Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Advertisements

Undervisningsevaluering i matematik
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Grundlæggende IT, niveau G
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
Almen studieforberedelse
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
HISTORIE Den mundtlige prøve
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Teamlærerkursus Onsdag d. 7. september kl. 13.
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
1. november 2012Erling Birkemose Eksaminators rolle Censormøde 1. november 2012.
Projekt i billedkunst Resten af tiden.
Eksamen og eksamensbilag :
Matematik afgangsprøve 2013
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
CAS i matematikundervisningen Middelfart
UCN Aldersspecialiseringerne. Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Mundtlig eksamen Mat B Spørgsmålene til den mundtlige prøve skal offentliggøres i god tid inden prøven Eksaminationstiden er 30 minutter pr. eksaminand.
Eksamen.
Tove Laasholdt Censorrollen Bioanalytikerunderviser
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
SKOLERNES IDRÆTSUDVALG
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
Naturfagsprøve Forældremøde 16. marts 2011.
Eksamen 20 minutters mundtlig prøve, inklusiv ca. 5 minutter til votering. Prøven bedømmes efter 7-trinsskalaenskalaen. Der ikke forberedelsestid. I kan.
Mundtlig matematik eksamen
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
Matematik A på htx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
Eksamensorientering 2015 Eksamensorientering.
Institut for Socialt Arbejde, onsdag den 6. maj 2015
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
Eksamensorientering S16 Marselisborg Gymnasium Else Marie Gejl Hans Christian Hulvej.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
C PRØVEN I FYSIK/KEMI 2016 Prøveform A. Formalia om prøven Eleverne kan gå op enkeltvis eller i grupper på 2-3 elever (2 er mest hensigtsmæssigt) Inden.
INFORMATIONSMØDE OM 4. SEMESTER PÅ SIV Forår
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole.
Regionsmøde 4. maj 2017 Velkommen.
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Analyse af prøveformer og test i BAI´s arbejdsmarkedsuddannelser gennem forsøg og evaluering BAI OUP 2015.
Naturvidenskabeligt grundforløb på Gladsaxe Gymnasium
Udkast til justering af KS
Uge 12: Prøve på grundforløbsprøven
Møde om forberedelsesmaterialet i matematik A
Bedømmelse og karakterer
Kompetenceudvikling i Studieområdet del 2
Eksamen er den flittige elevs fest… ER IKKE EN TEST AF JER..
Teoretisk pædagogikum
Naturfag.
AT-eksamen 2018.
Grundfag og prøver – 2017 Oplæg om prøver
Infomøde om synteseopgaven
Velkommen til fagligt samspil
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Erfaringsmøde om prøverne i dansk som andetsprog
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Faggruppemøde EUC-Lillebælt den 2. februar 2017
Om prøveformen Filosofi C.
Sættet illustrerer: Det, der er nyt Det, der er gammelkendt …
Program onsdag den 20. marts 2019
Præsentationens transcript:

Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B

Mindstekrav – hvad/hvorfor? Eleverne skal vide hvad der forventes for at bestå. Handler om beståelse – dvs. summativ bedømmelse. Omfatter grundlæggende matematiske færdigheder i det centrale stof i et emne, herunder: Analytiske og grafiske færdigheder. Færdigheder i brugen af CAS. Testes under mundtlig eksamination på niveau B. Testes skriftligt på niveau A. Mindstekravsopgaver til eksamen udformes af eksaminator (B-niveau).

Mindstekrav i undervisningen Løbende fokus på træning i og information om mindstekrav. Benyt løbende tests, for at tydeliggøre elevens niveau. Mindstekrav hjælper fagligt udfordrede elever til at sætte sig realistiske mål – og dermed bevare motivationen til at bestå faget. Emner vægtes forskelligt fra klasse til klasse – derfor kan mindstekrav testes forskelligt.

Mundtlig prøve Fra vejledningen: ”Ved den mundtlige prøve trækker eksaminanden ved lodtrækning en kendt opgave, der knytter sig til et af projekterne fra undervisningen og den teori, det omhandler. Derudover trækker eksaminanden ved lodtrækning en ukendt stillet opgave, der afprøver fagets mindstekrav. Denne ukendte stillede opgave kan være opgaver i flere emner.”

Eksempler på mindstekravsopgaver https://www.emu.dk/modul/læeplan-vejledning-og-fagkonsulent-matematik-0

Eksempler Bemærk: Eleven har metodefrihed

Eksempler II

Eksempler III

Eksempler IV

Eksempler V

Eksempler VI

Hvornår bliver mindstekravene aktuelle? Fra vejledningen: ”Såfremt eksaminationen i de to dele rejser tvivl om, hvorvidt eksaminanden kan honorere mindstekravene bruges den sidste del af eksaminationen på at teste fagets mindstekrav. Honorering af disse mindstekrav vil give en karakter på mindst 02. ” Det er eksaminators og censors ansvar at holde øje med tiden, så der er tid til at teste fagets mindstekrav, når mindstekrav skal i spil. En elev der dumper SKAL være testet i sin mindstekravsopgave! Hvis eleven så at sige klarer sig ”fint”, behøver mindstekrav derfor slet ikke komme i spil under eksaminationen.

Påmindelser Mindstekravsopgaver skal dække kernestof og matematiske kompetencer bredt Det er læreren der udformer mindstekravsopgaverne. Bemærk: Forberedelsestid 60 minutter. Mindstekravsopgaverne er ukendte for eleven (i modsætning til den kendte opgave og projektopgaven) Der skal ikke stilles ekstra og/eller uddybende spørgsmål Eleven har metodefrihed, hvis ikke andet klart fremgår. Mindstekravsopgave må ikke gå igen på samme hold, men mindstekravsspørgsmål kan kombineres på ny. Hvis eleven kan svare på mindstekravsspørgsmålene, så er eleven samlet set bestået, uanset kvaliteten af den forudgående eksamination! Man kan kun dumpe eksaminanden hvis der er testet i mindstekrav!

Overvejelser ved udformning af mindstekravsspørgsmål Er der god variation i mindstekravsopgaverne?: Funktioner Ligningsløsning Grafer, figurer, tabeller og aflæsning/analyse af disse Begreber og symboler Sproglig beskrivelse CAS-kompetencer

Gruppearbejde I skal nu I grupper tale om hvordan I vil eksaminere i mindstekravene: Hver gruppe laver ca. 5 mindstekravsspørgsmål Se eksemplerne – er I enige? Er jeres forslag egentlig mindstekrav? Hvor mange spørgsmål er passende (anbefalet 4)? Er der flere mulige løsningsmetoder, og er jeg tilfreds med at se alle? Rent praktisk: Vil I på forhånd koble mindstekravsopgave til den kendte opgave? Hvordan vil I rådgive elever i undervisningen? Hvordan prioriterer elever bedst deres forberedelsestid?