Verden ind i undervisningen KEA, den 8. januar 2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Danske Kvalitetsmodel
Advertisements

Verden ind i undervisningen
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
På vej mod en innovativ offentlig sektor
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Arbejdsmiljødrøftelse HMU 6. december 2012
Finansieringsmekanismer på det specialiserede socialområde
Faglig Klub Vi ønskede ikke konflikten, men valgte at kæmpe en forsvarskamp for kvalitet i undervisningen. Nu har regeringen grebet ind - hvad er perspektiverne.
Date :31 1.
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering
Chefanalytiker, Oxford Research
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Den danske universitetssektor
Internationalisering International rekruttering af arbejdskraft: Erfaringer og perspektiver.
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Kpartner på AU.
Videnskab vs. praksis Evidens light Virkninger af idealer Prototyper Videnskabelighed i praksis Psyke & Logos 18. Januar 2008 Morten Nissen Københavns.
Fremmedsprogssamarbejde – på tværs af videregående uddannelser Elsebeth Jensen, Uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA.
KL - Danske Regioner – FTF og Professionshøjskolernes Rektorkollegium præsenterer National strategi for velfærdsuddannelserne.
Lidt om at flytte bjerge
Netværk for fællesskabsagenter marts 2014
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Faggruppen Ledelse, Kompetence og Organisation DELTAGELSE I JOBMESSER - EN VEJ TIL PROFILERING OVERFOR POTENTIELLE MEDARBEJDERE Ole Møller Teknisk Direktør.
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering Sarah m. L. Krøtel
Kodeks for offentlig topledelse
NETVÆRK Dit netværk er nyttigt, når du har brug for at få
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Bygherreforeningens ideer til en indsats mod svigt, fejl og mangler Henrik L. Bang, civ.ing., MSc, PhD Sekretariatsleder, Bygherreforeningen
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
5 års planer Forebyggende arbejde er bedre end ”hovsa”-løsninger!
Et samarbejde mellem DTU, EA Sj. og EUC Nordvestsjælland Projektleder Lene Smith, EUC Nordvestsjælland1.
Taylorisme vs. Human Relations.
Rektor Ulla Koch University College Sjælland 27. november 2014
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
1. BERETNING VED FORMAND OLE KJÆR 2 GAMMEL KÆRLIGHED RUSTER IKKE Man skal stoppe, mens legen er god! Hvor blev den gode idé af? En mavepumper til vores.
Robin Cheesman Hvad er fleksibel uddannelse? Overblik over undervisningsformer Fleksibel Uddannelse på Bornholm Bornholms Akademi 20. januar 2003.
National strategi sammen med KL, Danske Regioner og Rektorkollegiet fordi: −Der er ubalance mellem den arbejdskraft, der er til rådighed, og arbejdsmarkedets.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Nye akkredieringskriterier Input fra EVA i forbindelse med Erhvervskolernes konference sidste i april Kriterierne er endnu ikke godkendte i UVM Eksisterende.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Hvad er en lækker arbejdsplads?! Oplæg til session på Plantekongressen januar 2008 v. Stine Petersen (studerende på Det Biovidenskabelige Fakultet, KU)
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Ole Laursen Danmarks Naturfredningsforening Uddannelse er afgørende for at fremme en bæredygtig udvikling.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
SKI – Indkøbs ABC Hvorfor stå alene, når der findes fællesskaber?
AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES 4. DECEMBER 2013 FØLGEFORSKNING 4. DECEMBER 2013 FØLGEFORSKNING Forsøgsprogram om modersmålsbaseret undervisning.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Innovation og lønsomhed - hvordan arbejder COI?
Hvorfor er der behov for at tale om ny viden og for øget forskning på professionshøjskolerne - tendenser og årsager…med særlig fokus på lærerprofession?
Brancheskolernes forandringsproces
KOMPETENCEFORSYNINGmidt 2.0 Temaer og metoder i følgeforskningen
Censorformandskabsmødet 28. november 2013
MISSION Vores mission er, at:
– de studerendes læring sat i centrum
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Praktikken i it-uddannelserne
Træls at være lillesøster. 10
RRR Modellen.
Præsentationens transcript:

Verden ind i undervisningen KEA, den 8. januar 2014

Præsentation • Michael Rugaard • Sekretariatschef i den (stadigt) nye forening for erhvervsakademierne. Vi er 2 ansatte! – PS: Tilmeld jer nyhedsbrevet på • Kom fra et job som direktør i FSR – danske revisorer, har undervist (lidt) på forvaltningshøjskolen. • Er statskundskaber og har med nød og næppe bestået et par fag på datamatikeruddannelsen.

Nu er vi blevet os selv!

…og vi vokser

Mange elsker erhvervs- akademierne • Uddannelser, der er – Erhversvsrettede – Praksisnære – Overskuelige • Studerende, der – Kommer i praktik – Er efterspurgte – Har meget forskellige baggrunde

Nogle har (også) bekymringer • Kan kvaliteten holde til meroptaget? • Bliver uddannelserne akademiserede? • Er der for stort et uddannelsesudbud?

Nogle politiske uddannelsesdagsordner: –

Hvor gode er vi egentlig (1)? -kvalitet Rambølls evaluering for FIVU: ” Evalueringen konkluderer, at der er store forskelle i forhold til, hvor systematisk institutionerne arbejder med kvalitet og videngrundlag. Evaluator vurderer, at dette forhold må være et helt afgørende opmærksomhedspunkt for sektoren fremadrettet. ” “På baggrund af ovenstående synes det væsentligt at finde fremadrettede løsninger på kvalitetssikring og -udvikling for den enkelte institution og sektoren som helhed. Arbejdet med akkreditering synes at være en oplagt arena for at arbejde med dette opmærksomhedspunkt, og samarbejdet på tværs af erhvervsakademier et andet.”

Hvor gode er vi egentlig (2) evidensbasering vs. akademisering

Hvor gode er vi egentlig (3) – evidensbasering vs. akademisering Aarhus Universitet: Basisforskning mio. kr. Eksterne midler1.645 mio. kr. Antal phd-studerende1.900 Forskningspublikationer: Heraf peer-reviewed: EA og PHS Frascati 2014:ca. 320 mio kr.

Hvad er formålet med at få verden ind i undervisningen? Studerende Undervisere Virksomheder

Hvad er udviklingsmulighederne (eller hvor gode er vi egentlig (4))?

Hvorfor er relationer så så vigtige? • Vi må starte de positive spiraler med aftagerne af vores studerende. Det sker gennem relationsopbygning og gensidig tillid. • Vi skal bruge hinanden på tværs af sektoren for at genbruge viden og erfaringer. • Vi skal bruge hinanden og hinandens netværk på institutionerne for at opnå mere med omverdenen end vi kan hver især.