Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen."— Præsentationens transcript:

1 Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen

2 Ufrivillige frivillige?
Ufrivillige frivillige? Hvornår er man frivillig og hvornår er man pårørende? Det er et paradoks – frivillige gør ikke en indsats ufrivilligt. Fra en kommunal vinkel kan man måske spørge, om pårørende, som ikke får hjælp og bliver aflastet bliver ufrivilligt frivillige for deres mand/kone, men omvendt kan man spørge, om det er frivillighed når du gør noget for dine nærmeste? Skelnen mellem frivillighed. Er du personlig knyttet på forhånd som pårørende eller er du frivillig der ønsker at gøre noget for andre. Involveringen på det personlige plan er forskellig. Men det er en gruppe vi skal have fokus på og støtte op om, så de ikke brænder ud. Tilbud om psykolog og samtalegrupper findes i folkesundhed Skelnen mellem frivillig, der er familie/pårørende og de som ikke er? Man kan stille sig spørgsmålet om hvor meget man skal som pårørende skal inddrages i  behandling og målsætning sammen med borgeren. Hvad ønsker borgeren og hvad er vores foredom?

3 En god medspiller? Dilemma Ja, en uundværlig medspiller!
En anden relation Fyldt med personlige erfaringer ”Fri” for faglige kompetencer Bygger bro Mellem ydelser og indsatser Hvor kommune og Region ikke kan nå Uden for tid Ingen begrænsninger på godt og ondt De kan skabe en anden relation – de gør det fordi de vil det og ikke fordi de får penge for det! Bruger deres personlige erfaringer og oplevelser i mødet med borgerne i højere grad end faglige kompetencer De kan bygge bro mellem vores ydelser og indsatser – der hvor hverken kommune eller region kan sætte ind – de kitter samfund sammen. Vi kan aldrig alene bekæmpe fx social ulighed og ensomhed. FX Social Sundhed – frivillige brobyggere mellem udsatte og sundhedsvæsenet og Genlyd – hvor vi samarbejder med civilsamfundsaktører for at spotte og forebygge ensomhed. De er ikke bundet af tid – de kan træde til når de professionelle holder fri. De er ikke begrænset af faglige standarder og specialiserede ydelser –på godt og ondt. Sammen kan vi skabe en bedre velfærd for flere! Et dilemma, i hvor høj grad skal man som pårørende involveres i borgerens mål, med det formål at støtte borgeren i at nå sine mål? Dilemma Involveret i borgerens mål?

4 En billig ressource. NEJ!
En billig ressource. NEJ! De løser en opgave, som vi hverken løser eller kan løse. De kan skabe vedvarende fællesskaber og det kan de professionelle ikke. Frivillighed koster penge En billig Ressource. NEJ! En ressource Ja! De skaber stor merværdi for borgeren De løser en opgave, som vi hverken løser eller kan løse. De kan skabe vedvarende fællesskaber og det kan de professionelle ikke. En billig Ressource NEJ: Frivillighed koster penge – de skal ikke aflønnes, men organisationen skal investere tid på koordinering, samarbejde og anerkendelse. Frivillighed er hverken billige eller gratis (gængs misforståelse)

5 Grænselandet mellem professionelle ydelser og frivillighed Kultur Naturligt at værdsætte, inddrage og samarbejde med frivillige Kerneopgave Frivillige er en gave og en mulighed for at lykkes med kerneopgaven Kræfterne slippes fri Give frivillige ildsjæle lov til at brænde! Kassetænkning ændres Gentænke vores rammer for frivilligt arbejde. ”Når Sylvia siger, jeg har 10 venner som vil lave frivilligt arbejde på søndag, hvordan kan vi samskabe på tværs af sektorer og de frivillige foreninger ildsjæle” Hvad er kommunes opgave i feltet (mellem professionelle ydelser og frivillighed) Få skabt en kultur, hvor det er helt naturligt for ledere og medarbejder at værdsætte, inddrage og samarbejde med frivillige Betragte frivillige som en gave og en mulighed for at lykkes med kerneopgaven. Give frivillige ildsjæle lov til at brænde! I langt højere grad lade Vi skal gentænke vores rammer for frivilligt arbejde. Når Sylvia siger, jeg har 10 medstuderende som vil lave frivilligt arbejde på søndag, hvordan Vi kan samskabe på tværs af sektorer og de frivillige foreninger ildsjæle

6 Tak for opmærksomheden


Download ppt "Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google