Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Søgeværktøjer Opslagsværker - Start med at få et overblik over emnet og terminologien. Bibliografier - Find ud af hvad der er skrevet om emnet. Kataloger.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Søgeværktøjer Opslagsværker - Start med at få et overblik over emnet og terminologien. Bibliografier - Find ud af hvad der er skrevet om emnet. Kataloger."— Præsentationens transcript:

1 Søgeværktøjer Opslagsværker - Start med at få et overblik over emnet og terminologien. Bibliografier - Find ud af hvad der er skrevet om emnet. Kataloger - Skaf de bøger og artikler du ønsker at bruge.

2 Søgemåder Kædesøgning Quick and Dirty Søgetrekanten

3 Kædesøgning Tag udgangspunkt i kendt litteratur, og udnyt det til at finde videre læsning. Udnyt litteraturlisten. Slå bogen eller artiklen op i databasen, og find mere om emnet ved at søge videre på emnekoder og emneord i posten. Udnyt litteraturlisten i de nye bøger/artikler.

4 Quick and Dirty Hvis emnet er nyt og ukendt, og du er i tvivl om der ”er noget”. Søg i databaserne med de ord du har. Brug de resultater du får, til at blive klogere på fagterminologien og de ”rigtige” søgeord. Søg videre med de ”nye” begreber og emneord.

5 Søgetrekanten Lav en egentlig strategi for din søgning. Udvælg de begreber du ønsker at søge på Overvej synonymer, sprog og andre afgrænsninger Vælg de databaser du ønsker at søge i

6 Søgetrekanten Hovedemne FokuspunktAfgrænsende begreb

7 Specialeemne Fremmedsprogspædagogik. Mere præcist noget om sprogindlæring på gymnasier.

8 Den udfyldte søgetrekant Indsat i søgetrekanten kunne søgeordene se således ud: Fremmedsprog IndlæringGymnasium

9 Den færdige søgetrekant Fremmedsprog Andetsprog Second language Foreign language Indlæring Tilegnelse Learning Acquisition Gymnasium HF Higher education College/High school Overvej derefter synonymer og søgesprog:

10 Klar til søgning! I en database kan resultatet se således ud:

11 …Og til allersidst Bemærk at mange databaser giver mulighed for at lave afgrænsning på sprog, geografi, tidsramme og aktualitet.

12 Søgeprocessen Før logbog – og gør en bibliotekar glad! notér: hvor du søger hvad du søger efter resultatet af din søgning

13 Opgave Udvælg et emne for en søgestrategi Formuler søgeord og sæt dem i skemaform Overvej synonymer, over- og underbegreber Overvej afgrænsning på sprog, geografi, tid, periode m.m. Vælg kilder (databaser) Formuler forventning til resultat af søgninger Afprøv søgninger i de valgte kilder Tilpas søgestrategi i forhold til de resultater søgningerne giver


Download ppt "Søgeværktøjer Opslagsværker - Start med at få et overblik over emnet og terminologien. Bibliografier - Find ud af hvad der er skrevet om emnet. Kataloger."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google