Information om Nøglehullet 2011

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Viden om salt.
Information om Nøglehullet 2011
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Måltidssammensætning
Nyt projekt ”Nordisk sundere mad på farten”
Hjertevenlig kost i praksis
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Svømmetalenter og optimal kost
Løberens kost og ernæring
Mad til unge på høj- og efterskoler
Maden stiger dig til hovedet!
Sundhed, trivsel og læring på Glud skole

Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
”En årstid er en af de større inddelinger af året
Skru op for din hjerne Kost Pædagogisk Afdeling 2011 Tlf
Mærkninger  kemien i din hverdag..
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Hvad er Nøglehullet og hvordan kan din virksomhed bruge det
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
FØDEVAREANPRISNINGER
Marianne Mollerup KBH Madhus
Nem planlægning af børnemad
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Kommende mærkningsregler og GDA
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
3.1. Hvor meget skal du spise om dagen (10 MJ) 3.2.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
FEDT - ET ENERGIGIVENDE NÆRINGSSTOF
Nedsætter fedtindholdet
5.1. Vælg det sunde fedt 5.2 Undlad eller skrab fedtstof på brødet 5.3.
1. Vælger du det sunde brød? Tjek næringsdeklarationen, så kan du se, om det brød, du spiser, er sundt. Brødet er sundt, når det indeholder mange kostfibre.
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
+ Sukker og børns adfærd. + Hvem er vi? Mia og Michelle Ernæring og sundhedsstuderende fra VIA university collage I Århus Praktik I Randers Sundhedscenter.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Fredsholm’s sukkerpolitik 2011-? Yvonne N Mourad, mor til Emma og Sebastian - på vegne af forældrebestyrelsen.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Reduktion af saltindtaget i DK ved Else Molander, Fødevarestyrelsen 3. oktober 2011.
Informationsmøde 19. august 2013 omkring udbud af fødevarer.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Hvad er Nøglehullet og hvordan kan din virksomhed bruge det
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Seks veje til din sundhed
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Diabetes diæt Hvad anbefaler vi i dag
Innovationspartnerskab for sundere mad
Præsentationens transcript:

Information om Nøglehullet 2011 Fødevarestyrelsen

I vil få viden om: Fødevarestyrelsen & mærker Nøglehullet og kriterier Nøglehulsprodukter Hvordan bliver mærket kendt? Aktiviteter om Nøglehullet 2011 Materialer om Nøglehullet 2011 Data om Nøglehullet Kontakt

Fødevarestyrelsen er aktiv på mange områder

Fødevarestyrelsens mærker Fødevarestyrelsens partnerskaber 4

Nordisk Nøglehulsmærke mærket er et officielt ernæringsmærke for sundere madvarer Danmark, Norge og Sverige er sammen om kriterier frivillig mærkningsordning mærket gør det nemmere at finde de sundere fødevarer på hylderne i supermarkedet mærket kan bruges på madvarer, der bidrager til en sund kost

Nøglehullet – hvilke kriterier? Spar på fedt Spar på salt Spar på sukker Spis flere kostfibre og fuldkorn

Hvilke fødevarer kan få mærket? 25 fødevaregrupper, som indgår i en almindelig sund kost Mejeriprodukter (mælk, yoghurt, ost) Kød, fisk og produkter af disse Margariner og olier Vegetabilske produkter (havre-, soja-, risdrik o.l.) Brød- og andre kornvarer (knækbrød, mel, melblandinger, pasta, grød) Færdigretter (middag, tærter, pizza, smørrebrød, sandwich, supper o.l.) Frugt, bær, kartofler, grønsager Læs mere på www.noeglehullet.dk Se her også Nøglehulsbekendtgørelsen og vejledningen til Nøglehulsbekendtgørelsen

Hvilke fødevarer kan ikke få mærket? Eksempler: Syltetøj, slik, is, pandekager, kager Sukkersødede drikkevarer, juice, øl Sovser Nødder Madvarer der indeholder kunstige sødestoffer eller alkohol og specielle fødevarer til brug for børn under 3 år kan ikke få mærket

Eksempler på produkter der er mærket I dag bærer mindst 500 produkter Nøglehulsmærket Skummet-, mini- og kærnemælk Havregryn og andre morgenmadsprodukter Fuldkornstortilla, fuldkornspasta Mange rugbrød og boller Mager kød og fjerkræ Mager leverpostej og pålæg Fersk og frossent fisk Frisk og frossent frugt og grønt Olivenolie, solsikkeolie mm. Mange sundere færdigretter

Pris & Nøglehul NEJ, det sunde valg er ikke nødvendigvis dyrere. Myte: Det er dyrere at købe sunde madvarer og råvarer af høj kvalitet NEJ, det sunde valg er ikke nødvendigvis dyrere. Nøglehullet sættes typisk på gode sunde basisvarer & råvarer Små prischeck bekræfter, at det sundere valg ofte IKKE koster mere end det mindre sunde valg - nogle gange er det endda billigere. Fødevarestyrelsen er i gang med analysen Nøglehullet – er det nemme og sunde valg dyrere? Analysen vil blive offentliggjort på hjemmesiden.

Sådan bliver mærket kendt i butikkerne madi@fvst.dk I 2011 11

Få information og download materiale på www.noeglehullet.dk

Nøglehullet 2011 Forbrugerne har brug for mere kundskab om Nøglehulsmærket Derfor tilbyder Fødevarestyrelsen: 1. Generel forbruger-oplysning om Nøglehullet i hele 2011 Hvad gemmer sig bag Nøglehullet?” Nye P.O.S. & info-materialer – gratis trykklare filer til download 2. Ny forbrugerinvolverende kampagne i marts 2011 ”Stem på Årets Nøglehulsbutik 2011?” Ny kampagnepakke med materialer – gratis trykklare filer til download 13

Til download på www.noeglehullet.dk Materialer 2011 Nøglehulsbrochure i 14 sprog – også til etniske minoriteter Nøglehulsplakat i A2 Nøglehulsdækkeserviet i A3 Nøglehulspræsentation, powerpoint (til forbrugere & medarbejdere) Nøglehullet, Nordisk statusrapport NYHEDER Kundskabsmateriale 2011: ’Hvad gemmer der sig bag Nøglehullet?’ Konkurrencemateriale marts 2011: ’Stem på Årets Nøglehulsbutik’ Faktaark/nyhedsbrev om Nøglehullet 2011 Presse/Nyheder/Lovstof Artikel om Nøglehullet – kommentar af Else Molander Pressemeddelelser Nøglehulsbekendtgørelsen Vejledning til Nøglehulsbekendtgørelsen

Nøglehullet stormer frem Nøglehullet blev lanceret i juni 2009 og efter de første kampagner er kendskab og kundskab allerede steget flot: 83 % af de indkøbsansvarlige kender Nøglehullet 23 % af de indkøbsansvarlige siger, at de ofte ser efter mærket, når de køber ind 46 % af de indkøbsansvarlige ved noget om, hvad mærket står for seks ud af ti har tillid til mærket min. 500 produkter er mærket med Nøglehullet Analyse fra ’YouGov Zapera’ Danmarks sunde Supermarkeder Nøglehulskampagnen i uge 5-9 2010

Marianne Nüchel Dittmann Vil du vide mere www.noeglehullet.dk eller kontakt Marianne Nüchel Dittmann Projektleder for Nøglehullet Fødevarestyrelsen tlf. +45 72 27 66 85 e-mail: madi@fvst.dk