Hvor skal vi hen? Hvilken fremtid har misbrugspsykologien og hvilken rolle skal psykologer spille indenfor misbrugsbehandling?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Strategi-dage for redaktion, kursusudvalg, webmaster og bestyrelsen Kolding torsdag og fredag den 13/ Fagforum for Børnefysioterapi som specialebærende.
17½ års samarbejde i Aarhus
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
NICE guidelines ALKOHOLMÅLSÆTNING OG TIDSAFGRÆNSET BEHANDLING
Fysisk aktivitet – muligheder og udfordringer for krop og sjæl
Nybyggeri og arbejdsmiljø
Strukturændringer og psykologens roller, udfordringer og dilemmaer i den sammenhæng Erik Huper, psych. aut.
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større samfundsmæssigt.
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
’I patientens fodspor’ - test af en app. Hvad går det ud på? ●’I patientens fodspor’ består af to muligheder: ●At gå fysisk i en patients fodspor ●At.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Region Midtjyllands Praksisforskningsfond.
2. Kommissionen og lobbyismen 3. Lobbyisme i teori og praksis
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
Set fra to studerende Lene Delf Nielsen og Tine Abildgaard Poulsen Studerende fra UCL, Odense.
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
APRIL 2010 AARHUS UNIVERSITET PÆDAGOGER OG FAGRESSOURCER.
Social- og sundhedsuddannelsen - et kvalitetsløft til velfærdsområdet Kjeld Martinussen Vicesundhedsdirektør, Region Midtjylland.
To konkurrerende diskurser i interventioner ift. Arbejdsmiljø/stress
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv. 21. September 2011 Souschef, cand. jur., Anna Murphy Tilsyn og Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Uddannelsesrådet byder Velkommen Konference 26. maj 2010 Charlotte Simonÿ.
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
1 Mission BUC varetager hospitalsbaseret tværfaglig udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelse.
Stress En folkesygdom?.
Workshop 1 på BIP seminar, d. 10 juni 2015 i Vejle
Karriereudvikling på dagsordenen. Hvorfor vil vi arbejde med karriereudvikling? For at udvikle strategisk vigtige kompetencer? For at fastholde og tiltrække.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
Uddannelse til bæredygtig omstilling Universiteternes bidrag Ulrik Jørgensen, prof., centerleder DIST, Aalborg Universitet København 1 Ulrik Jørgensen.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
VANDRÅD KAN ØGE SAMARBEJDET I ET OPLAND IRENE ASTA WIBORG FLEMMING GERTZ.
Dagens temaer –Baggrunden for personalepolitikken og servicetjekket –Regler og rammer i personalepolitikken –Den lokale proces: præsentation, forberedelse.
Museumssafari Spørgsmål til en museumsinspektør v/Hanne Teglhus.
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Udvikling af nye dialogformer
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Kvalitet i plejen.
MTV af Demens: Organisation
Indflydelsescirklen Vi beslutter selv…
Centralforeningen for Stampersonel
[Institution] Kompetencestrategi Formål
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Metoden fælles beslutningstagning
Metoden brugerstyret behandling
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Hvor skal vi hen? Hvilken fremtid har misbrugspsykologien og hvilken rolle skal psykologer spille indenfor misbrugsbehandling?

•Primære terapeutiske behandlere? •Inspiratorer der formidler forskning og viden? •Specialister med ansvar for at optimere behandlingsarbejdet? •Test- og udredningspsykologer?

•Implementering og anvendelse af viden som et aktivt fagligt redskab i behandlingen •…så de anbefalede tilgange til behandling faktisk lander på arbejdspladserne, integreres i personalegruppen og kommer brugere og pårørende til gode?

•Vores egne kæpheste & •Italesætning af vores praksis - Rolle -Faglig indflydelse -Kvalifikationer -Fagligt ansvar

Rum 1. Psykologens rolle på arbejdspladsen -Hvilken rolle ser I psykologen have inden for den respektive arbejdsplads eller inden for misbrugsbehandling overordnet set? -Hvad kunne være en ”psykologisk institution”? -Hvilke udfordringer og fremtidsmuligheder ser du/I?

Rum 2. Psykologens rolle ift. optimering af viden - Hvordan ser du/I psykologens rolle ift. indhentning, formidling og brug af ny viden på arbejdspladsen? - Hvilke konkrete arbejdsopgaver kan/skal man varetage? - Er der en opposition mellem den akademiske og den kliniske viden? - Hvor henter vi vores viden? Og har vi overblik over, om det er den ”rette” viden, vi henter?

Rum 3. Psykologens rolle ift. andre fagkolleger -Hvordan ser vi vores faglige kvalifikationer gå i spænd med de faggrupper, som vi samarbejder med? -Hvordan kan vi bidrage til det tværfaglige samarbejde? -Hvor skal vi holde fast på vores egen faglighed? -Hvilke udfordringer og fremtidsmuligheder ser du/I?

Rum 4. Psykologens rolle i den politiske debat Der er ofte debatter om hvilken behandling af stofmisbrugere, der er den bedste, hvordan vi skal forstå de unges rusmiddelkulturer/vaner m.m. -Skal vi være med til at præge den politiske debat? -Hvilke fordele og ulemper? Og hvis ja, hvordan?

Rum 5. Psykologens karriere -Kan man have en karriere som misbrugspsykolog? -Skal man f.eks have en specialisering som misbrugspsykolog? -Er psykologerne mere interesserede i deres karriereudvikling end i deres fagområdes udvikling? - Hvilke udfordringer og fremtidsmuligheder ser du/I?

Vi ses om ca. 30 minutter

Velkommen tilbage