Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

CS Konference Overenskomst 2018

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "CS Konference Overenskomst 2018"— Præsentationens transcript:

1 CS Konference Overenskomst 2018

2 Processen 19. december 2017 : Udveksling af krav. 9. Februar : Opstart af politiske forhandlinger. 17. Februar : CFU møder til forhandling i Finansministeriet. 22. Februar : CFU forlader Finansministeriet. 23. Februar : Brud i forhandlingerne, som herefter overgår til Forligsmanden. 26. Februar : Opstartsmøder i Forligsinstitutionen. 28. marts : Forligsmanden udskyder konflikt i 14 dage. 12. april : Forligsmanden udskyder igen i 14 dage. 26. april : Forlig på det regionale område. 27. april : Forlig på det kommunale område. 28. april : Forlig på statens område.

3 Vores tre hovedkrav var vigtige, fordi
En løndannelse, der følger den private løndannelse Statsansatte skal have del i den vækst, der heldigvis er i Danmark i form af en fair reallønsudvikling for alle Eksplicitering af den betalte spisepause. Statsansatte skal kunne stole på, at deres vilkår ikke pludselig forsvinder over natten. Undervisernes arbejdstid (opgør med Lov 409) Alle lønmodtagere i Danmark skal arbejde under vilkår, der er aftalt mellem parterne – ikke under vilkår, der er fastsat i en lov

4 Overenskomst/aftaleperiode
Der er aftalt en 3-årig overenskomstperiode, som løber fra 1. april – 31. marts 2021. Forliget udgør den generelle del af CFU-forliget. Frem til den 4. juni stemmes der om resultatet ved urafstemning. Resultatet af organisationsforhandlingerne vil sammen med den generelle del udgøre det samlede CFU-forlig.

5 Resultatet

6 Rammen ved OK18 Den samlede økonomiske ramme for aftaleperioden udgør 8,10 %, og heraf forudsættes reststigningen at udgøre 1,5 % for hele perioden.

7 De generelle lønstigninger udmøntes således i perioden:

8 Spisepause Parterne slår fast, at retten til betalt spisepause i arbejdstiden er en overenskomstmæssig ret. Retten til betalt spisepause kan dermed kun opsiges, hvis Moderniseringsstyrelsen fremsætter krav herom ved en overenskomstfornyelse, og hvis CFU imødekommer kravet. Retten til betalt spisepause bortfalder ikke, selv om arbejdsgiveren forlænger pausens varighed og/eller hvis arbejdsgiver giver afkald på den ansattes pligt til at stå til rådighed.

9 Arbejdstid for undervisere, omfattet af Lov 409
Parterne er enige om, at det er en mulighed at indgå lokale arbejdstidsaftaler, der fraviger eller supplerer de centrale arbejdstidsbestemmelser. Det er en målsætning for parterne, at der er et tæt og tillidsfuldt samarbejde imellem TR og ledelsen. Ledelsen eller TR kan i tilfælde af, at samarbejdet ikke fungerer på skolen/institutionen, søge bistand hos de centrale overenskomstparter. Parterne er enige om at optage forhandlinger om arbejdstid ved OK21, såfremt der indgås en arbejdstidsaftale på baggrund af den periodeforhandling, som KL og LC har aftalt gennemført. Parterne er opmærksomme på, at den arbejdstidsaftale, de centrale parter måtte indgå ved OK21 på Lov 409-områderne i staten skal kunne rumme, at der i staten er en variation af skoleformer.

10 Kompetenceudvikling Parterne er enige om at fortsætte det gode samarbejde om kompetenceudvikling af statens medarbejdere. Parterne er enige om at omlægge den partsfælles kompetenceindsats. Parterne vil fokusere midlerne i indsatsen ved at samle midlerne i en kompetencefond, der har fokus på individuel kompetencegivende kompetenceudvikling. I fonden kan statens medarbejdere søge midler til individuel kompetencegivende kompetenceudvikling. Midlerne fra FUSA og den eksisterende kompetencefond overføres til den nye kompetencefond.

11 Psykisk arbejdsmiljø Parterne er enige om, at et godt psykisk arbejdsmiljø er vigtigt for statens arbejdspladser og medarbejdere. Derfor udvikler og tilbyder parterne i overenskomstperioden en frivillig lederuddannelse i forebyggelse og håndtering af psykisk arbejdsmiljø.

12 Gruppeliv Gruppelivsordningen forbedres, således at forsikringssummen ved dødsfald forhøjes fra kr. til kr. Forsikringssummen ved kritisk sygdom forhøjes fra kr. til kr. Kravet om, at timelønnede skal have mindst 15 timers gennemsnitlig ugentlig beskæftigelse for at være omfattet af ordningen, bortfalder.

