og vilje til at lære og være Samarbejde – en naturlig del af hverdagen Tæt samarbejde mellem skole og SFO Møder forældre som engagerede og aktive medspillere i deres børns skoleliv

Har kompetente og dygtige medarbejdere, der møder børnene, der hvor de er, – er positive, har en humoristisk tilgang til tingene Skaber udviklende og stimulerende miljø, og sikrer optimal udnyttelse af de samlede resurser

Pædagogisk grundlag - organisering Folkeskoleloven Samordnet indskoling 0. – 2. årgang 3. – 6. kl. Har sat undervisningen i et udviklingspersektiv. Flere øjne giver flere muligheder for den enkelte elev/se potentialer - matcher den tværfaglige tilgang, som Haderslev Reformen bygger på – barnet i centrum - alle styrkende relationer er sat ind overfor at give eleverne de bedste faglige og trivselsmæssige muligheder, Rådgivningsteam til rådighed

Lovgrundlaget Ændringer af folkeskoleloven siden 2001 med relation til skolestart I 2008 fik kommunalbestyrelserne bemyndigelse til at træffe beslutning om rullende skolestart. I 2003 blev loftet for den daglige undervisningstid for børnehaveklasse til 3. klassetrin hævet til 6 klokketimer. I 2010 blev loftet hævet til 7 klokketimer. I 2003 blev der indført bindende mål og indholdsbeskrivelse for undervisning i børnehaveklassen. I 2008 blev undervisningspligten udvidet med et år, således at børnehaveklassen medregnes i undervisningspligten. I 2008 blev der ligeledes indført obligatorisk sprogvurdering i starten af børnehaveklassen, ligesom kommunerne blev forpligtet til at fastsætte mål og indholdsbeskrivelse for skolefritidsordningerne.

lovgrundlaget I 2010 blev der skabt øget fleksibilitet, i forhold til at læreruddannede kan undervise i børnehaveklassen. I 2010 blev bestemmelser om holddannelse på klassetrin udvidet til også at omfatte børnehaveklassen.

Haderslev Reformen Fra januar skal alle skoler i Haderslev tage stilling til fleksibel skolestart – kan betyde mange forskellige modeller på skoler, SFO` er og daginstitutioner i kommunen Vi er langt - vi er godt på vej Vi skal udvikle børneuniverset sammen med de 3 lokalområders daginstitutioner.

Haderslev Reformen Distrikt Syd Brobygning – et sammenhængende forløb fra børneunivers til ungeunivers ( fra 0 – 16 år) Vi ”slipper” ikke - vi er der – vi understøtter vi arbejder i team - mødes Pædagoger med i de 3 daginstitutioner

Indskrivning januar 2013 Indskrivning til den kommende børnehaveklasse foregår i ugerne 2, 3 og 4 (7. januar januar 2013). Indskrivningen foregår elektronisk. Klik på Digital indskrivning for at indskrive dit barn til skolestart. Det kræver NemID/digital signatur. Hvis du ikke allerede har NemID, kan du bestille det på kommunens hjemmeside. Du får endeligt besked om optagelse i skolen senest den 1. juni.

indskolingsmodel Stamhold – betyder at vi altid kan varetage et passende antal elever Undgår skiftende/svingende model fra år til år Ikke et eksperiment – inspiration, praksiserfaring og resultater som er videreudviklet og tilpasset Mat og dansk – kompetencehold – forskning