Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Innovative elever løser virksomhedsproblemer Brødr. Ewers A/S.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Innovative elever løser virksomhedsproblemer Brødr. Ewers A/S."— Præsentationens transcript:

1 Innovative elever løser virksomhedsproblemer Brødr. Ewers A/S

2 Verdens befolkning vokser. I dag er vi ca. 7 milliarder. Man regner med befolkningen vil vokse til godt 9.2 milliarder frem til år 2050. Ifølge WWF kan ca. 11.4 milliarder hektar af jordens areal bruges til at dyrke mad til klodens befolkning. Resten af jordens areal er enten for koldt eller goldt til at dyrke kendte produkter til mad og foder.

3 WWF har regnet ud, at der ca. er 1,9 hektar landbrugsbrugsjord til hvert menneske, hvis vi deler al dyrkbar jord ud til verdens befolkning. Nu er forbruget ca. 2,3 hektar pr. menneske i I-landene. De dyrkningsformer vi bruger nu, slår ikke til uden at nogle må sulte. I Danmark har vi, sammen med resten af den vestlige verden, gode betingelser til at dyrke korn. Ewers A/S køber og sælger alle slags afgrøder. Ewers sælger foder i hele Danmark og Nordtyskland. Der er også en afdeling i Venslev I Hornsherred.

4 Ewers A/S er en gammel familieejet virksomhed, grundlagt 1848. Brødrene Ewers A/S er Danmark største privatejet grovvarerselskab med 120 ansatte. Ewers vision er at være landmandens foretrukne samarbejdspartner. De rådgiver landmænd om dyrkning, gødning og plantesygdomme. Nogle af afgrøderne bilver til dyrefoder, andre bliver til såsæd.

5 En plante skal bruge sollys, vand, ilt, kuldioxid og uorganiske næringsstoffer for at vokse. Det gælder både for planter på land og i vand. Planten bruger energien i solens lys til at danne sukker og ilt. Den proces, hvor planterne danner sukker og ilt ved hjælp af solens energi, kaldes fotosyntese.

6 Lidt eftertanke I minimumsloven skal samtlige vækstfaktorer være til stede for at sikre optimalt høstudbytte.

7 Udfordring: Kom med forslag til nye afgrøder eller dyrkningsmetoder der kan nedbringe sult i verden.


Download ppt "Innovative elever løser virksomhedsproblemer Brødr. Ewers A/S."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google