Workshop 1: ”Elevrettet formidling af praktikpladser samt coaching og vejledning om praktikpladssøgning”. Indsatsarbejde på Grundforløb 1.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læremidler til Madkamp 2015 Kirsten Marie Pedersen Madkundskab UC Lillebælt/Læreruddannelse n på Fyn.
Advertisements

Opbygning og struktur 10.kl Et center, to adresser Koordineret ledelse Forskelligt udbud Pædagogisk samarbejde Fælles arrangementer.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Undervisningsbaseret vejledning og samarbejde om vejledningsopgaven på TEC! 1 Carin Rabell.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Information til de unge om Coop Madskolen – Bliv delikatesseassistent, slagter, bager eller konditor! Coop udbyder i samarbejde med ZBC en helt ny uddannelse.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
 Siden sidst – gennemgang af planer og ideer  Oplæg: modellering / observation  Opgave: afprøvning af spørgsmålstyper ud fra et oplevet dilemma, problem,
Hvem -Fagligt dygtige elever, der vælger Gymnasialt -Musikken i centrum, derfor STX -Sociale udfordringer -Personlige udfordringer -Skolens vejledning.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Matchningsprojektet - læringstemaer.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Virkelighedsnær undervisning på Campus Vejle Sammenhæng mellem pædagogisk didaktisk grundlag og det vi gør. Helhedsorienteret undervisning – fordrer helhedstænkning.
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner. Eksempler på udvalgte overgangsvejledninger. Udfordringer, lokalt og nationalt. Oplæg til work-shop.
Feltopgave 1 Julie-Marie Terkildsen
Modul 2.
Februar 2017 PKU-konference
Video Club – med fokus på kommunikation og samspil
Vejledning: selvbetjeningssystem
//Niveau 3-ledere Uge 50-5/Pakke 3 Lederpakke 3.
Studieretningsprojektet
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Instruktion til mødeledere
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
OSO opgaven på Midtjysk
Studieretningsprojektet
Læring gennem registrering og indberetning
Uddannelsesplanen.
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Spændingsfelter i vejledningsloven
Vejledende tider for 3-timersmøde
Velkommen til TECHCOLLEGE
BygSoL Søren Beikes ´13.
Et samarbejde mellem CMU og DASG
Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Uddannelse af samtaleholdere vedr. E-rekruttering
Temadag Iværksættelse af talentudvikling
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier
Fastholdelseskaravanen
Aktuelt fra MBUL Lisbeth Bang Thorsen Hanne Woller
Praktikpladssøgning Morten Jensen Flemming Trier Andersen.
Dialogmøde d.9.april Samarbejde om læring – folkeskolen, ungdomsskolen og folkeskolereformen.
Praksisnær praktikpladsformidling
Prøve Eksamen D. 7/ Varighed: 30 min
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Mere ansvar til a-kasser Informationsmøde
professionsideal for lærere
Introduktion af CV og ansøgnings kurset
Introduktion til Jobsøgning & Kommunikation kurset
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner.
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Værktøj 8: Supervision og sparring
Værktøj 4: Aktiverende APV
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Workshop 1: ”Elevrettet formidling af praktikpladser samt coaching og vejledning om praktikpladssøgning”. Indsatsarbejde på Grundforløb 1.

Hvem er vi: Lars Toftlund: Grundskolelærer, underviser på GF1 på TEC Vibeke Lynnerup: Vejleder i Vejledning og Rådgivning på TEC

Hvad vil vi med Workshoppen? Oplæg vedrørende de obligatoriske Erhvervsfag som gennemførselsvejledningen understøtter. I denne workshop er der fokus på, hvordan man på TECs adresse i Hvidovre arbejder helhedsorienteret og progressivt med praktikpladssøgning på Grundforløb 1. Introducere praktisk til nogle af de værktøjer, eleverne arbejder med i hverdagen. Workshoppen afsluttes med drøftelse i plenum af: oplægget, de praktiske værktøjer og jer deltageres egne erfaringer.

Tidsplan: Rammesætning 5 minutter Oplæg 15 minutter Øvelse 15 minutter Diskussion/erfa-udveksling i plenum 10 minutter

Uddannelsesforløb GF1 TEC Hvidovre: GRUNDFAG ARTIKLER INTERVIEW KARTELLET CV/ANSØGNING GF-PRØVE 1 5 10 15 20 E-FAG 1, 2, 3 INTRO EF1 BRUTTO-CV VFU1 ELEVATORSAMTALER VFU2 ANSÆT.SAMTALE GF2-VALG

Hvilke elementer af erhvervsfagene arbejder vi med: Erhvervsfag 1: Erhvervsintroduktion Erhvervsfag 2: Arbejdspladskultur, Praktikpladssøgning samt Samfund og Sundhed Erhvervsfag 3: Arbejdsplanlægning og samarbejde, Faglig Kommunikation

Hvordan arbejder vi med grundfaget dansk: Artikler (Sagprosa) Læsning af forskellige artikler med problematikker som: Alkoholpolitik, punktlighed og arbejdsmoral. Erfaringsudveksling. Interview af medarbejder i virksomhed, som mundede ud i fælles artikelserie for grundfagsholdet. Filmanalyse (Fiktion) Vi har set ”Kartellet” af Charlotte Sachs Bostrup. Diskussion om etik og moral samt lovgivning. Erfaringsudveksling fra fritidsjob m. v. Produktion af filmanalyse. CV/ansøgning (Faglig læsning) Analyse af diverse jobannoncer. Diskussion omkring forskellige begreber som eks.: Kvalifikationer, kompetencer, straffeattest, mødestabilitet. Produktion af personligt CV og praktikpladsansøgning.

Hvordan arbejder vi med gennemførselsvejledning: Metode: Undervisningsbaseret vejledning Aktiviteter: Brutto-CV: Eleverne arbejder i grupper af tre: En referent, en interviewer og en fokusperson og der roteres mellem rollerne. Dokument udfyldes med: joberfaringer, kompetencer og kvalifikationer, og bruges til det efterfølgende arbejde med at CV og praktikpladsansøgning. Elevatortale: Eleverne skal blive fortrolige med at ”sælge sig selv”, det er en proces, hvorfor det er en øvelse der gentages. Ansættelsessamtalen: Virksomhedsspil. Eleverne arbejder i grupper og i sidste led i virksomhedsspillet udvælger kandidater til et fiktivt job alene ud fra billeder. Billederne er af forskellige ‘typer’ mennesker. Reflektion over egen fremtoning og forberedelse til samtale om optagelse i praktikcenter eller praktikplads.

En praktisk øvelse: Der skal laves grupper af tre personer Det aftales hvem der skal være fokusperson, referent og interviewer. Øvelsen går i gang, interviewer begynder at interviewe fokuspersonen ud fra skemaet. Referenten noterer svarene i skemaet. Når der ikke er flere spørgsmål/svar roteres der i gruppen, således at alle afprøver alle funktioner.

Hvilke udfordringer har vi i hverdagen: Elev: Fagligt niveau er oftest lavt, motivationen mangler, svært at samarbejde – nye rammer, manglende fremmøde. Underviser/vejleder: Dataindsamling, andre planlagte opgaver, ad hoc-arbejdsopgaver, sygdom.

Diskussion og erfaringsudveksling: