Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Større Skriftlig Opgave
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Det Internationale Område Studieområde 3/
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
Almen studieforberedelse
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
Almen Studieforberedelse på RG efterår Almen Studieforberedelse Oplæg til AT-forløb med emnet: Sandt-Falsk.
En vigtig eksamen Tidsplan Valg af sag og fag Blanket Synopsis Pjece
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Eksamen og eksamensbilag :
Eksamensprojektet på HF
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Insidere og outsidere – den danske models rækkevidde Eksamensform og tips til eksamen og opgaver Steen E. Navrbjerg Dias 1.
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Tidsplan for eksamen 40s umd
Større Skriftlig opgave
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Synopsis VIP13 HH3.
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Det Internationale Område
AT-årsprøve 2.g.
Det Internationale Område DIO  En samling materialer – udarbejdet individuelt eller i gruppe -, der dokumenterer din læreproces, din faglige udvikling,
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
Værkstedsundervisning
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 29. januar 2013.
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd - Pjecen.
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Område, opgave, fag Dansk, engelsk, fransk/tysk/spansk Sprog, kommunikation & kultur Samfundsfag,
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Almen sTudieforberedelse 2017
Større skriftlig opgave i 2.hf
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Skriveperiode (synopsis)
Udkast til justering af KS
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
SSO - Større skriftlig opgave
SSO - Større skriftlig opgave
AT-eksamen 2018.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Studieretningsprojektet
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Infomøde om synteseopgaven
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
AT-eksamen 2019.
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Præsentationens transcript:

Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag

Orienteringsmødets indhold Hvad er et eksamensprojekt? Hvad er en synopsis? Konkrete eksempler Hvordan vælger man fag og emne? Problemformulering Mundtlig eksamen Vigtige datoer Hjælp og vejledning Hvad er det næste der skal ske?

Eksamensprojekt – hvad er det? Individuel opgave eller gruppeopgave Omfatter 2-3 fag Eksamen - individuel og mundtlig Hvad er en synopsis? 3 projektdage til at skrive synopsen færdig Udarbejdes de sidste 6 uger af undervisningen Ingen niveaukrav (som i SSO) Faglige vejledere

Hvad er en synopsis? - 1 Emne og fag / niveau Problemformulering (gerne spørgsmål eller paradoks) Problemstillinger, der er arbejdet med (undrespørgsmål / delspørgsmål / hypoteser) Delkonklusioner og afsluttende konklusion Fagenes metoder Perspektivering og spørgsmål til videre arbejde En oversigt over anvendte kilder

Hvad er en synopsis? - 2 Skitseagtig og stikord Ikke afrundede afsnit med hele sætninger (som i SSO). Fagterminologi ”åben for uddybninger og tilføjelser, og den indeholder momenter, som lægger op til dialog. Synopsen tjener desuden til at strukturere den efterfølgende mundtlige fremlæggelse, og synopsen fungerer herved som et ”talepapir”, der hjælper til at fastholde den røde tråd i fremlæggelsen. (citat: Eksamensprojektet – vejledning)

Eksempel 1 - Unge og misbrug (ps B, sa B) Problemformulering: hvordan kan unge misbrugere hjælpes ud af et misbrug? Problemstillinger: Hvad kan være årsagerne til at unge kommer ud i et misbrug? Hvilke psykologiske forklaringsmodeller er der for unge og misbrug? Hvad har samfundet af muligheder for at afhjælpe problemet?

Eksempel 2: Albinoer (bi C, re C) Problemformulering: Hvad er albinoer, og hvad skyldes det biologisk set? Hvorfor behandles Albinoer anderledes, og hvilke konsekvenser har det? Problemstillinger: Biologi: Hvordan er DNA-molekylet opbygget, og hvorfor opstår der mutationer? Hvordan bliver enzymer dannet, og hvad? Hvad er fænotyper, geotyper og gener? Og hvordan viser de sig i nedarvningsmønstre? Religion: Hvordan bliver albinoer i Afrika behandlet anderledes, og hvorfor? Hvilke konsekvenser har det, at albinoer bliver behandlet anderledes? Hvad er naturreligion? Hvad er mana/magi, tabu og shamaner? Og hvad betyder det for naturfolket? (Hvad) gør regeringen og shamanerne for at modkæmpe myten om albinoer?

Valg af emne og fag Det højeste faglige niveau i faget Fag afsluttes senest til sommer Emnet må ligge i forlængelse af stof fra fagene, ikke være en gengivelse Kernestof/supplerende stof fra fagene

Valg af ”problem” Problemformuleringen skal godkendes af vejledere med underskrift (og afleveres)!! Skal indeholde flerfaglige krav (= kan kun besvares ved hjælp af flere fag) Kan ikke skrives direkte på baggrund af undervisningen (= selvstændigt arbejde i forlængelse af/med forbindelse til stof fra timerne)

Mundtlig eksamen - 1 Synopsis / ”jobansøgning” Eksamen / ”jobsamtale”

Mundtlig eksamen - 2 Bedømmelsen – helhedsvurdering: Den mundtlige præstation De faglige mål (flere fag, flere niveauer) Behandling af emnet ud fra problemformuleringen Strukturering og formidling af det faglige stof Inddragelse af relevant baggrundsstof.

Vigtige datoer og køreplan Aftaleeftermiddag for kursister.: Tirsdag 18/2Kl. 12.40-14.15 i Nykøbing Onsdag 19/2Kl. 13.30-15.05 i Thisted Projektets emne, fag og evt. gruppe afleveres på kontorerne i Thisted og Nykøbing: Tirsdag 25/2 Synopsisskrivekursus: Onsdag 5/3Kl. 12.40-14.15 i Nykøbing Torsdag 6/3Kl. 12.40-15.05 i Thisted Problemformulering godkendes af vejledere med underskrift: Mandag 7/4Thisted og Nykøbing Eksamensprojektdage (al uv. aflyst for EP-skriverne): Mandag 5/5 – onsdag 7/5 Thisted og Nykøbing

Hjælp og faglig vejledning Det grønne hæfte Kursistens gruppe Sparringspartner? Faglige vejledere i hele perioden Bed om et møde, skrive spørgsmålene ned Men I har bolden!!

Hvad så nu? Tænkebox – spændende problemstillinger? Overvej hvilke fag, der kan ”svare på” jeres problemstilling Tal med jeres lærere om ideen Aftaleeftermiddag med jeres potentielle vejledere Vælg emne og fag Materiale?