MIKRO-PROJEKTMODELLEN

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Advertisements

Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Lav din egen funktionskæde Fokuser først på et væsentligt indsatsområde som du er med til at realisere i dit daglige arbejde Nævn de 3 vigtigste interessenter.
Den svenske model og samskabelse Workshop den 25. maj 2016 V/ Ph.d. stipendiat Marianne Staal Stougaard og lektor Charlotte Jørgensen.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Disposition for auditgennemgang  Datagrundlag og vurderingen af audit  Journalaudit  Præsentation af resultater  Summe med sidemanden om relevans og.
LANDSFORSØG MED DYRKNING AF VINTERRAPS JON BIRGER PEDERSEN SEGES.
Praksisfællesskaber Peter Busch-Jensen, Lektor, RUC.
At føre logbog Ida Marie Rasmussen 2016.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Alle unge skal have mulighed for at vælge efterskole
Ungdommens Folkemøde
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
En nordjysk investering – Vejle
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Antal besvarelser: 52.
DUBU Superbrugerrollen
Social Kapital på Spil Et læringsspil til bedre samarbejde og kvalitet i det daglige arbejde. Spillet er kendetegnet ved at udvikling sker i dagligdagen.
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
SUF - gevinstrealisering
Læring gennem registrering og indberetning
VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV]
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Bilag 1. Forandringsteori for projekt FVU fra A til Z
JobFirst Seminar om samarbejdet med borgere i JobFirst 11. maj 2016
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Fælles ledelsesgrundlag
Chefkonsulent Cand.psych. Tue Isaksen
Effektiviseringer i Holbæk Kommune i perioden v/ Claus Strandmark
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Temadag 2018.
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
En god start på lægelivet
Personalemøde – opfølgning på MTU
Dialog mod Vold som business-case
Ledelsesevaluering.
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Det er en politiske bestilling!
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Dialogbaseret værktøj
Fundamentals of care – hvordan kommer man i gang?
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Lederen som rammesætter og drivkraft for engagement - Fortalt fra maskinrummet fra Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads 2018 Ann-Christina Matzen Andreasen,
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Værktøj 4: Aktiverende APV
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

MIKRO-PROJEKTMODELLEN HVORDAN STIMULERES UDVIKLING OG EVALUATIV TÆNKNING I EN PRESSET HVERDAG? Eva juul toldam

HVAD SKAL DER SKE? HVEM ER JEG OG HVEM ER I? BAGGRUND FOR MODELLEN MIKRO-PROJEKTMODELLEN HVORDAN ARBEJDER VI MED MIKRO-PROJEKTER? UDVIKLING AF EGNE MIKRO-PROJEKTER OPSAMLING

LANDSDÆKKENDE SOCIALFAGLIG RÅDGIVNING TIL VOKSNE MENNESKER DER ER DØVE FUNKTIONELT DØVBLINDE HAR KRAFTIG NEDSAT HØRRELSE HAR COCHLEAR IMPLANT PROFESSIONELLE DER GENNEM DERES ARBEJDE HAR KONTAKT TIL DØVE ELLER DØVBLINDE

DOKUMENTATIONSPROJEKT BAGGRUND FOR MODELLEN DOKUMENTATIONSPROJEKT PROJEKTGRUPPE IKKE SÆRSKILT BUDGET TIL PROJEKTET MEDARBEJDERE PRESSET PÅ TID ANTAL AF BORGERSAGER IKKE NEDSAT BEHOV FOR AT UDVIKLING VAR TÆTTERE FORANKRET I PRAKSIS

FORMÅL AT AFPRØVE MANGE TING I LILLE SKALA (F.EKS. TO MEDARBEJDERE), FOR AT KUNNE PRIORITERE FÅ TILTAG I STØRRE SKALA (F.EKS. HELE AFDELINGEN ELLER HELE ORGANISATIONEN). DET HANDLER OM AT MINIMERE RISICI OG MAKSIMERE LÆRING.

MIKRO-PROJEKTMODELLEN

MIKRO-PROJEKTMODELLEN FEM EVALUERINGSTEMAER: BORGERENS UDBYTTE FAGLIGT UDBYTTE TIDSFORBRUG PRAKTIK/TEKNIK FAGLIG REFLEKSION VURDERING AF OM MIKRO-PROJEKTET KASSERES, JUSTERES ELLER OPSKALERES

TAL MED SIDEMANDEN I HVILKE PROJEKTER I DIN ORGANISATION VILLE MIKRO-PROJEKTMODELLEN KUNNE BRUGES?

