Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene."— Præsentationens transcript:

1 Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.

2 1 Svar 1. Hvor mange køller må man højst have med? 4. 14. 24.

3 2 Svar 2. På andet hul er din bold røget i en vandhazard med gule pæle. Hvor mange muligheder har du nu efter vandhazardreglen, altså udover at spille den, som den ligger? 2. 3. 4.

4 3 Svar 3. Når man dropper, skal man stå oprejst, holde bolden i skulder-højde med strakt arm og …? … lade bolden falde (dvs. uden at ’dirigere’ dens bane) … stå med front mod hullet. … have åbne øjne.

5 4 Svar 4. (Johnson): Ups, jeg har tabt nogle øldåser udover hele banen. Din bold ligger på fairway. Hvor mange af dåserne må du fjerne uden straf? Du må fjerne alle dåserne på nær dem, der ligger på green. Du må fjerne alle dåserne på nær dem, der ligger i bunkeren og i vandhazarderne. Du må fjerne alle dåserne, uanset hvor de ligger.

6 5 Svar 5. Nå, jeg kan se, at vores bolde (der er slået fra teestedet) ligger lige ved siden af hinanden. Jeg har glemt, hvilken bold, der er min, og kan forstå, at du heller ikke ved, hvilken der er din. Hvad gør vi så? Begge bolde er tabt, og vi skal med ét straffeslag gå tilbage og slå en bold fra teestedet. Da boldene ligger nogenlunde samme sted, kan vi blot aftale, hvilken bold der tilhører hvem – det koster ikke nogen straf. Da boldene ligger nogenlunde samme sted, kan vi blot aftale, hvilken bold der tilhører hvem – men det koster os ét straffeslag hver.

7 6 Svar 6. Du driver ud, slår derefter til en forkert bold og finder så din egen bold inden for de 5 minutters søgetid. Bolden ligger skidt og du dømmer den derfor uspillelig og dropper fri. Hvilket slag skal du slå næste gang? Du har slået ét slag, har fået to straffeslag for at slå til en forkert bold og to straffeslag for at dømme din bold uspillelig; det giver fem slag i alt. Du skal således slå dit sjette slag. Du har slået ét slag, får ét straffeslag for at slå et slag til en forkert bold og to straffeslag for at dømme din bold uspillelig. Du har således brugt fire slag og skal slå dit femte. Du har slået ét slag, får to straffeslag for at slå et slag til en forkert bold og ét straffeslag for at dømme din bold uspillelig. Du har således brugt fire slag og skal slå dit femte.

8 7 Svar 7. Din bold ligger i en å (rød pæle). Må du bruge MaLing muligheden? Ja, det må man altid, uanset om der er røde pæle eller gule pæle omkring en vandhazard. Nej, det må man kun, når der er gule pæle. Nej, det må man kun, når der både er røde og gule pæle.

9 8 Svar 8. Nå, lille ven. Jeg kan se at mit drive som planlagt er lidt skævt. Jeg tager lige en ekstra bold med, så. (Fire minutter senere): Nå, nu kan jeg se at, begge bolde ligger fint her i semiroughen. Hvilken bold skal jeg spille med – og hvor mange slag ligger jeg i? Jeg skal spille videre med den anden bold og ligger i tre slag. Jeg sagde nemlig ikke ordet ’provisorisk’, inden jeg slog til den anden bold, så derfor blev den bolden i spil med ét straffeslag. Jeg skal spille videre med den anden bold og ligger i fire slag. Jeg sagde nemlig ikke ordet ’provisorisk’, inden jeg slog til den anden bold, så derfor blev den bolden i spil med to straffeslag. Jeg skal spille videre med den første bold og ligger i ét slag. Ingen var nemlig i tvivl om, at den anden bold var en provisorisk bold.

10 9 Svar 9. Din bold ligger på green, og der er noget mudder på den. Du vil derfor gerne løfte og rense den (idet du naturligvis forinden markerer bolden). Må du det? Ja, det må du godt. Nej, det må du ikke – det koster ét straffeslag. Nej, det må du ikke – det koster to straffeslag.

11 10 Svar 10. Din bold er endt i en vandhazard, men da den ligger i vandkanten, beslutter du dig for at forsøge at slå til den. Forinden slaget foretager du et par prøvesving, og i et af dem kommer du uheldigvis til at røre vandet med køllen. Hvad er straffen for det? Det er der ingen straf for. Det koster ét straffeslag. Det koster to straffeslag.

12 11 Svar 11. Hvor lang tid har du til at søge efter din bold i, før den er tabt? 5 minutter. 10 minutter. Så lang tid du vil – bare du lukker efterfølgende spillere igennem.

13 12 Svar 12. Din bold ligger otte meter fra hullet, og min ligger seks meter fra. Hvem af os skal slå først? Det skal du, da din bold ligger længst fra hullet. Det skal jeg, da min bold ligger tættest på hullet. Det er der ingen regler om, så det bestemmer vi helt selv.

14 13 Svar 13. Du adresserer bolden, hvorefter vinden tager bolden, inden du får startet tilbagesvinget. Skal du spille den, som den ligger, eller genplacere den … og får du nogen straf? Du skal genplacere bolden og får ingen straf, da det var vinden, der tog bolden. Du skal genplacere bolden og får ét straffeslag, da du anses for at have flyttet bolden. Du skal spille bolden, som den ligger og får ingen straf, da det var vinden, der tog bolden.

15 14 Svar 14. Hvornår skal man råbe ’FORE’?
Når bolden er på vej mod en vandhazard. Når bolden er i fare for at kunne ramme nogen. Når man slår en provisorisk bold.

16 15 Svar 15. Mit drive er skævt, og bolden ender out of bounds, så jeg skal slå et nyt slag fra teestedet. Det bliver så: Mit første slag. Mit andet slag. Mit tredje slag.

17 16 Svar 16. Nå, jeg kan se at min ven Johnson har indhentet os; han spiller en hyggerunde for sig selv. Hvornår bør man lukke igennem? Man bør altid lukke igennem, hvis spillerne i gruppen efter en kan spille hurtigere. Da det er tilfældet, bør vi lukke Johnson igennem. To-bolde har altid fortrinsret frem for spillere, der spiller alene; vi bør derfor ikke lukke Johnson igennem. Da vi er i gang med en regelprøve, har vi fortrinsret frem for spillere, der spiller en hyggerunde. Derfor bør vi ikke lukke Johnson igennem.

18 17 Svar 17. Nå, så har jeg helt med vilje slået min bold ned i en bunker. Bolden ligger ved siden af en stak blade, der alle ligger i bunkeren. Må jeg fjerne bladene? a) Nej, det må jeg ikke. b) Ja, det må jeg godt, men jeg skal lægge dem på plads efter slaget. c) Ja, det må jeg godt, og jeg kan bare lade dem ligge uden for bunkeren efter slaget.

19 18 Svar 18. Du ligger på green et godt stykke fra hullet. Da du har puttet elendigt hele dagen, lader du flagstangen stå i hullet. Du slår imidlertid et fantastisk putt … og bolden ruller i hul! Har jeg ret i, at du får to straffeslag for at ramme flagstangen? a) Ja, du får to straffeslag. b) Nej, du får blot en påtale og skal så huske det til en anden gang. c) Nej, man må altid gerne lade flagstangen stå i hullet, så det koster naturligvis ingen straf.

20 Så er de rigtige svar gennem-gået, således at du kan se:
Hvor mange rigtige svar du havde. Hvad din score blev. Om du dermed har bestået eller ej. Prøveeksamen er hermed slut. Farvel.


Download ppt "Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google