Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald."— Præsentationens transcript:

1 Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald.
Affald! ”Det lyder vel nok kedeligt”, tænker I nok. Men det behøver det slet ikke at være. Vi skal nemlig deltage i en konkurrence, der hedder Ren Uge. I denne uge arbejder en hel masse klasser med emnet over hele landet.

2 Hvad er REN Uge? Det er en uge, hvor elever i hele Danmark:
- lærer noget nyt om affald - undersøger affald - tager billeder af affald - skriver om affald - samler affald sammen …og har det sjovt Gennemgå punkterne og vis Ren Uge filmen. Den ligger her:

3 Hvorfor skal vi nu det? Fordi der er alt for meget affald i byen og naturen Fordi meget affald ender de forkerte steder Og fordi vi alle sammen kan gøre noget ved det… Uddyb evt. Rene’s tre udsagn: Fordi der er alt for meget affald i byen og i naturen: Har I lagt mærke til det? Hvorfor tror I at folk smider så meget affald? Har I selv prøvet at smide affald på jorden? Fordi meget affald ender de forkerte steder: Brug småt elektronisk affald som eksempel. Det skal ikke i skraldespanden, men sorteres fra, så delene kan genanvendes i stedet for at blive brændt af. Fordi vi alle sammen kan gøre noget ved det: Eleverne her i klassen kan faktisk hjælpe med til at det bliver bedre. Fx hvis vi tænker os om en ekstra gang, når vi selv skal af med vores affald.

4 Hvad skal I lave? Være med i en konkurrence om at lave den bedste affaldsavis Lave en affaldsvenlig ønskeseddel på nettet Quizze: Hvad ved I egentlig om affald? Teste hvilke affaldstyper I er Undersøge grønne tips Jeg lover… Give tre affaldsløfter Præsentér elementerne på hjemmesiden. Gå på jagt efter affald I kan også læse mere om denne her…

5 Altsammen finder I på renuge.dk

6 5. klasse skal arbejde med
Food frås 4-5-6 klasse arbejder med forskellige tema’er. På 5. klassetrin handler det om Food Frås.

7 Så meget mad smider danskere ud hver eneste dag
En familie med to voksne og to børn smider i gennemsnit mad ud for ca kroner om året! Lav en regnestykke med klassen: Hvor mange kilo smider I ud tilsammen? Det vi smider mest ud af er grøntsager, mejeriprodukter og brød. Hver dansker smider i gennemsnit ca. 42 kg mad direkte i skraldespanden om året!

8 Hvornår smider vi god mad ud?
Når vi nogen gange køber alt for meget mad, så det når at blive for gammelt, inden vi får det spist. Når vi kun tager et par bidder af en frugt eller et stykke brød og smider resten ud. Når vi tager mere mad på tallerkenen end vi egentlig kan spise. Det er sjældent, vi tænker over det, når vi smider mad ud. Faktisk er det noget man skal tænke over INDEN man skal i gang med ar spise eller købe ind: Hvor meget kan jeg egentlig spise? Hvor meget skal jeg købe ind? Har jeg lyst til at spise et helt æble? Andre grunde til madspild er fx: Når man ikke får resterne af ketchup’en ud af flasken eller klemmer den sidste youghurt ud af kartonen. Eller når man smider resterne af middagsmaden ud i stedet for at fryse det ned eller gemme det til frokosten dagen efter. Hvad mener eleverne: Er det ok, at smide så meget mad ud? Har de lyst til at gøre noget ved det selv? Kan I finde på andre grunde til at vi smider så meget mad i skraldespanden?

9 Er I klar til at lave en flot avis om Food Frås?
M A D P O S T E N Food Frås Introducér avismodulet og hvordan I skal arbejde med det i løbet af ugen Gennemgå hvad der kan være med i en avis: Nyheder, baggrundsartikler, resultater af småundersøgelser, interviews, vittigheder, fotos og meget mere.

10 Når aviserne er afleveret vil dommerne vurdere aviserne og udpege nogle vindere.

11 Sådan er vores REN Uge Mandag Tirsdag Store Indsamlingsdag Onsdag
Torsdag Fredag I dette skema kan du skrive klassens aktiviteter ind, så de får et overblik over, hvad der skal ske i løbet af ugen.


Download ppt "Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google