Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ny ressourcetildelingsmodel

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ny ressourcetildelingsmodel"— Præsentationens transcript:

1 Ny ressourcetildelingsmodel
Dagtilbudsområdet

2 Baggrund Ny indretning på Dagtilbudsområdet, herunder oprettelse af vuggestuepladser i alle SI’er samt ny ledelsesstruktur i de selvstændige institutioner Budget 2017 – reduktion af ressourcen til SFO-ledelse på kr (netto) i 2017 stigende til kr (netto) i overslagsårene Modellen rækker ind i 4 områder: Vuggestue Børnehave Førskole SFO Vedtagelsen af ny dagtilbudsstruktur indeholder en forandret ledelsesstruktur. Da der ikke må være forskel på normeringerne i institutionerne på henholdsvis de selvstændige institutioner og SI’erne, hvor SI-lederne er leder for både vuggestue, børnehave, førskole og SFO-delen er det nødvendigt at ændre alle 4 modeller på en gang. Samtidig betyder den ændrede ledelsesstruktur, at der skal udarbejdes en ressourcetildelingsmodel som tager højde for ledelsestildeling til en områdeleder og til daglige ledere på alle institutioner.

3 Formål Tilpasse til ny struktur, herunder ledelse
Gennemskuelige og forholdsvis enkle principper Omfordele ledelses- og personalenormeringen i forhold til børnetallet Tildele ledelsestid til vuggestuer Holde de enkelte områder adskilte i forhold til takstberegning Formålet er IKKE: fra centralt hold at anvise, hvorledes de tildelte ressourcer konkret skal udmøntes. Dette er fortsat et ledelsesansvar ude på den enkelte institution indenfor rammerne af de kommunalt bestemte styrelsesvedtægter, politikker, strategier samt gældende lovgivning

4 Nuværende ressourcetildelingsmodel(ler)
Man ganger normeringen med antallet af børn, og derefter opdeler posen i mange forskellige parametre efter flg. princip: Den aktuelle ledernormering - IKKE udregnet i forhold til børnetal. Herefter får man et ”restnormering” som er personalenormering. Denne opdeles efter 70/30 princippet. Et uafhængigt beløb til ledelsestid til vuggestuer Børnetalsafhængige udgifter Børnetalsafhængige personaleudgifter Øvrige udgifter

5 Nuværende normering ledelsestid

6 Opmærksomhedspunkter nuværende model
Vuggestue Uhensigtsmæssigt, at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af vuggestuebørn i henhold til budgettal ligger i intervallet 6-20 børn. Børnehave Uhensigtsmæssigt, at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af børnehavebørn i henhold til budgettal ligger i intervallet børn. Ved fællesledelse fordeles de 37 timer ligeligt mellem antallet af institutioner. Små institutioner tildeles således ligeså meget ledelsestid som store institutioner ved fællesledelse. Små institutioner betaler således ligeså meget til fælleslederen som de store institutioner, hvilket har konsekvenser for den faktiske normering i den enkelte institution. Førskole Førskole-børn kræver også ledelse. Antallet af førskole-børn i henhold til budgettal 2017 ligger i intervallet 6-28 børn fuldtidsbørn. SFO Uhensigtsmæssigt at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af SFO-børn i henhold til budgettal 2017 ligger i intervallet børn. SFO+SI Børnehave: Uhensigtsmæssigt, at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af børnehave-børn i henhold til budgettal 2017 ligger i intervallet børn. SFO: Uhensigtsmæssigt, at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af SFO-børn i henhold til budgettal ligger i intervallet børn. Konsekvensen af ovenstående er en uensartet personalenormering pr. barn på de enkelte institutioner.

7 Hvad tænker vi? Ledelse Taget posen med ledernormering og fordelt i forhold til børnetal (alle områder) For de selvstændige institutioner: Fordelt ledernormeringen på henholdsvis overordnet leder og afdelingsleder Overordnet ledernormering er fordelt efter børnetal i de enkelte områder

8 Ny ledelsesstruktur 5 overordnede dagtilbudsledere
Fjerritslev, Brovst (herunder Skovsgård), 2 i Aabybro (herunder Biersted), Pandrup Det betyder således, at det med forslaget bliver ansat 5 overordnede dagtilbudsledere med ansvar for to eller flere daginstitutioner De tidligere selvstændige daginstitutioner indgår som afdelinger i ét område Områdelederen i 4 områder er tovholder for netværk med områdets afdelingsledere samt SI-ledere i området Hver afdeling har en afdelingsleder, der indgår i ledelsesteamet med de øvrige afdelingsledere og den overordnede dagtilbudsleder for hver af de 5 områder.

