Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

November 2010 Skolefusion i Fredensborg. November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "November 2010 Skolefusion i Fredensborg. November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne."— Præsentationens transcript:

1 November 2010 Skolefusion i Fredensborg

2 November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne på Asminderød- og Fredensborg Skole -Personalegrupperne på begge skoler -LU på begge skoler -Den nye ledelse -Fusionsudvalget

3 November 2010 Fusionsplan Det er således vores anbefaling vedr. struktur: -At der i perioden 1/8 2011 til 1/8 2012 ( hvor den nye skole skal stå klar ) ikke sker strukturændringer på hverken Asminderød Skole eller Fredensborg Skole. Personaletilpasninger og optimeringer jf. fusionsoplægget dog undtaget. Perioden skal bruges til opkvalificering af alle samarbejdsrelationer, og al forberedelse. -At de forventninger der har været drøftet og lovet gennem de sidste 4 år på Asminderød Skole indfries. Det betyder, at næsten hele personalet og alle klasser (2. til 9.) rykker fra Asminderød Skole til Vilhelmsro den 1/8 2012, når skolen står færdig

4 November 2010 Fusionsplan -At alle BH-klasser starter på Fredensborg Skole fra den 1/8 2011. ( Der oprettes således 3 spor på Fredensborg Skole/ Benediktevej ) - Samtidig med udflytningen af elever og personale fra AS til Vilhelmsro, overflyttes hele udskolingen fra FS også og samles ligeledes på Vilhelmsro. - I perioden 2012 og frem til 2015 samles indskolingen på Benediktevej – med en årgang af gangen samtidig med at der overflyttes en årgang om året. Andre modeller overvejes.

5 November 2010 Fusionsplan -Som følge af denne anbefaling, mål Fritid- og klubtilbud tilpasses således at, - Lundely i årene 2011 – 2015 tilpasses fritidsdelen evt. med Bh-kl. til 3. kl., mens Vilhelmsro tilpasses klubdelen (4. til 6. kl.) -Mellemåret, 2011 – 2012, skal bruges til at harmonisere og fusionere de 2 skoler på en lang række områder. Klassesamarbejde, fælles arrangementer, fælles projekter ect. ( Fusionsudvalget leder dette arbejde ), men fælles for hele proces er, at der er skabt den nødvendige tid. - At der med denne anbefaling skabes mulighed for en reel fusion, altså sammenblanding af 2 skoler, fordi der er noget at samarbejde om, nemlig klassetrinnet. Det er således også begrundet i en pædagogisk faglig anbefaling.

6 November 2010 Fusionsplan Bemærkninger: Med denne anbefaling imødekommer vi det grundlæggende ønske fra personale, elever og forældre på begge skoler. Samtidig sikrer planen, på længere sigt, at der åbnes nye udviklingsmuligheder, og at de økonomiske krav fusionsoplægget giver, kan indfries, bl.a. i form af rationaler og stordrift. Med anbefalingen om at placere Udskolingen på Vilhelmsro imødekommes ønsket om at fremtidssikre udbudsviften i udskolingen, og således muligheden for at skabe skoletilbud der ligger ud over hvad vi kender i dag. ( jf. fusionskravet )

7 November 2010 Fusionsplan Med anbefalingen om at opdele skolen i afdelinger, imødekommes de forventningerne og krav om samarbejde og faglig sparring, som store dele af personalet har, ligesom vi undgår at udvikle et skævt skoletilbud. Endelig giver denne anbefaling størst sikkerhed for, at vi fortsat kan tilbyde kvalificeret undervisning, samt mulighed for at skabe det rum, såvel økonomisk som pædagogisk, som en stærk skole kræver, for at opretholde og tilbyde specialundervisning, AKT, holddeling m.v., elementer der er af vital betydning for at skabe en af Danmarks bedste skole og bedste arbejdspladser.

8 November 2010 Fusionsplan Men naturligvis er ikke alle ønsker blevet opfyldt. Således vil nogle opleve: -At skolevejen bliver længere -At søskende deles på 2 matrikler -At der ikke er nok parkeringspladser om morgenen -At de ikke går på den samme matrikel ( opfattelse: skole ) alle 10 år. -At interaktionen mindskes mellem visse klassetrin


Download ppt "November 2010 Skolefusion i Fredensborg. November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google