Styrket sammenhæng mellem teori og praksis

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Advertisements

På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Rektor Ulla Koch University College Sjælland 27. november 2014
Lokale uddannelsesudvalg Uddannelsesinstitutionens redskab i arbejdet med kvalitetssikring.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne?
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Mål & vej Årskonference 2014 Vi er de bedste Og hvis ikke så bliver vi det.
Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET HVAD ER REFLEKSIONSKOMPETENCE? AMU EPOS, 13. AUGUST, 2015 PER FIBÆK LAURSEN.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen.
Beskrivelse af strategisk projekt: Et frugtbart forskningsmiljø Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
- Vores kerneopgave At udvikle og drive tidssvarende læringsaktiviteter, der skaber de kompetente medarbejdere, som omsorgs- og velfærdsområdet til enhver.
11 Status på demenshandleplanen v/ Nanna Skriver, centerchef for Center for Omsorg 12. november 2015.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Præsentation af resultaterne fra
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
THY Business Breakfast.
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Den gode læge Yngre Lægers politik
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Hvorfor resultatløn?.
Budget 2018 Overenskomst 2018 / OK 18
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Etablering af en Socialstyrelse
FTF workshop om studieordninger m.m. 11/1-17
Tro på dig selv - det gør vi
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Professionsidentitet og teori/praksis
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Fælles ledelsesgrundlag
Sundhed på 1. Hovedforløb 2013
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne

Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Temadag 2018.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
SUMO - analyse.
Vision 2050 er vejen til vækst
Skoleudvikling i Praksis 1
Styring af professionshøjskoler – og uddannelsesudvalgenes rolle
Ekspertgruppen for voksen,- efter,- og videreuddannelse
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Hvad sker der med universiteterne? Afskedsforelæsning 1. marts 2019
Dialogbaseret værktøj
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Få overblik over naturfaglige læreruddannelsesprofiler
Specialuddannelse i borgernær sygepleje - proces og indhold
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Undervisningsplanlægning
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Styrket sammenhæng mellem teori og praksis Hvordan er det - når det er rigtig godt? v/Berit Hvalsøe Centerchef for sundhed og rehabilitering University College Sjælland

Praktikken skal, i samspil med uddannelsens teoretiske dele, styrke den studerendes læring og bidrage til opfyldelsen af uddannelsens mål for læringsudbytte. Uddannelsesinstitutionen skal sikre, at der er en klar sammenhæng mellem den teoretiske undervisning og praktikken med udgangspunkt i den studerendes mål for praktikken, og at der til stadighed tilvejebringes det nødvendige antal praktikaftaler (kilde: Bekendtgørelse af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser) Formelt grundlag

UCSJ – kvalitet i praktik UCSJ er institutionsakkrediteret Kvalitetssystemets processer inkluderer dialog med uddannelsesudvalgene og aftagere - og ser dette samspil som en væsentlig driver i valideringen af uddannelsernes indhold og relevans – og udvikling Institutionen står på en kvalitetspolitik for praktik, som alle uddannelser/udbud skal leve op til (http://ucsj.dk/fileadmin/user_upload/Om_UCSJ/Kvalitet/Kvalitetspolitik_for_praktik.pdf) UCSJ – kvalitet i praktik

Ernæring og sundhedsuddannelsen i UCSJ som case Ankerhus, Sorø: Uddanner ca. 160 professionsbachelorer i sundhed og ernæring årligt, tre studieretninger: sundhedsfremme, forebyggelse og formidling(SFF)/ledelse, fødevarer og service (. Heraf ca. 20 kliniske diætister (KD) Relativt stort frafald på uddannelsen – ses også på landsplan En stor andel af praktikstederne har de studerende hidtil selv skulle finde – sker typisk ud fra deres interesser og geografi - understøttes af uddannelsen – en del af uddannelsens DNA Få faste samarbejdspartnere (forholdsvis faste aftaler for KD) Arbejdskrævende processer med at få alle i praktik – kan give udfordringer i forhold til kvaliteten Ernæring og sundhedsuddannelsen i UCSJ som case

Studerende skal opleve professionelle samarbejdspartere i praksis, der bidrager til deres læring og kvaliteten i uddannelsen Praktiksteder skal opleve, at de få et tilbagespil ud af samarbejdet med studerende og uddannelsen, der bidrager til udvikling af deres arbejdsplads/fagområdet/konkrete produkter Arbejdsmarkedet skal opleve dygtige studerende og efterspørge deres input og ”forstyrrelse” Praktikophold skal bidrage til, at studerende kan identificere virksomhedens/arbejdspladsens potentiale for udvikling og kvalitetsløft Visioner for praktik på ERSU: ”vi samskaber faglighed, udvikling og kvalitet”

Etablering af særlige talentudviklingsforløb, som sætter fokus på uddannelse af talentfulde studerende – der også er parat til at ydre noget ekstra Ide: Adgang til nye læringsarenaer Sætter fokus på og identificerer arbejdsmarkedsrettede kompetencebehov på et nuværende og kommende arbejdsmarked og implementere, omsætte og teste identificerede kompetencebehov i undervisningen, eventuelt og virksomhedsrettede undervisningsforløb Eksempel: talentspor

Eksempel: Learning by developing Ide: Arbejde bevidst med at fastholde den læring der sker i mødet mellem den studerende og arbejdspladsen Understøttes af uddannelsesstedet Arbejdsplads og studerende lære og udvikler sig sammen – gensidig udviklingsproces Konkret: Workshops på arbejdspladsen og undervisningsstedet – med deltagelse af både studerende, undervisere og arbejdspladsen Eksempel: Learning by developing

Eksempel: tematiserede praktikforløb Ide: Afdække de studerendes interesser og mål med uddannelsen - bygge en praktikpakke op omkring disse der omfatter uddannelsens praktikforløb Konkret: målrettet dialog med studerende - fokus på mål, interesser og drømme Understøttes af udvikling af kompetenceCV Eksempel: tematiserede praktikforløb