Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

OK18 – TR Debatmøder i april 2017

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "OK18 – TR Debatmøder i april 2017"— Præsentationens transcript:

1 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
TR Debatmøde 24. april København Dagsorden: Formål med dagens møde Rammerne for OK18 Debatoplægget, mulighed for spørgsmål Ideer fra tillidsrepræsentanterne Formand Eva Secher Mathiasen Chefkonsulent Niels Kjeldsen

2 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Rammerne for OK18 Tidsplan Hvordan forhandles OK18 Økonomien Formand Eva Secher Mathiasen Chefkonsulent Niels Kjeldsen

3 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Overordnet tidsplan Marts – april 2017: Debat på arbejdspladserne 5. maj 2017: Frist for indsendelse af forslag til krav og input. Medio juni 2017: Bestyrelsens endelige indstilling til krav December 2017 Forhandlingsfællesskabet og KL udveksler krav for det kommunale område. Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner udveksler krav for det regionale område CFU og Moderniseringsstyrelsen udveksler krav for det statslige område Ultimo december 2017: Forhandlingerne går i gang Februar 2018: Forhandlingerne forventes at være færdige Februar – Marts 2018: Urafstemning 1. april 2018: Aftalerne træder i kraft

4 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
DP L&S samt Bestyrelse KL Akademikerne FHO samt Bestyrelse RLTN Forhandlings fællesskabet Moderniserings styrelsen CFU

5 OK18 – TR Debat møder i april 2017
Organisation Særlige Psykologkrav Som fx Autoristionstillæg Hovedorganisation Fælles AC-krav: fx Lønskala, lokal løndannelse, arbejdstid eller arbejdsmiljøtiltag Forhandlingsfællesskab Fælles lønmodtagerkrav: fx Lønudvikling, barsel eller fælles samarbejdsregler

6 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Figur – Gennemsnitlig værdi af aftaleresultater på KL-område og prisudvikling OK-05 og frem Kilde: Egne beregninger på baggrund af aftaleresultaterne, (pris113) og DØR ”Dansk økonomi, efteråret 2016”. Note: Aktuel skønnet vurdering af OK-15-perioden.

7 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Formentlig 3-årig OK – Privat OK 3-årig Vurdering af privat lønudvikling de næste 3 år: 6,8 til 7,5 procent Regulering vil forbruge: 1,5 til 2,0 procent pr. år Mulig ramme pr. år: 2,0 til 2,5 procent pr. år Organisationsforhandlinger: 0,5 til 1,0 procent pr. år

8 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Reallønnen Skal mest mulig sikring af reallønnen fortsat være hovedprioriteringen? Basisskalaen Skal vi arbejde for en generel forbedring af basisskalaen, eller skal vi satse på begyndelseslønnen?

9 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Lokal løndannelse Hvis lønsystemet skal forsætte, som det er nu, er der så nogle forbedringer vi kan foreslå? Skal vi foreslå modeller der endnu mere går efter definerede kvalifikationer, som f.eks. ph.d. uddannelser eller andre definerende uddannelser? Skal vi have puljemidler tilbage, velvidende, at puljerne vil tages fra de generelle lønstigninger? Skal vi prioritere sikring af værn mod arbejdsgiveradfærd fx angreb på frokostpausen fremfor lønstigninger?

10 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Arbejdstid Er det et udbredt problem, at psykologer bliver pålagt at arbejde på umage tidspunkter – aften, nat, weekend eller i tilkaldevagt og uden at få ekstra honorering eller har vi det godt med den nuværende fleksibilitet, forudsat at den sker efter lokal medindflydelse? Skal vi rejse krav om forbedrede arbejdstidsregler og/eller aftale om honorering af vagt udenfor normal arbejdstid? Skal vi forslå, at Danske Regioner og DP laver et projekt om rekruttering til specialpsykologuddannelsen og fastholdelse af psykologer i psykiatrien?

11 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
TR-vilkår Skal vi rejse krav om yderligere forbedring af TR’s vilkår ved OK-18? Hvis der skal rejses nye krav, hvad skal kravene så omhandle? Skal vi over for statens arbejdsgivere rejse krav om, at TR har ret til funktionstillæg for TR-hvervet ligesom i kommuner og regioner?  Skal vi stille krav om normer for TR arbejdstid? Skal vi stille krav i regionerne om mulighed for valg af TR pr. geografisk arbejdsplads?

12 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Kompetenceudvikling/uddannelse Skal vi stille krav om uddannelsespulje til den enkelte eller generelle pulje til efteruddannelse? Skal vi bruge midler på at gøre autorisationsordningen mere forpligtende? Seniorpolitik og –rettigheder Skal vi prioritere at afsætte overenskomstmidler til en eventuel forbedring af seniorrettighederne, når det må forventes at overenskomstrammen bliver meget lille? Skal vi rejse kravet om seniorrettigheder på statens og regionernes område?

13 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Lederområdet Skal vi stille krav til ledelsen på psykologarbejdspladser eller til lederes stillinger? Hvilke krav skal vi stille?  Autorisationstillæg i staten Skal vi rejse krav om tillæg for autorisation inden for dele af statens område, hvis ja, på hvilke områder? Pension Skal der stilles krav om en generel forhøjelse af pensionsbidraget, der kan øge muligheden for en gradvis tilbagetrækning? Skal der stilles krav om forhøjelse af pensionsbidragsprocenten i staten?

14 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Personalepolitik/Attraktive Psykologarbejdspladser Er der særlige temaer eller krav på det personalepolitiske felt, som vi skal forsøge at fremme ved OK-18? Kan vi stille krav der øger balancen mellem arbejdstid og opgavemængden? Skal vi stille krav om obligatorisk politik på området og tvungen uddannelse til lederne?

15 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Særligt for undervisningsområdet Skal vi stille krav om forbedring af rettighederne for forlængelse ved sygdom ifm. tidsbegrænsede ph.d.-stillinger? Skal vi stille krav om at barselsreglerne for ph.d.'er og adjunkter forbedres, så man også i slutningen af sit forløb har ret til fuld løn under barsel? Skal vi ved OK18 arbejde for et tillæg til de psykologer der arbejder med et fagligt indhold, hvor autorisationen anvendes? Skal vi stille krav om pension til eksterne lektorer?

16 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Kvalitet og faglighed fremfor offentlig styrring Hvordan kan vi indenfor overenskomstrammen arbejde for en mere relevant styring end New Public Management? Skal der f.eks. rejses krav om forbedring af MED-rammeaftalen, sådan at medarbejderrepræsentanterne sikres større indflydelse på, hvordan den offentlige sektor? Eller er der helt nye og anderledes ideer ude på arbejdspladserne? 

17 OK18 – TR Debatmøder i april 2017
5. maj 2017: Frist for indsendelse af forslag til krav og input. Send til


Download ppt "OK18 – TR Debatmøder i april 2017"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google