Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop til 4H’s landsmøde d. 12. maj 2007 – Moar, må jeg lege med…? Moar, må vi gerne lege med…? - om samarbejde med andre!
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
Set i forældreperspektiv
Caseoplæg om Facebook.
Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Psykoedukation til unge i OPUS
En bedre proces til videndeling på afdelingsmødet
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Opgaven jeg fik stillet
Vision 2010 W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
BRFkredit tager del. Dagsorden  Hvad er TAG DEL?  Corporate Social Involvement – virksomheden der involverer i CSR  Fra at lave CSR til at være CSR.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Center for Frivilligt Socialt Arbejde Samarbejde og partnerskaber Oplæg til Kalundborg Kommune.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Tillid Temadag for AMIR
Velkommen til KLUB 1. KLUB 1 – et tilbud til dig der er ny på landbrugsskole > vi giver dig et netværk og nye kammerater > vi giver dig sjove oplevelser.
Relationer – børn og voksne
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Relationer – børn imellem
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Projekt It for alle Hanne Bjørn Susanne Kierkegaard -
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Informations- kampagne om unødvendig kemi. Formål med mødet  Orientere om  Kampagnens baggrund  Målgruppe  Ønsker til form  Budskaber  Formalia.
Læse/studiegrupper.
Et økumenisk projekt. Der er mulighed for sjælesorg og bibellæsning i kirken. Men: De unge kommer ikke til præsten i kirken De unge kommer ikke til bibelaften.
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Brainstorm Et værktøj til ideskabelse
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Modul 1 Rød løber (E). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
Modul 1 Rød løber (D). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
Gode råd til fundraising
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Hvordan klubber succesfuldt tiltrækker og fastholder sponsorer (Partnere) v/Kent Ewert.
Aarhus 16.marts Karen Skou. Se alt her: r/sider/Danmark-spiser-sammen.aspx
- hvor ligger udfordringerne?
Nye medlemmer og frivillige i aftenskolen
Se mere om L21 ansøgning på
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Produktionsskolernes Målgrupper M.V.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
VoksenBadminton… Er det noget for jer?
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
BADMINTON Netværksmøde foråret
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Om vores bibliotek Lokalt oplæg
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Få mere at vide - LYT - SPØRG
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Til drøftelse: Info om eventmåned Foredrag til Eventmåned
Præsentationens transcript:

Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –

Lidt om Ventilen • Frivillig social ungdomsorganisation • Har som formål at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge • Driver 17 lokale tilbud til stille og ensomme unge – i 14 byer • Driver det nationale projekt ”Netwerk” i samarbejde med Mary Fonden • 7 ansatte på sekretariatet – 250 frivillige på landsplan Ventilen Danmark –

Hvad laver vi på biblioteket • Mødested – et tilbud til stille og ensomme unge • Vores mødested nr. 14 • Pusterummet – et tilbud til alle unge, der har brug for • Vores første tilbud af den type Begge tilbud er organiseret som lokale foreninger, der er medlemmer af Ventilen Danmark. De er drevet af (unge) frivillige De får hjælp og støtte fra Ventilen Danmark. Ventilen Danmark –

Hvorfor er vi her • For god en idé til at lade ligge • Bygger på forudgående arbejde i begge organisationer • I tråd med vores vision for ”Ventilen anno 2022” • Mulighed for at starte med ”det vi kan” • De tungeste døre var åbnet • Mulighed for at bidrage – være nødvendige • Mulighed for at være med til at forme projektet Ventilen Danmark –

Muligheder Begge parter kan (lettere) nå ud til (nye) målgrupper Biblioteket som en stærk platform Ventilen som ”fagligt” velfunderet partner Lave et ”modelprojekt” • Der er brug for lignende tilbud i mange andre byer • Der er generelt brug for flere og bedre samarbejder på tværs af sektorer Ventilen Danmark –

Udfordringer Ventilen Danmark – Personbåret • Hvad når personerne er ”væk” Mange kokke • Er vi i gang med samme ret? • Hvordan og hvornår får vi skrevet opskriften ned? Finansiering og drift • Når vi ikke længere er spændende og nye

Ventilen Danmark – Pointer ift. samarbejde Lær hinanden at kende • Strukturer, hverdags-arbejde m.m. • Fortæl hvad et bibliotek er… Det ved vi andre ikke. Vær eksplicitte om hvad I kan byde ind med Find en fælles vision • Og ikke bare to, der ikke modarbejder hinanden Lav en plan med ”luft” til uenigheder og forsinkelser Forventningsafstemning og klare aftaler Vælg jeres partnere med omhu – og stol så på dem derefter

Lidt om at arbejde med (unge) frivillige • Rammer og regler er godt • Forventningsafstemning er altafgørende • Selv en zapper har brug for at ”blive hængende” en gang i mellem • Vælg de rigtige frivillige til de rigtige projekter – man må gerne sige nej • Netværk og det sociale liv er det, der fastholder • Kompetencer kan opnås mange steder – synliggør det • Hjælp dem med ”det kedelige” • Det skal være mere sjovt, end det skal være hårdt. • Uden for almindelig arbejdstid • Ikke altid førsteprioriteten Ventilen Danmark –

Ventilen Danmark –