9 Funktionsbeskrivelser
Overordnede dagtilbudsledere Sætte retning for den pædagogiske udvikling med udgangspunkt i nationale og kommunale strategier og politikker. udvikle gode relationer mellem egen organisation og fx forældre, forvaltning og politikere samt andre institutioner på børne- og ungeområdet, fx implementering af politikker, aftalestyring og nye læreplanstemaer. Have et strategisk overblik, der skaber sammenhæng i den pædagogiske organisation og i brugen af medarbejderressourcer Den overordnet dagtilbudsleder er leder på fuld tid. Det forventes, at den overordnede dagtilbudsleder er synlig på alle de institutioner, man har ansvaret for.

10 Funktionsbeskrivelser
Afdelingsledere yde den nødvendige faglige sparring og coaching af medarbejderne gennem sin pædagogiske ledelse og personaleledelse Varetage daglig kontakt og samarbejde med forældre være synlig og lede sine medarbejdere i det daglige arbejde med børnene Deltage i og bidrage til ledelsesteamet for området Faglig og personalemæssig ledelse i overensstemmelse med de fælles visioner og retningslinjer, der er udstukket og aftalt i ledelsesteamet Ledelsestiden for afdelingslederen vil afhænge af børnetallet. De fleste afdelingsledere vil derfor indgå i personalenormeringen i institutionen. Dette gør, at afdelingslederen er nærværende, tilgængelig og kan lede tæt på medarbejderne.

11 Billederne er ”ideal-typer” og der vil være variationer fra område til område bl.a. afhængigt af, hvilke kompetencer og interesser den overordnede dagtilbudsleder og ledelsesteamet har. Den overordnet leder vil således løse opgaver for alle områdets institutioner, hvorved den daglige leder kan koncentrere sig om ledelse af personale og kontakt til forældre.

12 Normeringer

13 Børnetal anvendt i ressourcetildelingsmodeller – både nuværende og forslag
Alle beregninger er foretaget med udgangspunkt i de budgetterede børnetal fra 2017. Der sker en regulering i forhold til de faktiske børnetal i forbindelse med den sidste budgetopfølgning, hvilket er i efterår 2017. I forslaget til ny ressourcetildelingsmodel ganges timetallet med gennemsnitslønninger.

14 Herefter følger konsekvenser af modellen for de enkelte områder
I kan vælge kun at beskæftige jer med eget område. Der er 2 slides for hvert område. En hvor I kan se de konsekvenserne i forhold til den nuværende ressourcetildelingsmodel fordelt på ledelses- og personaletid samt de økonomiske konsekvenser. En, hvor fordelingen af ledelsestiden er fordelt på henholdsvis overordnet leder og daglig leder Modellerne viser helårsvirkningen. Da strukturen og modellen først træder i kraft pr. 1. april 2017 skal I således gange de økonomiske konsekvenser med 0,75 (9/12 måned) For enkelte institutioner sker der også en ændring i børnetallet pr. 1. april i forhold til den nuværende model. I de tilhørende noter vil dette være anført.

15 Område A Børnehavebørnene fra Hjortdal er rent teknisk flyttet til Gl. Dalhøj

16 Område A – fordeling af ledelsestid

17 Område B Børnene fra Halvrimmen er flyttet rent teknisk til Brovst Børnehave.

18 Område B – fordeling af ledelsestid

19 Område C Den nuværende ledelsestid for Ulveskov Børnehave er overført fra SI-delen til de selvstændige børnehave grundet omstruktureringen. Pr. 1. april oprettes der 8 vuggestuepladser i Ulveskov. Da Ulveskov Børnehave er omfattet af minimumsnormeringen skal en del af disse vuggestuepladser finansieres indenfor denne minimumsnormering jf. de eksisterende principper.

20 Område C – fordeling af ledelsestid

21 Område D Modellen gælder kun for almenområdet, hvorfor der tildeles særskilte ressourcer til driften af Blå Stue, Anlægsvejen og specialtilbuddet i Børnehuset Biersted.

22 Område D – fordeling af ledelsestid

23 Område E

24 Område E – fordeling af ledelsestid

25 Børnetalsafhængige udgifter - nu

26 Børnetalsafhængige udgifter - forslag
Udmøntningen af 0,5% effektiviseringen jf. Budget 2016 gør, at man ikke kan lægge tallene sammen fra foregående slide. Dette er sket, da denne reduktion ”normalt” ville vises som endnu et faneark i ressourcetildelingen. Man har ønsket at forenkle modellen for at skabe overblik.

27 Øvrige Børnehave Førskole/SFO Madordning: 507 kr./barn/mdr.
Udvidet åbningstid: kr./år/institution Bevilling Budget 2017: kr./år/barn 3 – 6 årige Inklusion Tosprog Førskole/SFO FTR/LTR Rengøring (kun Aabybro) Grunde (kun Aabybro) Udvidet åbningstid gælder for 4 selvstændige institutioner i de 4 hovedbyer.

28 Tidslinje 9. januar – Børne- og Familieudvalgsmøde 13. januar – høring
24. februar– høring slut 13. marts – Børne- og Familieudvalgsmøde 22. marts – Økonomiudvalgsmøde 30. marts – Kommunalbestyrelsesmøde


Download ppt "Ny ressourcetildelingsmodel"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google