DOKUMENTATIONSPROJEKT PROJEKT-MÅL DOKUMENTATIONSPROJEKT PROJEKT-MÅL PROJEKT-MÅL

EVALUATORPOSITIONER MEDPRODUCENT FACILITATOR FORANDRINGSAGENT

HVAD KRÆVER DET FOR AT LYKKES? PROJEKTLEDER/TOVHOLDER TIL AT DRIVE DET LEDELSESMÆSSIG OPBAKNING HOLD KOMPLEKSITETEN NEDE AT MIKRO-PROJEKT-IDÉERNE ER FORANKRET I PRAKSIS AT MAN FORPLIGTER SIG TIL DEN SYSTEMATIK, DER ER VALGT AT MAN EVALUERER OG REFLEKTERER OVER ERFARINGER

TO PARALLELLE FORMÅL LÆRING TAKTIK MEDARBEJDERE LEDERE SÆTTE ORD PÅ TAVS VIDEN GENERERE ERFARINGER FRA PRAKSIS – OG FORHOLDE SIG EVALUATIVT TIL DEM OPLÆRING I ANDRE TYPER AF VIDEN OG HVORDAN DE KAN BRUGES FORANDRINGSAGENTER I FAGGRUPPEN – SPREDNING AF VIDEN TAKTIK LEDERE VISE AT MEDARBEJDERE KAN ARBEJDE MED NY DOKUMENTATION SKABE POSITIV STEMNING OM PROJEKTET SKABE ALLIANCER MED MEDARBEJDERE (PRES NEDEFRA) DEMONSTRERE MULIGHEDERNE FOR VIDENSINFORMERET LEDELSE

DET GODE EKSEMPEL MIKRO-PROJEKT: SÆT ORD PÅ TAVS VIDEN 3 UGER 3 MEDARBEJDERE BESVARELSE AF REFLEKSIONSSPØRGSMÅL EFTER FIRE BORGERSAMTALER PR. UGE. BRUG MAX 15 MIN PÅ AT BESVARE

DET GODE EKSEMPEL Medarbejder 1: Jeg har oplevet stor gejst, både personligt og fra mine kolleger, i forbindelse med mikro-projektet, hvor vi arbejdede med refleksion og beskrivelse af metoder og faglige tilgange. Det gav et ny bevidsthed om faglighed bag handlinger i en travl hverdag hvor vi, med mange år på bagen, godt kan komme til at føle, at det vi gør er relativt ukompliceret. Jeg blev mere bevidst om min generelle faglighed og mere opmærksom på hvilke metoder jeg anvendte, hvilken virkning osv.

DET GODE EKSEMPEL Medarbejder 2: Det bedste har været, at jeg har fået prioriteret min tid til at reflektere over min praksis og få den beskrevet med nogle linjer – en synliggørelse overfor kollegaer og mig selv af ”hvad går jeg og gør”. Og at vi i gruppen har haft en ”fælles mission” det var udbytterigt at høre og læse om, hvordan mine kollegaer arbejder i praksis – mere af det – TAK! Medarbejder 3: Jeg oplever, at få sat ord og begreber på min faglighed, dette styrker mig som konsulent og i mit videre arbejde med borgeren. At have fælles fokus med borgeren løfter min faglighed.

BEGRÆNSNINGERNE UDVIKLINGSMÅL MED BORGERE SAMTALEN MED BORGER JOURNALSYSTEMET 3 KONSULENTER 2 BORGERE HVER 3 MÅNEDER FOR KOMPLEKST FOR LANGT FOR LIDT INDFLYDELSE

GRUPPEØVELSE HUSK SMÅT ER GODT! UDARBEJD FORSLAG TIL ET MIKRO-PROJEKT FRA EGEN ORGANISATION ELLER UDARBEJD FORSLAG TIL ET MIRKO-PROJEKT UD FRA CASEN HUSK SMÅT ER GODT!

?

TAK FOR I DAG! HVIS I PRØVER AT ARBEJDE MED MIKRO-PROJEKTER, SÅ DEL GERNE JERES ERFARINGER: EJT@CFD.DK