- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Set i forældreperspektiv
Multimodalitet i danskfaget med hjemmesider som eksempel
Kompetenceudvikling i mødet med det fiktive
Lederudvikling.
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Undervisningsplanlægning
Læreprocesser med filmfortællinger
Lektor Rasmus Fink Lorentzen
Lærerprofessionen.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
I anledning af John Deweys 150 års fødselsdag Hans Dorf og Per Munch
Kladde til informationsdias
Hvad er oplevelser – og hvad skal vi med dem?
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Specialisering mod 4-9.klasse. 1. Præsentation af udviklingsarbejde 2. Kort introduktion til dansk 3. Gruppearbejdsproces omkring emnet ”teenagere” *
Digital produktion - leg og læring på begyndertrinnet
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Fagets formål, fokus og fagmål
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Lærerprofessionen - en definition.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Kompetenceudvikling i mødet med det fiktive
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
Virtuelle verdener og rum Lisbeth Klastrup og Troels Degn Johansson IT-højskolen I København F-2002, Design, Kommunikation & Medier.
Læremiddelkultur I Folkeskolen
”Hvad skal man gøre. Hvordan skal man handle. Hvem skal man være
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
RARRT© RELATION ANERKENDELSE RESSOURCER REFLEKSION TEORI
Dannelse og kompetencer
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Lærerprofessionen.
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Læring, kommunikation og samarbejde
Websider som læringsrum og læringsredskaber Rikke Christoffersen 2011.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Velkommen til Ny Nordisk Skole akademidag 2015 #nynordiskskole.
Planlægning, proces og evaluering
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Projekt Professionsløftskole Sølystskolen Lektor Rasmus Fink Lorentzen VIA University College.
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Ved eksamen bliver de studerende prøvet i forhold til deres: Viden om grundlæggende begreber, teorier og forskningstraditioner vedrørende IT som medie.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Digital Didaktisk Design
Vision mission værdier handleplaner
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Film- og mediearbejde i folkeskolen Tilgange, overvejelser og perspektiver.
Fra praktik til universitetsopgave Kapitel 12. Agenda At koble teori og praksis Mål for praktikopgaven Typiske krav til praktikopgaven Hierarkiet for.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Tips til videoproduktion i stor skala
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Læringstimer med kliniske sygeplejelærer i
Prøven i Natur/teknologi
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Didaktiske planlægningsmodeller
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK LORENTZEN Kompetenceudvikling og nye kulturformer

Disposition  Problemformulering  Design  En smule teori  Udvalgte resultater

Problemformulering:  Hvordan udvikle didaktiske mål, tiltag og evalueringsformer, som kan skabe grundlag for en ændret praksis i arbejdet med de nyeste kommunikations- og præsentationsformer?

Seminarieniveau Skoleniveau De studerende (afprøvende)

Tiltag i seminarie-didaktikken Generelt afspejlet i løbende kommunikation gennem forløbets hjemmeside

Kommunikationsforståelse  Der er tale om en værkgenre/udformning, der med nye kommunikationsformer sætter meningsudveksling og social handling i centrum for det æstetiske, og som derved kan rumme et kulturskabende potentiale for den pædagogiske praksis, for hvilken det situationelle, det meddigtende og det refleksive er vigtige værdier.

Delresultater: 2. ordens niveau! (Dan Langridge) De studerendes egne kompetencer:  Visse produktive kompetencer tages i anvendelse ved Færre produktive æstetiske kompetencer.  Analytiske kompetencer på baggrund af aktualiseret viden øget – optagelse og anvendelse af faglige begreber og synsvinkler  Didaktiske metodiske kompetencer øget – ”fra ingen til nogen”  Visse kompetencer til at belyse egne erfaringer gennem teoretisk viden ...

At producere antropologisk nysgerrighed  Stemthed for det æstetiske og åbenhed over for multimodale tekster og kommunikation  Åbenhed over for elevernes multimodale kommunikations- og æstetikopfattelse og anvendelse. Samtidig med at: - Børnene skal forstå meningen med aktiviteterne - Tiltagene skal være fagligt relevante

Praktikplanens overordnede målsætning:  ”…elevernes dannelse til medborgere i et demokratisk samfund”  ”- At give eleverne nogenlunde samme forudsætninger for at bruge it i skolesammenhæng og hermed være med til at danne grundlag for deltagelse i et moderne samfund”.  ”… nok mundtlighed, men også it er vejen til magt”.  ”Evnen til at gennemskue medierne…” I sit udgangspunkt ikke æstetisk-kommunikativt involverende

1. b = de it-indfødtes stemthed  I 1. b. blev tekster til som udslag af viljen til at bidrage med sit eget selekterede stof på nettets præmisser.  Eleverne vender tilbage til teksterne for at færdiggøre eller videreudvikle en forståelse af dem i en kritisk revision af deres egen første forståelse.

De studerendes faglige indsigt styrket gennem praktikerfaringer  ”Troværdighed opbygges i redigeringen! kombinationen af elevernes egne valg og de studerendes redigering ”  man må ”konstruere et sammenhængende billede af sig selv på sin hjemmeside”  Eleverne må opnå en forståelse af, at de selv kan gå ind og redigere og interagere på deres egne sites

Arbejdsformer i seminariedelen:  Bygge og udvikle sin egen hjemmeside  Analyse af andres hjemmesider  Indhente viden ved at læse  Diskutere med holdet  Reflektere over egen arbejdsproces  Holdninger og engagement er en vigtig motor i vejen mod nye erkendelser!

På vej mod en kompetenceudvikling:  De studerende producerer, afprøver og leger med multimodale tekster  Opnår erfaringer med æstetiske og kommunikative funktioner i multimodale tekster