Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?."— Præsentationens transcript:

1 FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?

2 HVAD HAR VI OM? HVORDAN FREMSTILLES DET
HVAD SIGER TEORIEN OM DETTE, OPBYGNING MM. HVILKE TYPER AF PRUDUKTER ER DER, OG HVAD ER FORSKELLEN? HVILKEN INDVIRKNING HAR DET PÅ VORES DEJE?

3 HVORDAN FREMSTILLES DET?
Fedt udvindes ved presning, ekstraktion eller udsmeltning, hvorefter det renses og raffineres. I mange lande foretrækkes traditionelt halvfaste fedtstoffer i husholdningen, og ved fedthærdning omdannes umættede fedtsyrer i triglyceriderne til mættede fedtsyrer ved en nikkelkatalyseret hydrering, hvorved fedtstoffet bliver mere oxidationsstabilt, smeltepunktet stiger, og det bliver velegnet til margarinefremstilling.

4 Hvad siger teorien om dette, opbygning mm.

5 Hvilke typer af prudukter er der, og hvad er forskellen?

6 Hvilken indvirkning har det på vores dej?
Smidighed og holdbarhed.

7 Hvilke typer produkter
fedt fra kød og mælk og få mere vegetabilsk fedt fra fx nødder, avocado og forskellige planteolier hørfrø, oliven, rapsolie mv. Det kan være svært at vide præcis hvor meget af hvad man får, men en tommelfingerregel er at skære ned på mættet Hvad er gode fedtstoffer? Der er ingen tvivl om at de bedste kilder til de sunde fedtstoffer er vegetabilske fedtstoffer -du finder de gode fedtstoffer i nødder, mandler, frø, bønner, fuldkorn, avocado, fisk. Kan jeg spise alle de gode fedtstoffer jeg vil? Du kan stort set spise alle de bønner, linser og ærter, som du har lyst til , fordi deres indhold af fedt er lavt. Du skal tænke lidt mere over mængden af nødder, mandler, frø og avocado, da kalorieindholdet er ret højt i disse ting. Grøntsager som broccoli, salatblade og andet bladgrønt, indeholder også sunde fedtstoffer – kun meget få i forhold til deres vægt men mange i forhold til kalorieindhold. det kan ikke siges nok – Spis meget grønt hver dag! Hvad er usundt fedt? Det er især det animalske fedt, der betragtes som usundt, da studier har vist at denne type fedtstof øger kolesteroltallet i blodet.


Download ppt "FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google