Observations-informeret lærersamarbejde og undervisningskvalitet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Advertisements

Kommunikation på CFU Molskroen December Hvad styrer kommunikation/information: •Nødvendighed •Krav / forventninger •Lyst / ulyst •Ambitioner / idealer.
Blended learning – hvordan?
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Lederudvikling.
Qualifying In-service Education of Science Teachers Silkeborg
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Den professionelles 3 handlingsdomæner Humberto Maturana
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Deltager- og problemorientering i Kriminalforsorgen Workshop periode 2.
Sprogpakken Praksisopgaven.
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
”Giv læreren en stemme”
Fra forskning til forandring Lektor og udviklingsleder Camilla Hutters Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus universitet
Dagsorden 1.netværksmøde matematik
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Forceret proces Introduktion til design og facilitering af netværk samt workshop 6. november 2008, Science kommuner Tore Wanscher Partner, Wanscher og.
Hvordan ser det ud i dag?.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
HelsingørModellen var nøglen
Målstyret læringsreform
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Mhtconsult Mangfoldighedsværktøj for Erhvervsskolerne Skemafasen.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
LÆRING, DER SES!.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Doku:SENtorium Onsdag d. 27. maj Velkommen Program Siden sidst Tendenser i indsatsteorierne Succeskriterier og indsamlingsmetoder Frokost Sparring.
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Synlig læring i praksis Workshop på konference Lise Mayland, Impact Uddannelse.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
O DDER G YMNASIUM S TX - ALMENT GYMNASIUM MED CA 500 ELEVER & 55 LÆRERE HTTP :// WWW. ODDER - GYM. DK / Fra selvledelse & medledelse til delt lederskab”
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Faglig Udvikling i Praksis Teknologi
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Mere MOST - mindre fravær
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Praksiseksempel fra Teater GROB
Skolepraktikinformation
Ledelse i Center for autoteknologi
Brug af elevdata til udvikling af kvalitet i undervisningen
God kvalitet i undervisningen - lærersamarbejde og brug af elevnære data Peter Koudahl Aarhus 25. april 2018.
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Inspirationsworkshop med fokus på
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Matematikvejlederrollen og opgaver
Præsentationens transcript:

Observations-informeret lærersamarbejde og undervisningskvalitet God kvalitet i undervisningen lærersamarbejde og brug af elevnære data WORKSHOP : Observations-informeret lærersamarbejde og undervisningskvalitet

Agenda Pædagogisk ledelsesfeedback i et individorienteret perspektiv Drøftelse ved bordene -med afsæt i lærer-udsagn Pædagogisk ledelsesfeedback i et kollaborativt perspektiv Drøftelse af muligheder for egen organisation og praksis D Dorte Engsig Anne-Birgitte Rohwedder Afdelingsleder ph.d. stud AAU Pædagogisk - ledelseskonsulent 7 minutter 10 minutter 13 minutter 5 minutter – opsamling: Hvad har I været optaget af ved bordene?

Forskning i effektfuld skoleudvikling Pædagogisk ledelse Politik ”Der er behov for en stærk pædagogisk ledelse på skolerne, som sammen med lærerne kan skabe erhvervsuddannelser med højere kvalitet” ( aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser) Nyt organisatorisk begreb og praksis

Individorienteret observationer og feedback Obs på : Observation og data-begrebet ”Overfladestrukturer” / praksis- organisere kalender Systematisk gennemført Vigtigt for lederne med klart stillads

Drøftelse ved bordene #1 Tag afsæt i kortene med lærerudsagn (Citater fra fokusgruppeinterview) Hvad tænker du/ I umiddelbart? Vil citaterne kunne være hentet i din organisation? Hvad er citaterne et udtryk for? Opsamling: Hvad tænkte vi Brug for fælles meningsskabelse Undervisning må ikke være en privat sag

”A practice as a technique informed by science” Top down –proces Individorienteret fokus ”A practice as a technique informed by science” Første ordens forandring “a practice as a process of sensemaking” Anden ordens forandring Buttom up process Kollaborativt fokus

Nu er vi i gang med observationer og feed-back i en kollaborativ form Nu er vi i gang med observationer og feed-back i en kollaborativ form. (undersøgende på form/proces) Hvordan bygger vi det op.

Kollaboration, observationer og feedback Længere end i maskinrummet….. Forventninger til lærersamarbejdet Blikket på undervisningsdelen – et fælles blik både underviser og leder. Vi arbejder med at flytte undervisernes samtale omkring eleverne til en samtale om undervisning og didaktik. Professionalisering af ”lærersamtaler” – ”Imødekommer vi elevernes læringsbehov med vores undervisning?” Rollekompleksitet: Leder <-> facilitator/ konkluderende og besluttende <-> dialogåbnende/ undersøgende/”tilbageholdende” Domæneteori som et redskab. (æstetikken, refleksionen, produktionens) https://youtu.be/RSb8h-iHWrg

Målet: løft i elevernes læringsprogression OG undervisernes kompetenceudvikling er to sider af samme sag. (professionel læring – reflekteret ift. at udviklingen for den enkelte underviser/undervisergruppe er styret af elevernes læringsbehov. At fremme en fælles meningsskabelse om pædagogisk ledelse på såvel det strategiske som operationelle niveau i organisationen    At udvikle pædagogisk ledelse som en systematisk og koordineret indsats i hele organisationen ved at:  

Hvad er det vi vil? Randers Social og sundhedsskoles indsats for pædagogisk ledelse i 2018 har som mål:    At fremme en fælles meningsskabelse om pædagogisk ledelse på såvel det strategiske som operationelle niveau i organisationen    At udvikle pædagogisk ledelse som en systematisk og koordineret indsats i hele organisationen ved at:   * Fra "Handlingsplan for øget gennemførsel, 2018" og Strategien 2018/2020

Organisatoriske rammebetingelser Strategi mere end glitterpapir Ressourceprioritering Resultatløn Leveringskrav og forpligtende deadlines Passe på ikke at falde i ”New Public Mangement-gryden.” NPM: Vi står stadig med et ben i NPM-lejren og vi er undersøgende på, hvordan en meningsopbyggende ledelsestænkning og kapacatybuilding kan sam-eksisterer med NPM. Hvornår er den direkte afhængig af NPM? Hvornår er det som ild og vand? Vi har ikke svaret. (Mangement/leadership)

Grundlæggende antagelser Lokal – fælles meningsskabelse afgørende for blivende forandring ( 2. ordens forandring) Meningsskabelse sker på flere niveauer Organisatorisk Gruppe Individuelt God undervisning er en kollektiv og transparent bedrift Undervisning er så kompleks en praksis, at den altid kan udvikle sig.

Drøftelse ved bordene #2 Hvad har du/I fundet inspirerende? Hvor ser du / I udfordringerne ved at arbejde med observationer og feedback i din organisation? Hvad er du / I blevet nysgerrige på?