Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender."— Præsentationens transcript:

1 1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER

2 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender foreningens visioner, mål og strategi for en givet periode. Før denne har bestyrelsen brugt meget tid på at definere, hvor foreningen skal være om 5 år og strategien for at kunne nå målene undervejs. 1.

3 3 Wischmann Innovation © - udvikle og opdatere foreningens struktur En god forening er i stadig udvikling, for uden bevægelse dør vi. Det er bestyrelsens opgave at sørge for, at man hele tiden ser fremad, så foreningen er klar til nye udfordringer. Samtidig skal al erfaring og kompetance forvaltes, så det giver foreningen tryghed i dens fremtidige valg. Både fremtid og fortid skal altså forankres i foreningens struktur. 2.

4 4 Wischmann Innovation © - gennemføre foreningens tiltag i tråd med planerne Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed, og planer, som godkendes her, gælder frem til næste generalforsamling. Det er bestyrelsens opgave at forvalte foreningen i tråd med dens visioner, mål og strategi. Ordentligt, overskueligt og professionelt. 3.

5 5 Wischmann Innovation © - aktivere frivillige og medlemmer Foreningens vigtigste ressource er folk i og rundt om foreningen. Også dette skal forvaltes på en god måde, så både kasserer og plakatopsætter bliver hørt og er stolte over deres bidrag. Alle bestyrelsesopgaver er selvfølgelig vigtige, men uden motiverede og kompetente medarbejdere ligger foreningen stille. 4.

6 6 Wischmann Innovation © - medlemspleje Der ligger et stort potentiale i at styrke medlemmernes tilhørsforhold. Tænk bare på markedsføring, rekruttering og økonomi. Det er bestyrelsens opgave at arbejde for medlemmerne, og stikordene her er kontinuitet og langsigtethed. 5.

7 7 Wischmann Innovation © - kontrol med økonomien Uanset hvor stor eller lille foreningen er, skal der være orden i sagerne. Bestyrelsen skal drive foreningen inden for budgettet og levere et revideret regnskab til generalforsamlingen. Orden i økonomien skaber tillid i forhold til medlemmer og bevilligende myndighed. Og tillid skaber rum for kreativitet. 6.

8 8 Wischmann Innovation © - kontrol med markedsføringen Foreningens økonomi hænger tæt sammen med antallet af medlemmer. Og antallet af medlemmer er et resultat af markedsføringen. I dag skal ikke bare varen have kvalitet. Rigtig indpakning, synlig placering og enkel forbrugerinformation spiller lige store roller. Kontrol med markedsføringen sikrer økonomien og sørger for, at omgivelserne får det ønskede billede af foreningen. 7.

9 9 Wischmann Innovation © - kompetenceforøgelse og faglige input til organisationen Det er god ledelse at give medarbejderne udfordringer. Og når de gode rutiner bliver tilført faglige input giver det kompetenceforøgelse. Det er bestyrelsens opgave at sørge for, at medarbejderne bliver stillet over for stadig større udfordringer og at kompetencen forbliver i foreningen, når vedkommende slutter. 8.

10 10 Wischmann Innovation © - eventuelt arbejdsgiveransvar Har foreningen ansatte er det bestyrelsen, som har arbejdsgiveransvaret. Arbejdskontrakt og stillingsbeskrivelse er nogle af de papirer, som må være i orden. Herudover behøver alle ansatte faglige input, udfordringer og medarbejdersamtaler. Det er bestyrelsens opgave at være en god arbejdsgiver, som efterlever formelle krav og menneskelige behov. 9.

11 11 Wischmann Innovation © - Vi gentager bestyrelsens opgaver: Udvikle visioner, mål og strategi. Udvikle og opdatere foreningens struktur. Gennemføre foreningens tiltag i tråd med planerne. Aktivere frivillige og medlemmer. Medlemspleje. Kontrol med økonomien. Kontrol med markedsføringen. Kompetenceforøgelse og faglige input til organisationen. Eventuelt arbejdsgiveransvar.


Download ppt "1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google