OK18 Det statslige forlig

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Love, bekendtgørelser, og andre generelle retsregler Værdibaseret personalepolitik Værdier og direktionsbeslutninger Fx sygemeldinger, alkoholpolitik Byrådsbeslutninger.
Advertisements

OK-08 Highlights Det kommunale og regionale område.
HK Kommunals OK15-resultat i regionerne. SIDE 2 /TR vilkår og -beskyttelse /Arbejdstid og frokostpause /Seniorbonus TR MØDE REGION Vi undgik forringelser.
Ansættelsesvilkår og TAP- undersøgelsen 2012 Hanne Lautrup Konsulent Tlf oktober 2013Køkkenkursus1.
Stem og bestem!. Hvad skal der ske i dag? Kort præsentation af resultaterne Diskussion Stillingtagen til den videre proces Stillingtagen til resultatet.
Velkommen til Yngre Lægers Ekstraordinære repræsentantskabsmøde 16. Marts 2015 Husk at blive registreret Wifi: Bojesen Axelborg Internet – ingen kode.
OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
OK11 Highlights STAT. Den samlede økonomi I alt Generelle lønstigninger1,481,673,15 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen-1,480,03-1,45.
Reform af fleksjob Temamøde om føp/fleksjobreformen 13. december 2012 Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S.
OK 2015 Forlig med RLTN Det generelle forlig og overenskomsten (leder)
OK 2015 Forlig med KL Det generelle forlig og lederoverenskomsten.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
OK 13 RLTN – FAS samt det statslige resultat – vedrører overlæger på Statens Serum Institut.
Skader sket i aktivering Anmeldelse, definitioner og forsikringer
GRAVIDITET & BARSEL Faglig konsulent Helle Ingemann Harmsen
Ufaglært til Faglært.
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Grundvandssamarbejde
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Budget 2018 Overenskomst 2018 / OK 18
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Central kontra decentral
Medlemsmøde for statsansatte
Regionalt TR-møde 7. marts
Hvad betyder en konflikt for mig?
18. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte voksne.
19. september 2018 Informationsmøde for kommuner om ansøgningspuljer Tirsdag den 27. februar 2018 kl. 10:00 – 12:30 Odense.
OVERENSKOMSTRESULTATER OG FORLIG OK15 - det kommunale og det regionale område DET HANDLER OM TILLID OG ANERKENDELSE.
OK-15   Forlig med KL Den 16. februar 2015.
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det kommunale forlig
Hvorfor var det så svært Hvad blev resultatet?
Tjenestemandspension
VELKOMMEN TR møde STAT OK18 Ghita Parry, formand
HK Kommunals OK18-resultat I REGIONERNE / RLTN.
OK18 Det regionale forlig
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
CFU-forlig OK18.
Når tillidsrepræsentanten forhandler løn
Orienteringsmøde om OK18-resultatet
CS Konference Overenskomst 2018
OK18 Det statslige forlig - Chefer
Efterskoleforeningen
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Arbejdstid TR 1 A TR 1A
Hvad betyder det på efterskolerne?
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Anja Camilla Jensen, specialkonsulent
Aftaleudkast og forståelse vedrørende tjeneste af 24 timers varighed
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
2017/dashboard Arbejdsmiljødag /dashboard.
Løn FOAS.
Hvad betyder det på efterskolerne?
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Seniormøde
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
HKKF SEMINAR FOR KOMMENDE PENSIONISTER Orientering ved
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
TR – BRUSH-UP God planlægning af ARBEJDSTID 12. Juni 2019
Oplæg om nye ferieregler - Kreds Østjylland august 2019
Præsentationens transcript:

OK18 Det statslige forlig Efter flere måneders forhandling har vi nu har indgået et forlig for alle ansatte i staten. IDA’s medlemmer har været gode til, at bakke op om OK18 og været med til, at sætte et fælles pres på arbejdsgiver. – TAK ! 

