Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

AT ARBEJDE MED PORTFOLIE

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "AT ARBEJDE MED PORTFOLIE"— Præsentationens transcript:

1 AT ARBEJDE MED PORTFOLIE

2 Hvad betyder portfolie?
Betyder: ”at bære med sig...” og er et vigtigt dokumentations redskab gennem dit grundforløb. Du skal især bruge den til din afsluttende eksamen til sommer. Her kommer eksempler på hvordan du eks. kan opbygge din portfolie.

3 For at arbejde med portfolie skal du:
Reflektere... Altså gøre dig nogle tanker før, under og efter dit arbejde uanset hvilket fag du har. HUSK: Jo mere stof, notater, billeder osv. som du har i din portfolie, jo mere får du ud af dit grundforløb da du skal bruge det som et redskab til at lave dit grundforløbsprojekt.

4 Før arbejdet går i gang:
Reflektion Før arbejdet går i gang: Hvad er min opgave i dag Skal jeg arbejde alene eller i gruppe? Er det noget jeg har prøvet før? Har jeg forberedt mig? Har jeg de ting jeg skal bruge?

5 Reflektion Under arbejdet: Hvad er det der sker?
Hvad er det jeg kan se, lugte eller smage? Kan jeg ændre på det der sker? Husker jeg at tage relevante notater og billeder? Er det svært?

6 Reflektion Efter arbejdet: Hvad lærte jeg? Hvad kan jeg bruge det til?
Hvad gik godt og hvad gik mindre godt? Hvad kan jeg gøre anderledes/bedre? Deltog jeg interesseret i arbejdet?

7 Hvordan kommer jeg i gang?
Lav en indholdsfortegnelse med de forskellige emner Lav underpunkter under hvert emne Start med at, skrive det du ved/har lært om emnet Husk: opdater de forskellige emner når du får ny viden

8 Indholdsfortegnelse Hygiejne Førstehjælp Sundhed Sensorik
RåvarekendskabGrøntsager Frugt Mælkeprodukter Æg Fisk Fedtstoffer Krydderier Fjerkræ Kornprodukter Salt Bager Maskinkendskab Rengøring Slagter Hygiejne Førstehjælp Sundhed Sensorik Råvarekendskab Maskinkendskab Refleksion over mine billeder

9 Lav underpunkter til hvert emne
Eks: Bager (som har flere dej typer) Rullede deje: Wienerbrød Butterdej Rullet bløddej Andre rullede deje

10 Start med at skrev det du ved om emnerne
Direkte dejføring Receptberegning Afvejning Tilslånings temperatur Dejlægning Liggetid Opslåning Raskning  Afbagning Brug gerne billeder til at illustrerer med!

11 Start med at få skrevet det du ved/har lært om emnet
Receptberegning Receptberegning er hvor man omregner en opskrift om, så den passer til antal stk. og vægt.  Afvejning Ved afvejning skal man bruge en vægt til at afveje sine ingredienser med så du får den korrekte dej og mængde.  Tilslånings temperatur (vand temperaturen) 2x ønsket temperatur Lokalets temperatur Melets temperatur Køretiden 1 min = 1° +18 (stilletemperatur) = Vandtemperatur  Dejlægning Ingredienserne røres sammen og ældes i røremaskinen.  Liggetid Efter æltning skal dejen ligge og hæve i 10 min, vigtig (husk at ligge noget over dejen så den hæver korrekt) Osv. Husk: opdater de forskellige emner når du får ny viden gennem grundforløbet.

12 Råvarekendskab…. Salt : Kemisk set består salt af Na- ioner og Cl-ioner = NaCl. Salt kan komme fra under jordens overflade, saltminer eller fra havvand. I bageriet har salt betydning for: at give smag til brødet og giver en bedre krummestruktur. Det er vigtigt at saltmængde passer til mel mængde, da saltet ellers vil hæmme gærens virkning.


Download ppt "AT ARBEJDE MED PORTFOLIE"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google