 23. april 2013. ”Det danske foreningsliv og det frivillige Danmark som sådan er en del af fundamentet for vores demokrati. Regeringen vil give det frivillige.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Læring i bevægelse - hvorfor?
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
‘Compacts’ i konkurrencestaten
Orientering fra bestyrelsen vedr. Redningsberedskabets Strukturudvalg
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
De gode rammer for samarbejde mellem frivillige og kommunen
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Medborgerskab – på sporet
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Borgerinddragelse og udvikling af lokaldemokratiet i de ny kommuner Om udvikling af en demokratistrategi og eksempler.
Brændpunkter i fremtidens lokale idrætspolitik IDAN 20. april 2006.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
Udviklingsplaner Sønderborg
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Samarbejde med kommunerne
Kodeks for offentlig topledelse
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Velkommen til møde om frivillighed i Favrskov 26. september 2013.
Status for Det Internationale Kulturpanels arbejde Oplæg på Kulturseminaret 30. august 2011 ved Jesper Hermansen, formand for Det Internationale Kulturpanel.
PROJEKT BAGGRUND Hovedaktiviteter I projektet Konceptualisering Kick-off møde med de lokalenetværkspartnere SurveyInterviewsStudierejse til Vesterålen:
Er folkeoplysning og folkebiblioteker hinandens modsætninger? Tidl. Formand for Folkeoplysningsudvalget Jens Stenbæk.
LOF Ikast/Brande Samskabelsesprojekt vedr. sundhed og frivillighed.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Ny styring og ledelse af den offentlige sektor v. MF Steen Gade (SF) Oplæg ved De Offentlige tandlægers temadag.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
sammen om sundhed Sundhedsforum
Fritidspas.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
KL´s visioner for kroniske patienter
Hvad er det gode skolelederliv?
Ole Nørby 1 Kvalitetsreformen Bedre velfærd og større arbejdsglæde Høj kvalitet i den offentlige service: 1.Brugerne i centrum 2.Attraktive arbejdspladser.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
IDRÆTS- OG FOLKEOPLYSNINGS- OMRÅDET Tid for periodisk syn? ‘KL’s Kultur- og Fritidskonference’, Hotel Marienlyst, Helsingør, 21/05/2015. Analytiker Malene.
Sundhedsdataprogrammet Præsentation DRG-konferencen 2015 Ved Malene Højsted Kristensen, sekretariatschef Sundhedsdataprogrammet Sundheds- og Ældreministeriet.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Hvad synes du er godt medborgerskab? Nævn et konkret eksempel, hvor nogen har taget ansvar for fællesskabet i dit lokalområde. Hvordan kan man praktisere.
Pressemøde om medarbejderdialog 20. Februar 2007 Lauritz B. Holm-Nielsen A A R H U S U N I V E R S I T E T Aarhus Universitet 2007.
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Hvad er det gode skolelederliv?
Velkommen til temadagen om Trivselshjulet og SDQ
Frivillig Fredag 2013 Tema: - Tag livet ind
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Den digitale dansker – digitalisering af hverdagen
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Jenny Braat, adm. direktør for Danske Maritime
Præsentationens transcript:

 23. april 2013

”Det danske foreningsliv og det frivillige Danmark som sådan er en del af fundamentet for vores demokrati. Regeringen vil give det frivillige foreningsliv og folkeoplysningen frie udfoldelsesmuligheder og vil revitalisere chartret for samarbejde mellem det frivillige Danmark og det offentlige” 2

 Udarbejdet i 2001 i forbindelse med FN’s Frivillighedsår af den daværende SR-regering  Indeholder grundlæggende værdier og rammer for samspillet mellem det offentlige og den frivillige sektor  Er blevet benyttet i en række kommunale frivilligpolitikker 3

 Større opmærksomhed på at udvikle et mere formaliseret samarbejde  Kommunerne er i højere grad end tidligere optaget af mulighederne ved at inddrage frivillige/frivillige foreninger i løsningen af opgaver  En tendens til at frivillig indsats ikke kun sker gennem traditionelle foreninger, men opstår i relation til en konkret aktivitet 4

Formålet med fornyelsesprocessen er:  Afspejle den udvikling, der er sket i samfundet og på området siden 2001  Skal udstikke rammer og visioner for det fremtidige samspil  Skal kunne bruges i praksis, gøre en forskel og styrke området fremadrettet 5

Regeringen har besluttet, at processen vedr. fornyelsen skal foregå i tre faser:  En brainstormfase  En udviklingsfase  En implementeringsfase Styregruppe: Social- og Integrationsministeriet, Kulturministeriet, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Økonomi- og Indenrigsministeriet Frivilligrådets sekretariat bistår styregruppen i at tilrettelægge og gennemføre charterprocessen 6

7