Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Er folkeoplysning og folkebiblioteker hinandens modsætninger? Tidl. Formand for Folkeoplysningsudvalget Jens Stenbæk.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Er folkeoplysning og folkebiblioteker hinandens modsætninger? Tidl. Formand for Folkeoplysningsudvalget Jens Stenbæk."— Præsentationens transcript:

1 Er folkeoplysning og folkebiblioteker hinandens modsætninger? Tidl. Formand for Folkeoplysningsudvalget Jens Stenbæk

2 Fælles muligheder? Parallel aktiviteter – styrk symbiosen gennem det folkelige møde! Mødested for den 3. sektor. Vækstfabrikker for realkompetence – anerkendelse af den uformelle læring. Folkeoplysningspolitikken – gør det vindende problem til en fælles opgave. Nødvendigheden.

3 Fælles bekymringer? Hvad duer biblioteket til i samarbejdet med de frivillige? Partnerskaber baseret på ligeværdighed – også når det bliver hverdag? Selvbetjente biblioteker som attraktivt mødested for et aktivt medborgerskab? Deltagerbetaling?

4 Fælles opmærksomhed! Anerkendelse af Folkeoplysningen – stort og vigtigt, men den samfundsmæssige værdi overset! Respekt for forskellighed og vilkår – styrk forskelligheden og ikke ensliggørelsen! Det er i det innovative møde mellem frivillige og ”det kommunale” vi finder ny løsninger for velfærd for demokrati! Bibliotekerne kan levere erstatningaktiviteter – men ikke erstatte de frivillige forpligtende fælleskaber – det aktive medborgerskab!


Download ppt "Er folkeoplysning og folkebiblioteker hinandens modsætninger? Tidl. Formand for Folkeoplysningsudvalget Jens Stenbæk."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google