Økonomisk oversigt 1.04.18 1.10.18 1.04.19 1.10.19 1.04.20 1.02.21 I alt Generelle aftale lønstigninger 0,80 % 0,50 % 1,30 % 0,86 % 1,46 % 0,68 % 5,6 % Andre forbedringer og puljer 0,53 % Regulerings-ordning skøn 0,33% 0,02 % 0,10 % 0,47 % Reststigning-skøn 1,5 % Samlet resultat 1,63 % 1,03 % 1,82 % 1,98 % 0,78 % 8,1 %

Reguleringsordning og privatlønsværn Reguleringsordningen udmøntes pr. 1. april 2018, 1. april 2019, 1. april 2020 og 1. februar 2021 Afskaffelse af privatlønsværnet

Spisepausen Overenskomstmæssig sikring af medarbejdernes ret til betalt spisepause Spisepausen er ekspliciteret med følgende formulering: ”Pauser medregnes, hvis de varer mindre end en halv time og den ansatte står til rådighed for arbejdsgiveren og ikke må forlade arbejdsstedet.” Note: For så vidt angår pauser præciseres: Vi er enige om, at ret til betalt spisepause forudsætter, at de ansatte står til rådighed i pausen. Vi er endvidere enige om, at der ikke er tilsigtet nogen ændring af hidtidig praksis i forhold til arbejdsplanlægning. Retten til spisepause bortfalder ikke selv om arbejdsgiveren forlænger pausens varighed og/eller giver afkald på den ansattes pligt til at stå til rådighed for arbejdsgiveren i pausen. Spisepausen er hermed afhandlet.

Kompetenceudvikling Omlægge den partsfælles kompetenceindsats Etablering af Karriere- og kompetencefond på 172 mio. kr. Note: Der er behov for, at den ansattes kompetencer vedligeholdes og udbygges. Der er derfor behov for løbende kompetenceudvikling som kan bestå af faglig efter- og videreuddannelse. Uddannelse og anden udviklingsaktivitet gennemføres normalt i arbejdstiden. Omkostninger, der følger af deltagelse i udannelse, afholdes af arbejdsgiveren, som udgangspunkt. Parterne er ved OK18 forhandlingerne blevet enige om at lave en omlægning af den partsfælles kompetenceindsats. Aftalen om kompetenceudvikling fra 2015 er et godt udgangspunkt for den partsfælles kompetenceindsats, og derfor vil parterne videreføre aftalen med tilpasninger grundet omstruktureringen af den partsfælles kompetenceindsats. Dette gøres ved at samle midlerne i en fond, der har fokus på individuel kompetencegivende kompetenceudvikling. I fonden kan statens medarbejdere søge midler til individuel kompetencegivende kompetenceudvikling.

Psykisk arbejdsmiljø Parterne er enige om, at et godt psykisk arbejdsmiljø er vigtigt for statens arbejdspladser og medarbejderne For at understøtte ledere med personaleansvar i deres arbejde med at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladserne er parterne enige om, at de i overenskomstperioden vil udvikle, tilbyde og evaluere en frivillig lederuddannelse i forebyggelse og håndtering af psykisk arbejdsmiljø

Ændring af aftale om tjenestefrihed af familiemæssige årsager En ansat har ret til tjenestefrihed med løn i op til 5 dage pr. barn inden for 12 på hinanden følgende måneder i forbindelse med den ansattes hospitalsindlæggelse sammen med et hjemmeværende barn under 14 år. Tilsvarende gælder, hvis barnet under indlæggelsen opholder sig i hjemmet eller modtager ambulant behandling, der træder i stedet for hospitalsindlæggelse, og som kræver den ansattes tilstedeværelse

Ny ferieaftale Parterne er enige om, at de særlige feriedage videreføres efter de nugældende regler Parterne er enige om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal udarbejde den nye aftale med tilhørende vejledning. (ultimo 2018) Note De nye ferieregler implementeres på det statslige område ved indgåelse af en ny ferieaftale med tilhørende vejledning

Ret til frihed til at søge a-kasse ved afsked Medarbejdere som afskediges på grund af institutionens forhold, har ret til frihed med løn i op til to timer til at søge vejledning i a- kassen   Note: Disse to timer skal placeres efter aftale med ansættelsesmyndigheden og helst hurtigst muligt efter afskedigelsen

Frihed til nyuddannede & pension til ph.d.-stipendiater Nyuddannede får ret til 5 fridag Pensionsindbetalingen forhøjes for ph.d.-stipendiater fra ”85 pct. af basislønnen” til ” 100 pct. af basislønnen” Note: Nyuddannede der ansættes efter akademikeroverenskomsten, får ret til 5 fridage med løn det første ansættelses år, såfremt medarbejderen ikke får penge fra feriekonto fra en tidligere fuldtidsansættelse.