”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Alternativ forside, hvis du ikke vil have alle 10 grunde med 
Information om Nøglehullet 2011
Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Hjertevenlig kost i praksis
Mad til unge på høj- og efterskoler
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
Forvandl dit liv på 90 dage
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
”En årstid er en af de større inddelinger af året
Mærkninger  kemien i din hverdag..
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Marianne Mollerup KBH Madhus
Information om Nøglehullet 2011
Slagterkurvens nordiske mad
”Tag en kødfri dag og forlæng dine kødretter de øvrige dage med masser af grønt – så er der mere luft i budgettet til økologisk kød”. Kilde:
Landbrug og fødevarer Vand Klima Global opvarmning Landbrug i DK og EU
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Portfolio opgaven 2kok1122.
Fra sanseindtryk til fagudtryk
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
VITAMINER OG MINERALER
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Nedsætter fedtindholdet
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
løser virksomhedsproblemer
Indlæg ved Landsplanteavlsmødet 13. januar 2009 Michael Brockenhuus-Schack.
Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz.
Markedsudsigter for økologisk planteavl Thomas Vang Jørgensen Landscentret I Økologi.
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Det brede kvalitetsbegreb
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Brødr. Ewers A/S.
Protein Protein betyder: ”At have førsteplads” (græsk) Det er pga. proteiner indgår i hver eneste celle i kroppen. Opbygning: Kulstof -C Ilt -O Brint-HAminosyre.
VIDSTE DU, AT…der er stor forskel på, hvad du skal spise, når du… 870 kJ = 205 kcal Har god appetit Er småtspisende Tidlig morgenmad eller i løbet af natten.
Mikroorganismer. Hvad er mikroorganismer Gær og skimmelsvampe Bakterier Virus.
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Fra Muld til Mund.
Undervisningsmateriale til video om Auqatrace
Bælgfrugter og proteiner
Effektive veje til drivhusgasreduktion i landbruget
Madkamp Bælgfrugter og bæredygtighed
Hvor kommer kulhydrat fra?
Klimaneutral landbrugsproduktion og fødevarerpræferencer i 2050
Seks veje til din sundhed
Effektive veje til drivhusgasreduktion i landbruget
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Proteiner Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Storkøkken sygehus.
Hvor kommer kulhydrat fra?
Madspild hos forbruger (privat)
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
Økologi.
Hygiejne 3.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
AT ARBEJDE MED PORTFOLIE
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Dagens program Kahoot og opsamling fra sidste gang Bakterier/fun facts
Præsentationens transcript:

”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.   Kilde: Rapporten The food we waste af WRAP (Waste & Resources Action programme) tal fra 2008 ”Hvert år smider hver dansker i gennemsnit 63 kilo mad i skraldespanden i stedet for at spise det”.   Kilde: Miljøstyrelsen og Land & Fødevarer – tal fra 2006 ”Du får mad uden rester af sprøjtegift. Når du spiser økologisk, slipper du for rester af de sprøjtemidler, den ikke-økologiske landmand bruger til at dræbe ukrudt, skadedyr og svampesygdomme. Sprøjtemidlerne kaldes også pesticider eller sprøjtegift”. Kilde: www.okologi.dk "Tilsætningsstoffer er; stoffer, der tilsættes fødevarerne for at påvirke fødevarernes næringsværdi, holdbarhed, farve, lugt, smag eller i øvrigt med teknologiske eller andre formål". Kilde: E numre. Guiden om tilsætningsstoffer http://www.e-numre.dk/ ”54 % af de danske husstande udnytter sjældent eller aldrig rester fra aftensmaden. 69 % af de danske husstande genanvender ikke aftensmaden i frokosten dagen derpå”.   Kilde: Landbrug & Fødevarer – tal fra 2010

Tema 1: Animalske produkter og fisk Gruppearbejde: Fødevarekendskab Undersøg et eller flere af følgende punkter og fremlæg jeres resultater for klassen. Udlever evt. farver, tus, papir, pap, blade og lignende, så eleverne har mulighed for at lave en planche.

Tema 1: Animalske produkter og fisk Udarbejd en liste over forskellige typer kød, fjerkræ, fisk og mejeriprodukter. Hvor er de animalske produkter og fisk placeret i madpyramiden og hvorfor? Hvad er danskernes daglige proteinindtag? Hvor meget protein anbefales det, at vi spiser pr. dag?

Tema 1: Animalske produkter og fisk Hvad er forskellen på animalske og vegetabilske proteiner? Undersøg fx hvor vi henholdsvis finder fødevarer med animalske og vegetabilske proteiner samt fødevarernes belastning af miljøet i forhold til produktion.

Tema 1: Animalske produkter og fisk Undersøg forskelle mellem økologiske og konventionelle produkter i forhold til animalske produkter og fisk. Undersøg fx forhold som dyrevelfærd, forurening af grundvand, foder, smag, kvalitet, pris og produktionsform. Hvor meget CO2 udleder de forskellige fødevarer?

Tema 1: Animalske produkter og fisk Kend dit dyr

Tema 1: Animalske produkter og fisk Kend dit dyr Hvad hedder de forskellige udskæringer på koen? Kom med forslag til, hvad udskæringerne kan anvendes til.

Tema 2: Kornprodukter Kend dit korn Gæt hvilke kerner, gryn eller meltyper, der er i glasset.

Tema 2: Kornprodukter Gruppearbejde: Fødevarekendskab Undersøg et eller flere af følgende punkter og fremlæg jeres resultater for klassen.

Tema 2: Kornprodukter Udarbejd en liste over forskellige typer korn, gryn, mel, pasta og ris. Hvordan er kornet opbygget? Hvor er kornprodukterne placeret i madpyramiden og hvorfor?

Emne 2: Kornprodukter Hvad står fuldkornsmærket for – og hvilke kriterier skal produktet opfylde for at få mærket? Undersøg forskelle mellem økologiske og konventionelle produkter i forhold til kornprodukter. Undersøg fx forhold som forurening af grundvand, sprøjtegifte, tilsætningsstoffer, dyrkningsmetoder, smag, kvalitet og pris. Hvor meget CO2 udleder de forskellige fødevarer?

Tema 3: Frugt og grønt Gruppearbejde: Fødevarekendskab Undersøg et eller flere af følgende punkter og fremlæg jeres resultater for klassen.

Tema 3: Frugt og grønt Udarbejd en liste over forskellige typer grøntsager, frugt og bælgfrugter. Hvornår er de forskelle grøntsager og frugter i sæson? Hvor meget frugt og grønt skal vi ifølge anbefalingerne spise om dagen? Hvor er frugt, grønt og bælgfrugter placeret i madpyramiden og hvorfor?

Tema 3: Frugt og grønt Undersøg forskelle mellem økologisk og konventionelle produkter i forhold til frugt og grønt. Undersøge fx forhold som forurening af grundvand, sprøjtegifte, smag, kvalitet, pris og dyrkningsmetoder. Hvor meget CO2 udleder de forskellige fødevarer?

Tema 3: Frugt og grønt Frugt og grønt quiz Skriv så mange forskellige frugter og grøntsager I kender. Kom med forslag til, hvad de kan anvendes til.