Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,
November 2010 Skolefusion i Fredensborg. November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
8. december 2010 på Egegård Skole
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Forældremøde på Stestrup Skole
Forudsætninger Den seneste befolkningsprognose for Vordingborg Kommune
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
En sund sjæl ……. i et sundt legeme?.
Valgmøde mandag d. 19. maj Skolebestyrelsens sammensætning • 7 forældrevalgte medlemmer (4 år) • 2 medarbejderrepræsentanter (1 år) • 2 elevrådsrepræsentanter.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Forældremøde X årgang.
10 møder om året 25 timer Fællesbestyrelsens arbejde 2012/13 Form Indhold.
Skolereform august 2014………………
Skolebestyrelsesmøde Den nye folkeskolereform
Demografidebat Roslev 21. maj 2013.
En god skole er en inkluderende skole.
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
Invitation til skolebestyrelserne
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
Michael Hald Konsulent, KL
Folkeskolens uddannelsesøkonomi Skolerigsdag den 13. januar 2011 Jan Olsen, Cheføkonom i KL Erik Christensen, Borgmester i Nyborg Kommune.
Bibliotekstilbud i lokalområder -Projektmodning  Resultater  Formål Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Varde bibliotek Esbjerg Kommunes Biblioteker Syddansk.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Fremtidens skole i. AHLMANN-MØDE DEN 7/ DAGSORDEN: (1)Velkomst v. skolebestyrelsesformanden (2)Hvad er der sket? -Gennemgang v. skolelederen -Spørgsmål.
Skolestruktur på Lundebakkeskolen Dagsorden 1. Velkomst v. skolebestyrelsen 2. Præsentation af Næstved Kommunes skolestrukturforslag v. Skoleafdelingen.
Stormøde om skolesammenlægninger på Amager - Gerbrandskolen, 28
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Sammenlægning af 2 institutioner
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
Orientering om fremtidig struktur i skolen
Dialogmøde 17. januar 2011.
Pædagogisk rådsmøde den 7. marts. Debat om organiseringen 1. Intro ved Kristian (5 min) 2. Oplæg ved skolebestyrelsen (10 min) 3. Gruppediskussioner (20.
Organisering og styring af den kommunale sygepleje
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Skoleanalyse i Holbæk Kommune Præsentation af resultater for Byrådet 17. november
Skoleleders rolle og kompetence, når det gælder inklusion i folkeskolen KL 2011.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Ny ressourcetildelingsmodel
Principper for ressourcefordeling for folkeskoleområdet
Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen.
Velkommen Skolestruktur 2014.
Orientering omkring Budget
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Nye muligheder og potentialer
Præsentationens transcript:

Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i forhold til de kommende demografiske udfordringer.   For at fastholde udviklingsarbejdet er det vigtigt, at hver skole har en stærk og udviklingsorienteret lokal ledelse. Skolebestyrelserne, MED udvalgene og skolelederne ved Glyngøre, Durup, Oddense og Roslev Skole anbefaler derfor, at skolestrukturen bevares uændret i lokalområde 4. Vi er fire meget forskellige områder, hvor hver enkelt skole spiller en meget synlig rolle. Det er derfor vigtigt, at vi bevarer en stærk lokal ledelse bestående af både en skoleleder og en skolebestyrelse. Lokal skoleledelse et meget vigtigt værktøj i arbejdet med projekt ”Det er vores børn”. Skolelederen er ofte den lokale ildsjæl og drivkraft, der igangsætter og løfter opgaverne vedr. det lokale samarbejde mellem foreninger, børnehave, daginstitutioner og skole. Vi finder, at tankerne bag den ny folkeskolereform om en stærk ledelse kræver, at der er en daglig leder forankret på hver skole.

