Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Frivillig Fredag 2013 Tema: - Tag livet ind

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Frivillig Fredag 2013 Tema: - Tag livet ind"— Præsentationens transcript:

1 Frivillig Fredag 2013 Tema: - Tag livet ind
Fredag d. 27. September – men brug ugen op til dagen Tema: Læring om samfundet Styrkelse af kompetencer Horisontudvidende Tag livet ind. Med dette tema ønsker vi at sætte fokus på frivilligt arbejde som kompetenceudviklende og Frivillig Fredag som en dag for læring. Det handler om styrkelse af formelle kompetencer og netværk, der fx gør det nemmere for den studerende eller den ledige at få et job. Det handler om den frivilliges øgede forståelse for samfundet og for den dannelsesproces, der følger af et frivilligt engagement, og endelig handler det om de mange personlige kompetencer involvering i frivilligt arbejde kan give. Frivilligt arbejde giver nye oplevelser og mulighed for at møde mennesker med et andet hverdagsliv end en selv, hvilket kan være horisontudvidende og personligt udviklende. Frivillig Fredag er en lejlighed til at prøve noget nyt – man kan fx komme i ”praktik” i en frivillig forening, selv åbne døren for nye målgrupper og vise hvad der sker i ens forening eller starte et samarbejde med nye aktører på tværs af område, sektor, alder, etnicitet, mv.

2 Fokus og aktiviteter Fokus på skoleområdet
Skolekampagnen ’Vild og stille’ af ADHD-foreningen ’Skolen i virkeligheden’ i Fredensborg Mentor-projekt af Talentspejderne Aktiviteter Frivillig Fredag-praktik Vindue for en forening Udvikling af skolekoncept Skoleområdet er særligt fokusområde for Frivillig Fredag i år. Frivillig Fredag kan bruges som en anledning til at skabe opmærksomhed omkring frivilligt arbejde i skolen og fungere som et startskud til at udbygge samspillet mellem skole og civilsamfund, her kan der fx være tale om øget forældreinddragelse og samarbejde med foreningslivet.

3 Frivillig Fredag 2012 - Et tilbageblik
58 kommuner har deltaget 35 ud af 36 lokale frivilligcentre svarede, at de har deltaget i 2012 243 aktiviteter i 69 kommuner, næsten alle har involveret foreninger Over 150 praktikker med kommunale politikere og embedsmænd 32 frivilligcentre/frivilligkoordinatorer var praktik-koordinatorer 10 ledere fra IBM var i praktik i forskellige foreninger 6 frivilligcentre med i Vindue for en forening med tilsammen 119 match 156 artikler om Frivillig Fredag i skrevne og elektroniske medier

4 Del jeres viden om Frivillig Fredag
Kan I bruge merchandise ved jeres arrangementer? Hvad/hvor meget? Finder i aktivitetskortet på hjemmesiden brugbart? Har I/andre brug for en aktivitetsoversigt i en anden form end et kort? Ønsker til hjemmesiden?

5 Læs mere på: Eller kontakt: Katrine Tonboe Jacobsen tlf Sanne Kok tlf


Download ppt "Frivillig Fredag 2013 Tema: - Tag livet ind"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google