Problemløsningsteknikker

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
GOD INFORMATIONSSØGNING for professionsbachelorer Faser i informationssøgeprocessen Strategi for løsning af informationsbehov Identificering af relevante.
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Større Skriftlig Opgave
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Sådan cykler du mest sikkert til og fra vores skole:
Det Internationale Område Studieområde 3/
Bokstav børn.
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Almen studieforberedelse
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Dagsorden Kildekritik Litteraturliste Søgestrategi/søgeprofil Søgeord
Oplæg om problemorienteret projektarbejde
Kursus i problemformulering
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Hvad er et problem ? Et problem er i sin negativt ladede betydning en for nogle utilfredsstillende situation. Et problem er i sin positivt ladede betydning.
Mindre grimt, tak.
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Usability på Her fungerer det godt 1.Sitet imødekommer ifølge vores testpersoner et informationsbehov hos målgruppen. 2.Sprogbrug.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
1 Velkommen! Informationssøgningsprocessen:  Hvordan kan I gribe det an (strategier)  Omdanne jeres emne til søgeord  Søgeteknik  Bruge søgeordene.
Økonomiske kompetencer
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Karl Henrik Flyums model
3g Studie Retnings Projekt
Vt-9 kursus program 2. møde
Vt-speciale, 1. Møde program
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
Søgeværktøjer Opslagsværker - Start med at få et overblik over emnet og terminologien. Bibliografier - Find ud af hvad der er skrevet om emnet. Kataloger.
Synopsis VIP3/2012.
GOD INFORMATIONSSØGNING for gymnasium og hf
Studieretningsprojektet (SRP)
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Problemer eller udfordringer.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Problemformulering Indeholder:
© Jakob Fischer Jørgensen / VUC
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Problemorienteret projektarbejde
Udvidet problemformulering
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Innovation i AT/SO.
Problemorienteret projektarbejde
Synopsis VIP13 HH3.
7-punktsmodellen Et eksempel på en heuristik
Studie rapport opbygning
HVAD ER EN PROBLEMFORMULERING ?
Litteratursøgning i forbindelse med bacheloropgave
Peter Nedergaard: Hypotesetest
Søgeværktøjer Opslagsværker - Start med at få et overblik over emnet og terminologien. Bibliografier - Find ud af hvad der er skrevet om emnet. Kataloger.
Humanistisk videnskabsteori
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
SKABELON.
AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
AT Problemformulering, problemstillinger og innovation.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
SRO SKRIV!.
Projektopgaven.
1. Trin – Problemstilling
Status for LKT projekt 2. læringsseminar d juni 2018 Team: xxx
Præsentationens transcript:

Problemløsningsteknikker 2.BK Odense Byggetekniske Højskole

Hvorfor skal du lære om problemløsningsteknikker ? Den primære årsag er at når du er færdig med studiet, så kan du ikke pakke dine lærere ned i din taske. Vi fås endnu ikke som transportabel lommeudgave. DERFOR er det vigtigt at du selv kan løse nye opgaver, også opgaver som du ikke er blevet undervist i,- hvordan du løser ! Men det er også vigtigt at du lærer om problemløsningsteknikker i forhold til studiet, da det jo gør dig uafhængig af lærerens tilstedeværelse, når du skal løse opgaver. Problemløsningsteknikker lærer dig også at afgrænse opgavens art og omfang samt giver dig mulighed for at vælge den rigtige metode til belysning af et problem eller opgave.

Flere gode grunde til at tage dette alvorligt ! Hvis tid er penge…. Så er det vigtigt at målet er klart. Problemløsningsteknikker lærer dig at fastlægge målet ! Hvis man ikke ved hvor man skal hen, er enhver vej lige god ! Problemløsningsteknik sikrer at du vælger den bedste metode til opgaveløsning. Du lærer at arbejde metodisk og dermed disciplineret, dette sparer dig selv for meget unødigt informationssøgning. Husk informationer bliver først til viden når du har bearbejdet dem. Du lærer kritisk kildeudvælgelse Du kan træffe selvstændige valg, p.b.a metodiske overvejelser.

Man skal bruge en problemløsningsmetode hver gang man står overfor en opgave, som ikke er rutine.

Det første man skal finde ud af er : Hvad er problemet ? Problemstillingen kan indledes med : Det er et problem at ... Problemformuleringen beskriver den situation som problemstillingen udspringer af

Eksempel på Problemstilling Det er et problem at konstruktørstuderende på 1. år på Odense Byggetekniske Højskole, F2001, ikke behersker problemløsningsteknikker. Det er en hypotese at dette kan afhjælpes gennem træning.

Problemstillingen Det er vigtigt at problemstillingen er afgrænset i : TID RUM BEGREB Såfremt man ikke afgrænser problemstillingen, vil denne ikke kunne fungere som styringsredskab i udvælgelse af relevant litteratur, kilder og metoder.

Eksempel på Afgrænsning Det er et problem at konstruktørstuderende på 1.år, på Odense Byggetekniske Højskole, F2001 ikke behersker problemløsningsteknikker. Tid : Her afgrænses det klart hvilket tidsrum der er tale om Rum :Her afgrænses det klart hvor problemstillingen har relevans Begreb : Her afgrænses det klart hvad det er problemstillingen skal belyse Begreb : her afgrænses det klart hvem det er problemstillingen omhandler.

Hypoteser Hypoteser kan med fordel anvendes som arbejdsredskaber, der hjælper en med at formulere dele af problemstillingen. Hypoteser handler om de antagelser man har vedr. emnet, - løsningen på opgaven. Hypoteser er gode fordi de enten kan be- eller afkræftes i undersøgelsen. For at arbejde med hypoteser, kræver det at man har tænkt sig om,- og det er oftest en fordel når man skal løse problemer eller opgaver.