Lokalområde 4 Frem mod 2020 For at sikre, at børnene frem mod 2020 udfordres fagligt og mødes med lærere med liniefagskompetencer, anbefaler vi, at skoleledelserne udvikler delvis etableret men også nyt samarbejde omkring:   Lokale udviklingsprojekter: Aldersintegreret undervisning IPads i støtteundervisningen Fælles emnedage 3.- 6. kl. på tværs af skolerne Fælles hytteture og lejrskoler Faglærere på tværs af skolerne Fælles vejlederkorps i Nordsalling – læsevejleder, specialvejleder, fritidsvejleder o.a. Fælles årligt bestyrelsesmøde med fokus på service og kvalitet

Lokalområde 4 Fælles Ledelse Tre senarier: Fællesledelse imellem Roslev Skole og Oddense Skole Fællesledelse imellem Durup Skole og Glyngøre Skole Fællesledelse imellem Roslev Skole, Oddense Skole, Durup Skole og Glyngøre Skole Forudsætninger:  Udgift til ledelse:  Oddense 453.000, - kr. Durup 466.000, - kr. Glyngøre 468.000, - kr. Roslev 906.000, - kr.   Udgift til stedfortræder er estimeret til 40.000,- kr. Skolelederen har skemalagte timer og akkorder samt div. vikartimer for ca. af 140.000,- kr.

Lokalområde 4 Fællesledelse imellem Roslev Skole og Oddense Skole Fordele.  Det samlede økonomiske rationale udgør ca. 120.000,- kr. På den skolelederstilling der fjernes vil der spares i omegnen af 303.000,- kr.(udgift til ledelse – 140.000,- kr. – 40.000,- kr.). I forhold til den tilbageværende skolelederstilling skal der på grund det højere børnetal, tillægges estimeret 140.000, - kr. til dækning af de opgaver den tilbageværende skoleleder normalt udfører.   Der vil kunne opnås en rationaliseringsgevinst i forhold til skolens administration. Der ville være regnskabsopgaver, sekretæropgaver, indkøbsopgaver etc. der ville kunne slås sammen. Det ville være nemmere at udvikle en fælles overordnet udviklingsstrategi. Ulemper. Der vil mangle en daglig ledelse på en af skolerne. Derved mister man: en leder, der dagligt kan gribe ind i vanskelige elevkonflikter. et samlet overblik over og muligheden for, at tage vare på de ressourcesvage elever og familier. en lokal skolebestyrelse. en lokal udviklingsdynamo.    Ledelse er et meget vigtigt element også i den kommende skolereform. Dette vil derfor være vigtigt, at fastholde en stærk ledelse på alle skoler.

Lokalområde 4 Fællesledelse imellem Durup og Glyngøre Skole   Det samlede økonomiske rationale udgør ca. 145.000,- kr. På den skolelederstilling der fjernes vil der spares i omegnen af 325.000,- kr.(udgift til ledelse – 140.000,- kr. – 40.000,- kr.). I forhold til den tilbageværende skolelederstilling skal der på grund det højere børnetal, tillægges estimeret 140.000, - kr. til dækning af de opgaver den tilbageværende skoleleder normalt udfører. Der vil kunne opnås en rationaliseringsgevinst i forhold til skolens administration. Der ville være regnskabsopgaver, sekretæropgaver, indkøbsopgaver etc. der ville kunne slås sammen. Det ville være nemmere at udvikle en fælles overordnet udviklingsstrategi. Ulemper. Der vil mangle en daglig ledelse på en af skolerne. Derved mister man: en leder, der dagligt kan gribe ind i vanskelige elevkonflikter. et samlet overblik over og muligheden for, at tage vare på de ressourcesvage elever og familier. en lokal skolebestyrelse. en lokal udviklingsdynamo. Ledelse er et meget vigtigt element også i den kommende skolereform. Dette vil derfor være vigtigt, at fastholde en stærk ledelse på alle skoler.