13 Aftale om tjenestefrihed af familiemæssige årsager
Aftalen udvides til også at omfatte ret til løn i op til 5 dage pr. barn årligt for medarbejdere, hvis børn modtager ambulant behandling, der træder i stedet for hospitalsindlæggelse, og som kræver den ansattes tilstedeværelse. Endvidere gives der ret til fravær uden løn til medarbejdere, der iht. lov om social service ansættes af kommunen til at passe en nærtstående i hjemmet.

14 Ny ferieaftale Folketinget har vedtaget en ny ferielov.
Parterne er enige om at implementere de nye regler ved indgåelse af en ny ferieaftale med tilførende vejledning. Parterne er enige om, at de særlige feriedage videreføres efter de nugældende regler.

15 Plustid Kravet om, at der skal indgås en iværksættelsesaftale mellem ansættelsesmyndigheden og TR, for at bestemmelserne om plustid kan bringes i anvendelse, ophæves.

16 Organisationsforhandlinger
I perioden frem til den 18. maj 2018 er der gennemført organisationsforhandlinger. Organisationsforhandlingerne kan angå både omkostningskrævende og ikke-omkostningskrævende krav. Til de omkostningskrævende krav er der afsat 0,23 % af rammen i organisationspuljer på både CO10- og LC-organisationsområdet.

17 CS-resultatet Overenskomst 2018

18 CS - civile Fjernelse af provinssats for materielforvaltere med uddannelse Gruppen er herefter indplaceret i basisløn gruppe 6. Fjernelse af provinssats for overassistenter Gruppen vil herefter være indplaceret i basisløn gruppe 5. Løft af assistenter og overkontorbetjente med ledelse Medarbejdere i løngruppe 2 løftes til løngruppe 5, som blandt andet omfatter overassistenter. Oprettelse af ny løngruppe 14 Der oprettes en ny løngruppe 14, som indtil videre omfatter kasernemestre 1. Redaktionelle ændringer I forbindelse med gennemgang af aftalen, kan der foretages forenklinger og redaktionelle ændringer i det omfang der er enighed mellem parterne.

19 CS - militære Pensionsforbedring for medarbejdere ansat efter 1. april 2015 Pension af basisløn og tillæg hæves fra 16 pct. til 16,6 pct. Pensionsforbedring for medarbejdere ansat før 1. april 2015 Pension af basisløn og pensionsgivende tillæg hæves fra 15,0 pct. til 15,4 pct. for overenskomstansatte Pension af pensionsgivende tillæg hæves fra 15,0 pct. til 15,4 pct. for tjenestemandsansatte Basisløn for konstabler og korporaler ansat før 1. april 2015 Indplacering i basisløb er ikke længere aldersbetinget. Konstabler oprykkes efter 4 års anciennitet som konstabel (eller højere grad) til sats 2 (den tidligere basisløn for konstabler over 35 år) For korporaler er der fremover kun én lønsats. (den tidligere basisløn for korporaler over 35 år)

20 CS - beredskabet Pensionsforbedring for medarbejdere i Beredskabsstyrelsen Pensionsbidraget hæves fra 15 pct. til 15,4 pct. og gøres fuldt arbejdsgiverfinansieret Redaktionelle ændringer Ændring af gradsbetegnelser Chefsergent tidligere seniorberedskabsmester Seniorsergent tidligere beredskabsmester Oversergent tidligere viceberedskabsmester Sergent tidligere beredskabsassistent Sergentelev tidligere holdlederaspirant

21 Uden for aftaleområdet
Periodeprojekter Arbejdstid Der gennemføres i overenskomstperioden et analyseprojekt vedrørende honorering af arbejdstid – særligt inden for områderne normperiode, honorering for sejlads, tilkaldevagt og særlig døgntjeneste. Formålet med analyseprojektet er at fremkomme med et oplæg til forhandlingerne ved OK21. Faglært tillæg Der gennemføres i overenskomstperioden et analyseprojekt vedrørende aftalen om faglært tillæg med henblik på vurdere, om uddannelsernes betegnelser fortsat er tidssvarende, og om der er ækvivalerende uddannelser, som skal omfattes af aftalen. Formålet med analyseprojektet er at fremkomme med et oplæg til forhandlingerne ved OK21. Tidsbegrænset ansættelse Parterne er enige om at drøfte behovet for tidsbegrænsede ansættelsesformer i overenskomstperoden. Parterne er enige om, at alle anmodninger om tidsbegrænsede ansættelser fra Forsvaret opsamles, analyseres og drøftes af parterne én gang årligt. Hensigten med forløbet er at få en reel afklaring af årsager, behov og praksis med henblik på en fornyet drøftelse ved OK21


Download ppt "CS Konference Overenskomst 2018"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google