Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vi skal lære af fremtiden mens den opstår"— Præsentationens transcript:

1 Vi skal lære af fremtiden mens den opstår
Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på afd. Uvelse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

2 Sind har det som faldskærme, de virker kun, når de er åbne.

3 Skolereform læringsreform
I Hillerød kommune kalder vi reformen for læringsreformen for at fremhæve elevernes læring som det helt centrale i reformen. Fokus er flyttet fra undervisning til læring - fra input til outcome. Undervisning er (forenklet sagt) input og hører styringsmæssigt sammen med timetildelinger, elevtal, antal fag på forskellige klassetrin osv. Læring er outcome. Det handler om resultatet af undervisningen. Hvilket udbytte har eleven af skoledagen, hvad har eleven lært? Det er ikke så svært at måle på input, som har en stærk kvantitiv dimension. Det er langt mere komplekst at måle på outcome, som er kvalitativ og præget af vurderinger. Svaret finder man ikke kun gennem test og afgangsprøver – men også herigennem!  Fokus er flyttet fra ”hvad skal jeg lave” til ”hvad skal jeg lære”.

4 ”Hvad skal jeg lave”? Eller ”Hvad skal jeg lære”?
Vi kan lige have logbogen til morgenarbejdet i tankerne, som et lille konkret eksempel.

5 De tre klare mål for Folkeskolen
Alle børn skal blive så dygtige, de kan. Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Øge tilliden til og trivslen gennem respekt for professionel viden og praksis.

6 Alle børn bliver så dygtige, de kan Hillerød resultater/indikatorer
Andelen af børn, der i børnehaveklasse har brug for en fokuseret eller særlig sproglig indsats er lavere end eller på niveau med landsgennemsnittet. Kommunens skoler ligger i top ti ved 9.klasseprøven. Mindst 80 %af eleverne skal være gode til at læse og regne i Nationale test. Andelen af de allerdygtigste elever i dansk og matematik skal stige år for år. Andelen af elever med dårlige resultater i Nationale test for læsning og matematik - uanset social baggrund - skal reduceres år for år.

7 Hillerød resultater/indikatorer
Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater Hillerød resultater/indikatorer Ingen elever må få under karakteren 2 Andelen af elever, der inkluderes i den almene undervisning, øges og udgør i %

8 Hillerød resultater/indikatorer
Øge tilliden til og trivslen gennem respekt og professionel viden og praksis Hillerød resultater/indikatorer Elevernes trivsel ligger over landsgennemsnittet på alle årgange Elevfravær ligger under landsgennemsnittet på alle årgange Forældretilfredsheden er uændret eller stigende år for år.

9 Hvis du gør det, som du altid har gjort, får du de samme resultater, som du altid har fået.
Hvis du vil have nye resultater, skal du gøre noget nyt.

10 En længere og mere varieret skoledag:
For at skabe plads til blandt andet faglig fordybelse, motion og bevægelse og mere varierede undervisningsformer i skoledagen. Motion og bevægelse Motion og bevægelse skal integreres i elevernes skoledag, så det svarer til minimum 45 minutter om dagen. Faglig fordybelse Igennem faglig fordybelse skabes der tid til at arbejde med elevernes faglighed og motivation på andre måder En åben skole Vores skole skal indgå partnerskaber med lokale kultur- og idrætsforeninger, som kan byde ind med deres kompetencer. LÆRINGSREFORMENS NYE ELEMENTER

11 Motion og bevægelse på mange måder

12 AKTIV UNDERVISNING Jo flere sanser og jo mere krop man kan få ind i den kognitive læring, jo bedre husker man. Den kropslige erfaring er grundlæggende den mest naturlige måde for børn at lære på. Undervisning med bevægelse motiverer flere elever til at være engageret i undervisningen. Fysisk aktivitet øger koncentrationen i en længere skoledag. Motorik og bevægelse skaber færre konflikter, giver øget trivsel og læringsparathed.