Lokalområde 4  Fællesledelse imellem Roslev Skole, Oddense Skole, Durup Skole og Glyngøre Skole  Fordele.   Det samlede økonomiske rationale udgør ca. 590.000,- kr. På de skolelederstillinger der fjernes vil der spares i omegnen af 930.000,- kr. I forhold til den tilbageværende skolelederstilling skal der på grund det højere børnetal, tillægges estimeret 140.000, - kr. til dækning af de opgaver den tilbageværende skoleleder normalt udfører.   Der vil være et økonomisk rationale på ca. 930.000, - kr. af de skolelederstillinger der fjernes. I forhold til den tilbageværende skolelederstilling skal der på grund det højere børnetal, tillægges estimeret 140.000, - kr. til dækning af de opgaver den tilbageværende skoleleder normalt udfører. Samlet set vil man spare i omegnen af 590.000, – kr. Der vil kunne opnås en rationaliseringsgevinst i forhold til skolernes administration. Der ville være regnskabsopgaver, sekretæropgaver, indkøbsopgaver etc. der ville kunne slås sammen. Det ville være nemmere at udvikle en fælles overordnet udviklingsstrategi. Ulemper. Der vil mangle en daglig ledelse på en af skolerne. Derved mister man: en leder, der dagligt kan gribe ind i vanskelige elevkonflikter. et samlet overblik over og muligheden for, at tage vare på de ressourcesvage elever og familier. en lokal skolebestyrelse. en lokal udviklingsdynamo.  Ledelse er et meget vigtigt element også i den kommende skolereform. Dette vil derfor være vigtigt, at fastholde en stærk ledelse på alle skoler.

Lokalområde 4 Fællesledelse Konklusion   Skolebestyrelserne, MED udvalgene og skolelederne ved Glyngøre, Durup, Oddense og Roslev Skole anbefaler at man ikke planlægger med fælles ledelse i lokalområde 4. Dette begrunder vi i følgende: Vi er fire meget forskellige områder, hvor hver enkelt skole spiller en meget afgørende rolle. Det er derfor vigtigt, at vi bevarer en stærk lokal ledelse bestående af både en skoleleder og en skolebestyrelse. Ligeledes er lokal skoleledelse et meget vigtigt værktøj i arbejdet med projekt ”Det er vores børn”. På vores skoler sker der en høj grad af forandring og udvikling som blandt andet er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i forhold til de kommende demografiske udfordringer. Dette udviklingsarbejde er det vigtigt at fastholde igennem en stærk og udviklingsorienteret lokal ledelse.

Lokalområde 4 Demografi – overvejelser Durup og Glyngøre Bestyrelserne og MED udvalg ved Glyngøre og Durup skoler har drøftet en evt. sammenlægning af de to skoler for at få én robust grundskole i Nordvestsalling. Det vil blive en grundskole med 250 – 270 elever   Ved sammenlægning vil der være et rationale mellem 1.7 mio. – 2.3 mio. kr. I modellen er der ikke taget højde for, at der vil være øgede udgifter til transport, eller hvis forældrene vælger Roslev skole frem for Durup/ Glyngøre i forbindelse med en sammenlægning.  Fordelene vil være: Større faglig sparring, Bedre udnyttelse af de bygningsmæssige ressourcer Bestyrelserne kan ikke anbefale ovenstående model, uanset om den ”ny” grundskole placeres i Glyngøre eller Durup. Rationalet vil være yderst usikkert fordi: Hvis skolen placeres i Glyngøre vil der være en reel risiko for, at Durup børnene følger med Glyngøre børnene til Dueholm i 7. klasse. Eller at børn fra Durup/Tøndering vælger Roslev skole i stedet. Hvis skolen placeres i Durup er der risiko for, at tanken om en friskole blomstrer op igen i Glyngøre, eller forældrene vælger at flytte børnene til Dueholm allerede fra 0. klasse. Bestyrelserne og MED udvalgene anbefaler derfor, at Durup skole og Glyngøre skole bevares som to selvstændige undervisningssteder.

Sammenlægning af de 2 skoler til én på: Lokalområde 4 Prisniveau 2013 - elevtal pr. 01.10.2012   Budget 2013 (nuværende tildeling) Durup Skole 7.914.000 kr. Glyngøre Skole 7.252.000 Nuværende tildeling i alt 15.166.000 Sammenlægning af de 2 skoler til én på: Tildeling ved én skole Reduktion i forhold til nuv. tildeling 12.890.000 -2.276.000 13.425.000 -1.741.000