Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Madspild hos forbruger (privat)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Madspild hos forbruger (privat)"— Præsentationens transcript:

1 Madspild hos forbruger (privat)

2 Forskelle på husholdnings affald og årlige madspild pr
Forskelle på husholdnings affald og årlige madspild pr. person i forhold til husstandens størrelse 1 person smider 98,8 kg ud 2 personer smider 65 kg ud 3 personer smider 67,6 kg ud. 4 personer smider 57,2 kg ud 5 personer smider 46,8 kg ud. 6 personer og over smider 52 kg. Parcellhus har 0,81 kg madspild om ugen. En Person i en lejlighed har 1,14 kg. Madspild om ugen Familie i enfamiliebolig har 105 kg madspild om året og ca. 7 kg om ugen. Her ser man 3 forskellige eksempler på hvor meget mad der bliver smidt ud på en uge. Et gennemsnitlig danske familie med 2 voksne og 2 børn smider mad ud for kroner om året. Så det vil sige at den familie smider 20 kr. Ud hverdag. Og 140 kr. Hver uge. Privat forbruger smider mad ud 3-4 om ugen eller et par gange om måneden, det er dog de færreste som i hustanden der ikke smider fødvarer ud.

3 Årsage til madspild i hustanden/ enkle råd til at ungå madspild
køleskabet eller fryseren Eksempel 10 æbler for 20 kr. Mad Enkle råd Fryseren Tag kun det du kan spise Måltider og madindkøber Årsage Er at man glemmer at rydde op i køleskabet og fryseren, så man køber bare ind hvad man tror man ikke har. At man køber noget man ikke bare brug for, hvis der f.eks. Er et god tilbud, som siger du kan tage 10 æbler, for 20 kr. Isted for bare at nøjes med det du skal bruge. At man ikke opbevarer maden korrekt, og den simpelthen bliver tør eller vatten. Som eksempel at man ikke pakker pålæg ind. Enkle råd til at ungå madspild. At man spiser hvad man har i fryseren, før man køber nyt. At man kun tager det man op på tallerken, man kan spise. At man planlægger måltider og madindkøb, så man bruger hvad der står i køleskabet og ikke kommer til at købe varer man allereded har. At man skelner imellem ” Mindst holdbarhed til” og ”sidste anvendelsesdato til”. Sidste anvendelses dato er fisk, kød hvor det kan være forbundet til en helbredsrisiko at spise maden efter en periode. Mindst holdbarhed til er til pasta, brød, gryn. Der egentlige bare fortæller hvornår man kan forvente samme kvalitet af maden efter overskridelsen af den angivende dato. tit når der står mindst holdbarhed, vil det være sikkert at spise og hvis man er i tvivl kan man altid lugte eller smage på maden.

4 Hvad kan DU gøre? madplan Rester

5 Mest spild og mindst spild
Pålæg friske grøntsager Frugter Mejeriprodukter Brød Mindst Kød Fisk Æg Den fødevaregruppe de fleste dansker er ked af og smide ud er fersk eller frosset kød. Og det er ikke så underligt i økonomiske øjne, da det har en stor del af husholdningsbudgettet som udgår 25 %.

6 Hvem prøver at forbedrer området omkring madspild
Rema 1000 Egen have Coop

7 Historien om svend

8 KØB IND MED HOVEDET OG IKKE MED MAVEN.


Download ppt "Madspild hos forbruger (privat)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google