13 Helt overordnet kan man lægge tre perspektiver på motion og bevægelse i undervisningen - ud over idrætsundervisningen: Bevægelse adskilt fra læring: Fx bevægelsesbånd, der kan integreres i skoledagen som understøttende undervisning. Bevægelse kombineret med læring uden sammenhæng med den faglige undervisning: Brainbreaks, dvs. små pauser med fysisk aktivitet indlagt i de fagopdelte lektioner. Bevægelse kombineret med læring i sammenhæng med den boglige Aktiv undervisning i de boglige fag.

14

15 Næ…, ikke så meget for vores elever på Uvelse, men lidt anderledes.
En længere skoledag, Næ…, ikke så meget for vores elever på Uvelse, men lidt anderledes. Indskolingsklassen skal være i skole 28 timer om ugen og have 18,75 time undervisning + tilbud om 2 timeres faglig fordybelse/lektiehjælp. klokken minutter mandag tirsdag onsdag torsdag fredag 25 Fleksibel morgenmødetid til faglig fordybelse/individuelt morgenarbejde 185 Fag: 155 min Pause:30 min  45 min Spisning og pause 30 min Understøttende bånd: motion og bevægelse, klassemøder, nyheder i børnehøjde, klassens tid og emner som færdsel, sundhed mm. 75 min Fag: 70 min Farvel og tak for i dag: 5 min.

16 Skemaet bliver mellem kl. 8.00-14.00 + faglig fordybelse
3. klasse: Skal være i skole 28 timer om ugen og have 19,5 timers undervisning. Tilbud 2 timers faglig fordybelse/lektiehjælp 4. klasse: Skal være i skole 30 timer om ugen og have 22,50 timers undervisning. Tilbud 3 timers faglig fordybelse/lektiehjælp. 5. og 6. klasse: Skal være i skole 30 timer om ugen og have 23,25 timers undervisning. Tilbud 3 timers fagligfordybelse/lektiehjælp. Skemaet bliver mellem kl faglig fordybelse Samme struktur med spisning, pause og understøttende undervisning.

17 Faglig fordybelse/lektiehjælp
Faglig fordybelse er frivillig de to første år. Sådan gør vi på afd. Uvelse: Indskoling: Hver dag kl Mellemtrin: Tre dage om ugen kl Der bliver en form for tilmelding. Vi er i proces med tilrettelæggelse af indhold.

18 Temamøde i Byrådet den 19. JUNI 2013
Den åbne skole Virksomheder Hillerød bibliotekerne 3./4.kl. på afd. Uvelse: 5 uger fodbold 5 uger orienteringsløb 5 uger badminton Navn / stilling / oplæg

19 Nye fag og forenkling af Fælles mål
Engelsk fra 1. og 2.klasse med en lektion om ugen 2. fremmedsprog i 5. klasse med en lektion om ugen og i 6.klasse med to lektioner om ugen (uafklaret om Uvelseeleverne bliver på matriklen eller køres til Brødeskov) Håndværk og design (venter vi med til 2015/16) Hjemkundskab bliver til madkundskab.

20 Læringsmål Læringssamtaler feedbackprocesser Logbog Elevplaner

21 Styrket forældresamarbejde
Forældrene er en ressource og skal bidrage til skolens virke. Derfor præciseres i folkeskoleloven, at skolebestyrelsens principper for samarbejdet mellem skole og hjem også skal omfatte principper for forældrenes ansvar i samarbejdet. Principperne vil fx kunne beskrive, hvilke forventninger skolen har til forældrenes deltagelse i forældremøder, skole-hjemsamtaler, og faglige/sociale aktiviteter på skolen. Elevinddragelse Elevinddragelse og elevdemokrati er en væsentlig faktor i den fremtidige skoleudvikling. Derfor gennemføres i samarbejde med Danske Skoleelever et elevinddragelsesprojekt, der kan skabe yderligere viden om effekten af at inddrage eleverne i planlægning og evaluering af undervisningen.

22 2-årig plan for indfasning af læringsreformens ændringer
Formål: at give tid til at hente viden udvikle lokalt og dele og lære af erfaringer Den 2-årige udviklingsperiode vil betyde, at vi skal samle erfaringer sammen i løbet af de første 1½ år mhp ny politisk beslutning.


Download ppt "Vi skal lære af fremtiden mens den opstår"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google