Med særlig fokus på de tosprogede forældre

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Når lærere samarbejder med forældre
Informationsaften Aftenens program:
Folkeskolereformen - gør en god skole bedre MEN HVORDAN?
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Folkeskole-reformen August 2014.
Forældre fremmer fællesskabet
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Velkommen til valgmøde
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Orientering om folkeskolereformen ……på Søndermarkskolen
Mad, Måltider og Pædagogik
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Faglig fordybelse i indskolingen
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Etnisk Råd Grøndalsvængets Skole. Hvorfor lave et Etnisk Råd? I Københavns kommune har man lavet en udviklingsplan for hvordan byens skoler skal arbejde.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Værktøjskassen Skoleledelsen. Baggrund Amondo og AZENA har udviklet værktøjskassen for Integrationsministeriet Værktøjskassen er en i en serie af 5 værktøjskasser,
Skolebestyrelsens årsberetning Skolebestyrelsens opgaver Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om –undervisningens.
Grundtanke Børn der trives kan lære, voksne der trives kan undervise.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
Velkommen til Vestervangsskolen
KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Konference ”Tosprogethed” vejen til at lære det polske sprog den 27. september 2014 Tosprogede elever i Greve Kommune Vinie Hansen Pædagogisk konsulent.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
Fleksible fællesskaber
Vi skal lære af fremtiden mens den opstår
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Princip for kontaktforældre
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Med særlig fokus på de tosprogede forældre Forældresamarbejde Med særlig fokus på de tosprogede forældre

Skole-hjemvejleder Penge fra integrationsministeriet 13 timer om ugen i 2 år Lene (7), Jette (3) og (Leif 3)

Hvorfor Forældres holdning til og deltagelse i skolen er af væsentlig betydning for elevens udbytte af skolen For mange to-sprogede forældre deltager ikke i forældremøder og fællesarrangementer i klasserne både på skolen og privat.

For mange to-sprogede elever er for længe om at komme godt i gang med læsningen For mange to-sprogede elever falder fra den påbegyndte ungdomsuddannelse

Hvad vil vi gøre Se på skolens principper – er der fokus på at inddrage alle forældre i deres børns læring Vi ønsker at etablere et rådgivende netværk (dialoggruppe) bestående af tosprogede forældre. Vi ønsker dialog med forældregruppen om, hvordan vi bedst udvikler Asgård Skole SHV yder lærerne hjælp i forbindelse med kontakt til de forældre, der ikke deltager i forældresamarbejdet fx ved hjemmebesøg

I forhold til lærerne: Pædagogiske eftermiddage med fokus på forældrenes resurser Arbejde med værktøjskasserne Skabe opmærksomhed på, at der altid skal tilbydes tolkning

I forhold til forældrene: Hjælpe de forældre der ikke bruger intra – evt. hjemmebesøg Særlig kontakt til forældrene til de børn i indskolingen der har svært ved at komme i gang med læsningen Lektiecafe for børn og forældre Årgangscafe for to-sprogede forældre på 1. årgang UUV aften for tosprogede forældre på 8. årgang