Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Humanistisk videnskabsteori

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Humanistisk videnskabsteori"— Præsentationens transcript:

1 Humanistisk videnskabsteori
Gruppe 7

2 Spørgsmål: Gr. 7: Lav en liste over nogle af de vigtigste begreber og termer, som Collin og Køppe bruger til at karakterisere humanistisk videnskab. Forsøg ud fra denne liste at lave en mini-definition af hvad humanistisk videnskab er. Overvej om og hvordan jeres studie(r) passer ind i denne definition. Hvis ikke, betyder det så, at jeres studie(r) ikke er humanistisk(e).

3 Vigtige begreber i Humanistisk videnskabsteori
3-deling af humanvidenskaber Menneskets tanke og handlemønstre til studie Undersøgelse af produkterne af menneskets handlinger De historiske discipliner Synsvinkelbestemt videnskab – mennesket i centrum Det humane kontra det ikke-humane (per) Tænkende subjekter kontra fysisk stof (per) Individ kontra kollektiv (per) Idiografisk kontra nomotetisk synsvinkel (per)

4 Mini - Definition Generelt kan man sige at humanistisk videnskab i stor udstrækning er defineret som et studie af mennesket, deraf navnet. Man ser ikke på mennesket som en fysisk organisme, men som et handlende og tænkende subjekt.

5 Overvejelser over hvorvidt vores studier er humanistiske.
Ja, det er et humanistisk studie, da det beskæftiger sig direkte med kulturen, litteraturen og sproget. Primært bruger vi den ideografiske tilgang til stoffet, hvor vi går meget ned i de enkelte problemstillinger. På den anden side bruger og låner vi meget fra andre videnskaber, som fx samfunds videnskaberne i form af statistikker.


Download ppt "Humanistisk videnskabsteori"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google