Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Advertisements

Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Mål med projektet  - at eleverne i høj grad får den bekendtgørelsesfastsatte.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Systemisk samtaleteknik og håndslag Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening Organisationsuddannelsen – modul 11.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Udarbejdelse af spilleregler for god omgangstone og håndtering af konflikter 1. møde Anbefalet varighed: 2 – 2½ timer.
Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Sygeplejefaglig problemløsningsmodel -samarbejdsmodel
Fordybelse i et projekt
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
En nordjysk investering – Vejle
Fra Dansk Golf Union Juniorugen Landsseminar Juniorkonsulenter
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Instruktion til mødeledere
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
DUBU Superbrugerrollen
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Den gode læge Yngre Lægers politik
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Et godt samarbejde er en afgørende faktor for at skabe en værdiskabende byggeproces og opnå et vellykket byggeri. Dårligt samarbejde udpeges tit som årsag.
MUDP handlingsplan for december 2017
Anerkendende pædagogik
DGI Vision Fusionsaftale
ÅRHUS AFDELING.
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
BADMINTON.
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
BADMINTON.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Walt Disneys kreativitetsmodel
Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Netværksmøder - Drejebog
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Danske Handicaporganisationer
SUMO - analyse.
Ledelsesevaluering.
[klik og indsæt kommunenavn]
[klik og indsæt kommunenavn]
Dialogen med klubben SPØRGEGUIDE UNDERVISNINGSMETODER
Kursus for personer med demens og pårørende
Arbejdsglæde & samarbejde
MUDP handlingsplan for december 2017
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Værktøj: Projektets organisation
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Værktøj 8: Supervision og sparring
MIKRO-PROJEKTMODELLEN
Præsentationens transcript:

Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF

UDVIKLING OG UDFORDRINGER …i idrætsbilledet

Megatrends

Individualiserede aktiviteter

Motions- og fitnessaktiviteter

Behov for flere frivillige 14-01-2019

Hvad betyder det for jer? DGI og DIF har: Stor opmærksomhed på hvordan I trives… Stor opmærksomhed på at geare sig selv til at blive bedre til at støtte jer… Ressourcer sat af til at hjælpe jer…

Et skræddersyet udviklingsforløb Et udviklingsforløb i forskellige faser En tilkoblet konsulent undervejs Har en værdi af kr. 10.000 pr. udviklingsforløb, men visionsprisen er kr. 2.000,- pr. forløb. Kan gennemføres i a) flerstrengede foreninger b) afdelinger i flerstrengede foreninger c) enstrengede foreninger 1 2 3 4 5 Analyse Mål og handleplaner Handlinger og implementering Status og evaluering Opfølgning

Et skræddersyet udviklingsforløb ”Som mange andre roklubber har vi medlemsnedgang – og den udvikling skal vi vende! Vi er startet på udviklingsforløbet med DGI og DIF primært for at få indspark til, hvordan vi bedst udnytter vores kræfter i bestyrelsen, så vi kan gøre tingene på en ny måde og dermed øge vores medlemstal. Bente Aalund, medlem af bestyrelsen i Faaborg Roklub ”Vi trængte til at nye øjne så på vores måde at gøre tingene på. Sammen med konsulenten udarbejdede vi en analyse af vores forening og kunne hurtigt se, hvor vi var nu og hvor vi gerne ville hen. Metoder og værktøjer hjælper os. Og vi er godt på vej mod vores mål! Rikke Madsen, Formand, Drigstrup GF Forskellige situation – man kan stå i: I er gået i stå I ønsker et frisk pust – øjne udefra I kæmper med en problemstilling I er ikke enige I mangler hænder

Rammen om et udviklingsforløb Rammen bestemmer i sådan set selv, men her er et overblik over de områder, som vi har erfaring med, at foreninger generelt har brug for hjælp og støtte med at udvikle sig.

Udgangspunktet er jeres drøm Det tager altid udgangspunkt i jeres drøm – lille relfeksionsøvelse over drømmen

Fælles kompetencer og knowhow + = I er en stærk spiller med stor viden omkring jeres forening. Organisationerne ved, hvad det kræver et drive fremtiden foreninger og har nogle gode konsulenter. Sammen kan vi nå jeres drøm. I et udviklingsforløb får I tilknyttet en konsulent. De forskellige ting konsulenten kan bidrage med – eksempelvis rådgivning om idrætten, Sidste nye viden på fagområdet, Coaching, når der er behov for det, udfordre vanetænkning, facilitere debatter og disussioner, hjælpe med at involvere andre af foreningens medlemmer osv.

Faser i udviklingsforløbet 1 2 3 4 5 Analyse Mål og handleplaner Handlinger og implementering Status og evaluering Opfølgning Fortælle om de enkelte faser, hvorfor det er vigtigt at gennemgå dem. Kom med case der beskriver de enkelte områder eller en lille opgave – Lad dem f. eks. brainstorme på Aktivitetsmatrixen

Fase 1: Analyse Vi foretager en analyse, og definerer sammen jeres muligheder og eventuelle udfordringer. Formål At finde nye muligheder, potentialer og opmærksomhedspunkter.

Fase 2: Mål og handleplaner Vi sætter sammen fokus på, hvad I gerne vil opnå og hvilke konkrete mål, I skal arbejde med. Ligeledes udarbejder vi konkrete handleplaner, så I har en klar retning og opgavefordeling, der sikrer, at I når i mål. Formål At fastlægge jeres drømme og ønsker og sammen beslutte mål og indsatsområder. Herefter at opstille handleplaner og milepæle.

Fase 3: Handlinger og implementering I arbejder med at udleve jeres handleplaner Formål At realisere handleplanerne.

Fase 4: Status og evaluering I evaluerer forløbet i jeres forening og reflekterer over læring. Formål At evaluere forløbet og skabe læring hos jer som forening. Vi justerer evt. mål og handleplaner sammen – og hvis der er behov for det, revurderer vi tidsplanen.

Fase 5: Opfølgning Vi følger sammen op på, hvad der er sket siden udviklingsforløbet og vurderer, om der er behov for et nyt forløb eller andet, som DIF/ DGI kan tilbyde. Formål At afdække ønsker og behov for nyt udviklingsforløb.